Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Menedzser kihívások - Fekete Viktor az új évről
No menu items!

Menedzser kihívások – Fekete Viktor az új évről

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Fekete Viktor Gelbert ECO Print Kft. kereskedelmi igazgatója válaszol.

 

–  Milyen tervekkel és reményekkel vágnak bele a 2021-es évbe?

o            Nehéz elvonatkoztatni a világban zajló negatív eseményektől. Folyamatos a bizonytalanság, a nyugtalanság, a piacok, országok egymásnak feszülésével nemigen tudunk mit kezdeni. Próbáljuk a saját értékeinket fenntartani, fejleszteni és óvni. Ebbe tartoznak a hűséges-, és kitartó ügyfeleink, beszállítóink, munkatársaink.

A tavalyi év sok változást hozott, rengeteg befektetett munkával szinten tudtunk maradni, cégünk jól tűrte a radikális változást. Ugyanakkor a fogyasztói társadalomban olyan eddig nem látott folyamatok zajlottak le, amely a nyomdaipart is érintette például azzal, hogy a reklámkiadványok, anyagok iránti érdeklődés jelentősen visszaesett és a változásokhoz természetesen nekünk is alkalmazkodni kellett. A változások az idén sem fognak megállni, vagy lassulni, így nekünk kell proaktív lépéseket tenni. Ezen munkálkodunk, ebbe fektetünk energiát, és hiszünk a befektetett munka pozitív hozadékában.

– Mire lenne elsősorban szükség ahhoz, hogy a tervek megvalósuljanak?

o            Szeretnénk a szakembereink számát növelni. További értékes, elkötelezett, dolgozni akaró munkatársakat keresünk, mert folyamatos piaci expanzióban vagyunk belföldön és külföldön egyaránt. Célunk ügyfeleink számának és megrendeléseink értékének jelentős növelése, egyben a biztonságra törekedve az ügyfélkör diverzifikálása. Ahogy Magyarország első “zöld” nyomdájaként szolgáltatásunk rendszerezett és egyedi, úgy az ügyfélkiszolgálásban is a különlegességeinkkel szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet.

A védőoltások kapcsán mivel számolnak, meddig kell együtt élni a Covid járvány egészségügyi kockázataival?

o            2021 év végéig remélhetőleg kialakul az a társadalmi szinten elégséges védettség, ami ahhoz kell, hogy az egészségügyi és az ebből keletkezett gazdasági bizonytalansági pontról kicsit elmozduljunk. Itt most inkább a kérdés az, hogy ha valaki minden preventív intézkedés ellenére mégis megbetegszik, akkor az mennyi kiesését követel meg a munkából és különösen: a későbbiekben milyen hatással lesz a szervezetére. Legalább ekkora dilemma, hogy a mostani vakcinával a kellő átoltottság mellett végleg távozik az életünkből a Covid-19, vagy hasonló rosszra kell-e még számítanunk?

– Melyek azok a tanulságok, megoldások, amelyek a Covid járvány hatásából erednek, és amelyeket 2021-ben alkalmaznak?

o            Az egyik a mértékletesség – cégszinten is meggondoljuk mire és milyen preferencia-sorrendben van biztosan szükségünk. Úgy érzem ez a szemlélet egyre több háztartásban is kezd meghonosodni, az emberek talán elkezdenek egy kicsit felelősségteljesebben létezni? Az is öröm az ürömben, hogy a járvány hatására a környezetszennyezés is alábbhagyott a világban – a fenntarthatóság tekintetében elkötelezett nyomda munkatársaként szeretném, ha ez így is maradna.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Koronavírus – A francia Sanofi 100 millió adag Pfizer vakcinát gyárt az év végéig

A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a koronavírus elleni oltóanyaga gyártásába, a francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig

Tőzsde – Pozitív kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult kedden a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon több kedvező negyedéves vállalati eredményre és az új amerikai kormányzattól várt gazdaságösztönző intézkedések hatására.

Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler

Közös vegyesvállalat létrehozásáról szándéknyilatkozatot írt alá a svájci központú Stadler Rail Group és a Mészáros Csoport  - közölte a két cég közös közleményben.

Bűncselekmény. Nem vették fel a kórházba – megmérgezte a kislányát

Azért adott be a gyógyszereket, 8-9 nyugtató tablettát a hároméves lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba. Jogerősen három év börtönre ítélték a nőt.

Hírek

Koronavírus – A francia Sanofi 100 millió adag Pfizer vakcinát gyárt az év végéig

A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a koronavírus elleni oltóanyaga gyártásába, a francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig

Bűncselekmény. Nem vették fel a kórházba – megmérgezte a kislányát

Azért adott be a gyógyszereket, 8-9 nyugtató tablettát a hároméves lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba. Jogerősen három év börtönre ítélték a nőt.

