Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Fekete Viktor az új évről
No menu items!

Távirati Stílusban – Fekete Viktor az új évről

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Fekete Viktor Gelbert ECO Print Kft. kereskedelmi igazgatója válaszol.

 

–  Milyen tervekkel és reményekkel vágnak bele a 2021-es évbe?

o            Nehéz elvonatkoztatni a világban zajló negatív eseményektől. Folyamatos a bizonytalanság, a nyugtalanság, a piacok, országok egymásnak feszülésével nemigen tudunk mit kezdeni. Próbáljuk a saját értékeinket fenntartani, fejleszteni és óvni. Ebbe tartoznak a hűséges-, és kitartó ügyfeleink, beszállítóink, munkatársaink.

A tavalyi év sok változást hozott, rengeteg befektetett munkával szinten tudtunk maradni, cégünk jól tűrte a radikális változást. Ugyanakkor a fogyasztói társadalomban olyan eddig nem látott folyamatok zajlottak le, amely a nyomdaipart is érintette például azzal, hogy a reklámkiadványok, anyagok iránti érdeklődés jelentősen visszaesett és a változásokhoz természetesen nekünk is alkalmazkodni kellett. A változások az idén sem fognak megállni, vagy lassulni, így nekünk kell proaktív lépéseket tenni. Ezen munkálkodunk, ebbe fektetünk energiát, és hiszünk a befektetett munka pozitív hozadékában.

– Mire lenne elsősorban szükség ahhoz, hogy a tervek megvalósuljanak?

o            Szeretnénk a szakembereink számát növelni. További értékes, elkötelezett, dolgozni akaró munkatársakat keresünk, mert folyamatos piaci expanzióban vagyunk belföldön és külföldön egyaránt. Célunk ügyfeleink számának és megrendeléseink értékének jelentős növelése, egyben a biztonságra törekedve az ügyfélkör diverzifikálása. Ahogy Magyarország első “zöld” nyomdájaként szolgáltatásunk rendszerezett és egyedi, úgy az ügyfélkiszolgálásban is a különlegességeinkkel szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet.

A védőoltások kapcsán mivel számolnak, meddig kell együtt élni a Covid járvány egészségügyi kockázataival?

o            2021 év végéig remélhetőleg kialakul az a társadalmi szinten elégséges védettség, ami ahhoz kell, hogy az egészségügyi és az ebből keletkezett gazdasági bizonytalansági pontról kicsit elmozduljunk. Itt most inkább a kérdés az, hogy ha valaki minden preventív intézkedés ellenére mégis megbetegszik, akkor az mennyi kiesését követel meg a munkából és különösen: a későbbiekben milyen hatással lesz a szervezetére. Legalább ekkora dilemma, hogy a mostani vakcinával a kellő átoltottság mellett végleg távozik az életünkből a Covid-19, vagy hasonló rosszra kell-e még számítanunk?

– Melyek azok a tanulságok, megoldások, amelyek a Covid járvány hatásából erednek, és amelyeket 2021-ben alkalmaznak?

o            Az egyik a mértékletesség – cégszinten is meggondoljuk mire és milyen preferencia-sorrendben van biztosan szükségünk. Úgy érzem ez a szemlélet egyre több háztartásban is kezd meghonosodni, az emberek talán elkezdenek egy kicsit felelősségteljesebben létezni? Az is öröm az ürömben, hogy a járvány hatására a környezetszennyezés is alábbhagyott a világban – a fenntarthatóság tekintetében elkötelezett nyomda munkatársaként szeretném, ha ez így is maradna.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A 2019-es utasforgalom 42 százaléka tért vissza a budapesti repülőtérre

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint hatszoros növekedés, a 2019-es rekordévvel összehasonlítva pedig azt mutatja, hogy visszatért az utasforgalom 42 százaléka

Potápi Révkomáromban: a gyerekek nevelése soha nem lehet kísérlet tárgya

A gyerekek tanítása, nevelése soha nem lehet kísérlet tárgya, mert ha az oktatást elrontják, akkor azt már sohasem lehet bepótolni - jelentette ki Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban beszédet mondott a magyar kormány támogatásával megújult Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ünnepélyes átadásán.

Orbán Viktor: Az energia árát növeli, lerombolja a középosztályt Timmermans tevékenysége

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Hírek

A 2019-es utasforgalom 42 százaléka tért vissza a budapesti repülőtérre

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint hatszoros növekedés, a 2019-es rekordévvel összehasonlítva pedig azt mutatja, hogy visszatért az utasforgalom 42 százaléka

Látogatási tilalom a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

A koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében látogatási tilalmat vezetett be öt klinikáján a Semmelweis Egyetem.

Uniós árkörkép. Budapesten a legolcsóbb a lakossági földgáz

A földgáz átlagára az uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb, míg a villamos energiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették szeptemberben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatából.

Ausztriában igazolni kell a munkahelyeken a vírus elleni védettséget

Ausztriában a kormány szerdai döntése értelmében a munkavállalók többségének novembertől dokumentummal kell igazolnia munkahelyén a koronavírus elleni védettséget.

Coronavírus – egyhetes kényszerszabadság Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a koronavírusjárvány-helyzet romlása miatt október 30. és november 7. között munkaszünetet tartsanak Oroszországban.

Csoportos társasági adó – közeleg a nyilatkozási határidő

A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak - hívja fel a figyelmet a Mazars.

Áder János: az emberiség felelőtlenül használja a vizet

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség felelőtlenül használja a rendelkezésre álló vizet - közölte Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Öt évig bujkált a toplistás magyar bűnöző – Detroitban fogták el

Detroitban fogtak el egy költségvetési csalás miatt keresett magyar férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Gazdaság

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Románia. Növelte piaci részesedését az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon. Ezzel jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

MNB: nőhetnek a kockázatok a moratórium lejárta után

A bankrendszer a pandémia okozta gazdasági sokk alatt is stabilan töltötte be gazdaságfinanszírozó szerepét. Ugyanakkor a törlesztési moratórium lejárta után a kockázatok várhatóan növekednek majd - olvasható a Magyar Nemzeti Bank friss Makroprudenciális jelentésében.

Moratórium – körkép. Kevesen kérik a hosszabbítást

Az ügyfelek közül kevesen élnek a meghosszabbított hiteltörlesztési moratóriummal, amelyet novembertől már csak a rászorulók vehetnek igénybe - közölték a pénzintézetek.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom