Hirdetés
Kezdőlap Zöld üzlet Nagy az igény a bécsi „carsharing” szolgáltatásokra
No menu items!

Nagy az igény a bécsi „carsharing” szolgáltatásokra

Az autómegosztás, vagy közösségi autózás már több, mint 30 éve jelen van Bécsben. Az első próbálkozás 1992-ben indult, azóta pedig a bécsiek mindennapjának részévé vált. Az európai piacvezető, a „Free2move” 2024 végére Bécsben 1100 járműre bővíti a flottáját.

Ha nincs kereslet, nincs kínálat, mondják a szakértők és ezt kitűnően alátámasztják a bécsi számok is. Kisautók és szállítójárművek, belső égésű és elektromos autók: a bécsi városháza adatai szerint már évekkel ezelőtt is naponta 7000 utazást tettek meg az osztrák fővárosban carsharing járművekkel. Bécs az egyetlen olyan nagyváros Európában, ahol az egy lakosra jutó autók aránya folyamatosan csökken, egyre többen választják a zöldebb közlekedést, biciklivel, tömegközlekedéssel, vagy autómegosztással járnak. Csökkenti a költségeket, kíméli a környezetet és mérsékeli az autók számát is az utakon, így egyre elterjedtebb a carsharing a városban, illetve Ausztriában is, ahol már körülbelül 300 település és város kínál autómegosztási lehetőségeket.

A kereslet tehát egyértelműen növekszik, a kihasználtság nagyon jó; ebben látott potenciált az európai piacvezető carsharing cég, a „Free2Move”, ami a sokak számára már ismert, a „Share Now” céggel történt egyesüléssel egy új szereplőként jelent meg Bécsben. Bár az elektromos járművek iránti általános trend elsősorban a magán- és céges autók esetében figyelhető meg, az autókölcsönzésnél – különösen a rövid távú bérlés esetén – figyelembe kell venni olyan kihívásokat, mint a parkolás és a töltés – nyilatkozta a „Free2move”.

Erre biztosít lehetőséget a Free Floating rendszer, ahol a bérelt autót a városban bárhol le lehet rakni, nincsen állomáshoz kötve az elhelyezése. Akárhová, akármikor el lehet vele utazni, így tényleg szabadon alakíthatják a felhasználók a napjukat, ezzel is egy környezetbarát megoldást választva.

A flotta bővítésével az elmúlt két évben Bécsben tíz százalékkal nőtt az „Free2move” utazások átlagos időtartama. Ez a hosszabb távú bérlések iránti növekvő keresletet jelzi. Az ilyen, és ehhez hasonló Free-Foating rendszerek helyfüggetlen járműkölcsönzési lehetőségek, amik kitűnően kiegészítik a környezetbarát közösségi közlekedés elemeit, legyen az kerékpározás, gyaloglás vagy  tömegközlekedés, így azzal hogy a flotta csak bővül, még több embernek biztosítanak lehetőséget egy zöldebb, fenntarthatóbb közlekedésre.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tehetséggondozás a szervezetben – Mindenki nyer(het)

Ahol a tehetséggondozást már egyszer bevezették (és az jól működik), ott könnyebb megszerezni (és megtartani) a piacról a tehetséges munkarőt,

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6622,36 ponton zárt pénteken, ez 55,69 pontos, 0,85 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Növekvő forgalomban minimálisan emelkedett a BUX a héten

Az OTP folytatta a sajátrészvény vásárlást. A társaság a hétfői kereskedésben 60 535 darab, kedden 65 322 darab, szerdán 14 502 darab, csütörtökön 30 ezer darab részvényt vásárolt.

Kész: Lezárult az MVM informatikai átállása

Az egyetemes szolgáltatóváltást követően megváltoztak az E.ON ügyfélszolgálati elérhetőségei, amelyekről az ügyfelek az eon.hu oldalon tájékozódhatnak
Hirdetés

Hírek

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Gazdaság

Kamatdöntés – Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács júniusban

A monetáris tanács hónapról-hónapra értékeli a beérkező makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat, valamint a kockázati környezet alakulását, amelyek alapján körültekintően és adatvezérelten dönt az alapkamat mértékéről.

Rekord kárkifizetések lesznek a viharok miatt

Az idei május-júniusi adatok szerint összesen 61,5 ezer bejelentésnél és 7,7 milliárdos összegnél tartanak a biztosítók.

1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet áprilisban

Márciushoz viszonyítva az export kiigazított volumene 1,2, míg az importé 1,8 százalékkal csökkent.

Az MNB az ügyfelek haladéktalan kártalanítására szólítja fel a bankokat

Az MNB üdvözli, hogy számos pénzforgalmi szolgáltató már megkezdte az ügyfelek kártalanítási folyamatát,