Koronavírus – WHO: a Moderna-vakcina második dózisával kivételesen hat hetet is lehet várni

A Moderna amerikai gyógyszercég által a koronavírus ellen gyártott vakcinából - kivételes esetekben - az első oltást követő hat héten belül is be lehet adni a második dózist - közölték kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői.

Koronavírus – Szaúd-Arábia a szegény országok vakcina ellátásáról tárgyal

Szaúd-Arábia tárgyalásokat folytat a koronavírus elleni vakcinák gyártóival a...

Volt Fed-elnök az új amerikai pénzügyminiszter

Az amerikai szenátus elsöprő többséggel hagyta jóvá Janet Yellen pénzügyminiszterré történő kinevezését, így gyorsan megkezdődhet a munka a kongresszussal egy újabb masszív gazdaságösztönző csomag elfogadásáról, a szankciós politika felülvizsgálatáról és a pénzügyi szabályozás erősítéséről.

A skótok a legnagyobb ivók – a magyarok a 24. helyen

A skótok és az angolok itták le magukat a leggyakrabban 2019-ben. A Global Drug Survey nemzetközi felmérés eredménye szerint a skótok évente átlagosan 33,8 alkalommal, az angolok 33,7 alkalommal részegednek le.

Von der Leyen felszólította az AstraZeneca céget: teljesítse vállalását

A Világgazdasági Fórumon az AstraZeneca brit gyógyszergyár elnök-vezérigazgatója bírálta  a kormányokat, hogy nem működnek együtt a világjárvány alatt. Miközben a cégvezető egyes országok "önző" magatartása miatt sajnálkozott,  Ursula von der Leyen, arra szólította fel a vezérigazgatót: teljesítse szerződésben vállalt vakcina szállítási kötelezettségét a konzorcium.

Koronavírus – Az AstraZeneca sajnálkozik “egyes országok önző magatartásán”

Sajnálkozását fejezte ki a Világgazdasági Fórum első online davosi csúcstalálkozóján az AstraZeneca brit gyógyszergyár elnök-vezérigazgatója, amiért a kormányok nem működnek együtt a világjárvány alatt, és bírálta egyes országok "önző" magatartását.

Leprás csimpánzok – mégsem csak az ember fertőz?

Leprával való fertőzöttséget mutattak ki vadon élő csimpánzoknál Afrikában. Egyelőre nem tudni, hogyan fertőződtek meg az állatok - közölte a leprával és tuberkulózissal foglalkozó németországi intézet (DAHW).

Fegyveres rablás Székesfehérváron – lövés is dörrent

Fegyverrel raboltak ki hétfő reggel egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérváron, az elkövető lövést is leadott gázpisztollyal. A rendőrök két férfit előállítottak - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Koronavírus – Szijjártó: nagy mennyiségű orosz oltóanyagot vesz Magyarország

Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.

Koronavírus – Pekingben egy teljes lakónegyedet zártak le, mert megjelent a ‘brit változat’

Bezártak az iskolák és az óvodák Pekingben péntektől, és tömeges koronavírus-tesztelést folytatnak a kínai fővárosban, ahol az elmúlt napokban új, belföldi fertőzésből eredő eseteket azonosítottak.

Gazdaság

Kamatdöntés – Monetáris tanács: a monetáris kondíciók támogatják az árstabilitást

A monetáris kondíciók fenntartható módon támogatják az árstabilitást, a pénzügyi stabilitás megőrzését és a gazdasági növekedés helyreállítását - olvasható a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának közleményében, amellyel a kamatdöntést indokolták.

Monetáris tanács: marad az alapkamat

Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, és a kamatfolyosó sem változott. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Eltűnt befektetői pénzek – bírságolt és feljelentést tett az MNB

Betét vagy más visszafizetendő pénzeszköz jogosulatlan gyűjtése miatt a Magyar Nemzeti Bank 150 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az angliai Goldsten Limitedre, és 25-25 millió forintot a társaság egy korábbi magyar vezető tisztségviselőjére, illetve egy magánszemélyre.

Moratórium – MNB: itt az ideje a tartalékok felépítésének

A jegybank részletes iránymutatását tett közzé a törlesztési moratóriumhoz kötődő nemfizetési és átstrukturálási kategóriák alkalmazására a hitelintézeteknek.

Fogyasztóbarát személyi hitel – a Budapest Banknál is

A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően hétfőtől a Budapest Banknál is kérhető minősített fogyasztóbarát személyi hitel - közölte a pénzintézet.

Fizetési stop – mentőöv és választási lehetőség is lehet

A nehéz helyzetűeknek mentőöv, másoknak választási lehetőség a hiteltörlesztési moratórium, amelyet a nehéz helyzetű lakossági és vállalati ügyfelek vettek igénybe nagyobb arányban.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom