Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Pandémia után. Home Office - sokan hosszabbítást szeretnének, több munkaadó az irodára...
No menu items!

Pandémia után. Home Office – sokan hosszabbítást szeretnének, több munkaadó az irodára szavazott

„Ha nincs annyi bizalmam a beosztottamban, hogy otthon is elvégzi a feladatát, akkor én csinálok valamit rosszul.” A pandémia kezdete óta sokan dolgoznak otthonról. Tapasztalatok és kilátások. Mindenütt másként szeretnék, de már sokak megszokták.

Csökkenő hatékonyság

Egy multinacionális német autóipari beszállító menedzsere a tavaly március óta összegyűlt tapasztalatokról beszélt. A müncheni központú cég középvezetője elsőként a csökkenő hatékonyságról beszél: „Nem arról van szó, hogy otthon ellustulnak a kollégák.” Az információhiányt okolja: „Gyakori, hogy az irodában fél füllel hallod a kollégákat egy problémáról beszélgetni és neked hirtelen beugrik egy megoldás.” Legalább ekkora gondnak tartja, hogy hiányzik a gyors segítség. „Ha például kisebb informatikai nehézséged támad, nem kérhetsz tanácsot a melletted dolgozótól.”

Tapasztalata szerint általában nehéz a kommunikáció: „A korábbi pár perces szóváltásokból program lett, amihez telefonkonferencia időpontot kell egyeztetni”. Még nagyobb nehézség fejlesztők és termelési mérnökök számára, hogy a beszélgetés közben nem tudják a probléma tárgyát kézbe venni.

A munkavállalók többségének mindez új. Könnyebb dolguk van azoknak, akik nemzetközi munkakörben dolgoznak és hozzászoktak, hogy távoli kollégákkal vannak napi munkakapcsolatban.

Nem a nemzetiség vagy a beosztás, a személyes szituáció számít

A home office népszerűsége személy, és nem ország vagy beosztásfüggő. Aki otthon helyhiánnyal küzd, vagy gyerekzsivaj mellett kénytelen dolgozni, szívesebben van az irodában. Gondot jelenthetnek a rossz technikai feltételek, különösen a megbízhatatlan internet.

A nemzetközi munkakörben dolgozó menedzsernek csak az internet minőségét illetően tapasztalt szignifikáns különbséget az országok között: az internet ellátottság a fejlődő országokban, például Mexikóban sokszor jobb, mint Németországban! Ezt igazolják a nemzetközi felmérések is: a Világgazdasági Fórum (WEF) 2019-es 141 országot tartalmazó versenyképességi rangsorában Németországnak a vezetékes internetkapcsolat minőségében a megalázó 72., a mobilnet lefedettségben pedig az 58. hely jutott.

Otthonról többet dolgozunk

Az otthoni munkavégzés hozadéka a munkába járással töltött idő megspórolása. Ez napi több óra puffert adhat, amit a többség munkával tölt – kérdés, hogy ez üdvözlendő-e.

A munkaidő flexibilissé válása a növekedéséhez vezetett. A munkahely és az otthon, valamint a munka- és a pihenőidő közötti határok elmosódásával a többség nem tudnak pontot tenni a munkanap végére. Főleg a ’félig dolgozás’ időszaka tolódott ki. „Nem kivétel az olyan kolléga, aki elalvás előtt az ágyból is megválaszolja az e-maileket.” Ezért soka úgy érzik, állandóan dolgoznak. „24 órában dolgozom! – hallom gyakran panaszkodni a kollégákat. Ez nyilván túlzás, de lehiszem, hogy így érez az, aki nem tud határt húzni a munka- és a pihenőidő között.

A menedzser szerint sokan azért is töltenek több időt munkával, mert a hónapok óta tartó lockdown-ban unatkoznak. „Más elfoglaltság híján dolgoznak.”

Nagyban függ a személyes körülményektől, hogy valaki többet vagy kevesebbet, illetve kisebb vagy nagyobb hatékonysággal dolgozik.

„Aki nemrég költözött új otthonba és szeret barkácsolni, vagy szívesen foglalkozik a kisgyerekével, annak otthon nem a munka a prioritás.”

A nyertesek: az ingázók és a külföldiek

„Vannak olyan szlovák, angol és indiai kollégáim, aki a pandémia elején hazautaztak és azóta a hazájukból dolgoznak.” Azok is profitálnak a home office-ból, akik minden nap órákat ingáztak, vagy Németország távoli részein éltek, ezért a munkahetet bérlakásban töltötték és csak hétvégenként utaztak haza a családjukhoz.

A távoli munkavégzés a home office-ban is kényes pont. Elméletileg nincs akadálya, hogy valaki Németország másik végéből, vagy akár külföldi dolgozzon. De a jogszabály szerint jelentenie kell a munkáltatónak, ha nem az állandó lakhelyéről történik a munkavégzés. Leginkább adózási problémák merülnek fel, ha valaki tartósan egy másik országból dolgozik. A menedzser nagy szürkezónát tapasztal: „A többség hivatalos engedélyt kér. De különösen azok, akik egzotikus helyről, például nyaralójukból dolgoznak, gyakran nem szólnak. A vezetés ezt sem szokta szóvá tenni, amíg az érintett rendesen ellátja a munkáját és elérhető.”

Kivételből általános lett

Nincs olyan ország, ahol kötelező lenne a home office, de a legtöbb helyen melegen ajánlja a politika. A legtöbb cég nem ágál, mert fél. Katasztrofális hatással lenne az imázsára, ha koronavírus-gócponttá válna. „Amikor tavasszal az egyik munkatársunkról kiderült, hogy fertőzött, a vezetés hermetikusan lezáratta az irodákat és ózongázzal fertőtlenítettek mindent.”

Ezért a home office Németországban a legtöbb vállalatnál nem ajánlás, hanem belső előírás. „A bejárást nálunk is engedélyeztetni kell, de aki kéri, megkapja a jóváhagyást.” Így alakult ki az autóipari beszállító müncheni központjába, hogy a többség hetente 1-2 alkalommal, 2-3 órára megy be, elintézi azt, amit csak az irodában tud, egyébként pedig otthonról dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a Münchenben dolgozó körülbelül 100 emberből egyidejűleg 20-30 szokott az irodában lenni. „A titkárnők, vagy akik teszteket végeznek, jóval gyakrabban vannak benn, de van olyan kolléga, akit hónapok óta nem láttam” – teszi hozzá a fejlesztőmérnök.

A tízezer embert foglalkoztató cégnél korábban kivétel volt a home office. „A menedzsmentnek nem volt jó véleménye róla, ezért a középvezetők, akik a kollégák többsége esetében döntöttek, csak kivételes esetekben adtak engedélyt.” A pandémia előtt a vezetők személyes véleményétől függött, hogy egy cégnél szokás volt-e az otthoni munkavégzést. Az idősebb menedzserek általában ellenezték.

Nincs különbség az országok között!

A müncheni autóipari cég jelen van Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Svédországban, Mexikóban, az USA-ban, Kínában és Magyarországon is. A home office vonatkozásában sokkal kisebb az országok közötti különbség, mint gondolnánk. ”Korábban mindenhol kivétel volt, most mindenhol általános.” Szerinte az otthoni munkavégzés népszerűsége nagyban függ a járványügyi korlátozások szigorától: „Ahol minden zárva és gyakorlatilag kijárási tilalom van, például Angliában, inkább bejárnak a kollégák, hogy legalább ennyi változatosság legyen a mindennapjaikban.

Csak Kínában vél összefüggést felfedezni a nemzet karakter és a home office között: „A kínaiak tartják magukat a szabályokhoz. Amikor a home office volt a jelszó, mindenki otthon maradt. De Ázsiában ferde szemmel néznek arra, aki nincs reggeltől estig a munkahelyén, ezért amint lehetett, visszatértek az irodába.”

„Pandora szelencéjét nem lehet visszazárni.”

Tavaly óta megváltozott hozzáállást tapasztal. „Nem hiszem, hogy a felsővezetőinknek jobb véleményé lenne a home office-ról, mint korábban. Egyszerűen belátták, hogy Pandora szelencéjét nem lehet visszazárni.”

A felmérések világszerte és a menedzser vállalatánál is azt mutatják, hogy a többségnek tetszik a home office. „A kollégák ki fogják követelni, hogy legalább részben a pandémia után is maradjon meg a lehetőség.” A munkavállalókat a politika is támogatja. Németországban törvényi szinten akarják garantálni a munkavégzés helyének szabad megválasztásához fűződő jogot.

A müncheni központban nyáron komoly előkészületek történtek a visszatérés feltételének kialakítására: nagyobb távolság, illetve plexifal az íróasztalok között, gyakoribb takarítás, a konyha és az étkező átalakítása. Mindezt elsodorta a korona őszi, második hulláma. „Most kivárás van, de a menedzsment egyértelműen azt szeretné, hogy középtávon ismét az iroda legyen a munkavégzés fő helye.”

Vannak azonban más példák is. Németországban a legnagyobb vállalatok, például a Bosch és a Siemens felismerte a home office-ban rejlő megtakarítást. Ezért már zajlanak a munkaszervezési és infrastrukturális átalakítások a két multinacionális vállalatóriásnál, amelyek lehetővé teszik, hogy a több százezer alkalmazottból sok tízezer végleg otthonról dolgozhasson.

A menedzsernek személy szerint nincs túl jó véleménye a home office-ról, ennek ellenére a pandémia előtt is engedélyezte, ha egy beosztottja kérte. „Ha nincs annyi bizalmam a beosztottamban, hogy otthon is elvégzi a feladatát, akkor én csinálok valamit rosszul.”

Európai, magyar és német adatok

 Az Eurostat 2019-es adatai szerint Magyarországon 2 százalék körül volt az alkalmanként otthonról dolgozók aránya, és a kevesebb, mint 1 százalék volt állandóan home office-ban. Ez még a szintén alacsony, 5 százalékos európai átlagtól is jóval elmaradt. Aktuális magyar statisztika még nem ismert az EU-ban, de tapasztalatból tudható, hogy a nem helyhez kötött munkakörben dolgozók döntő többsége a krízis kezdete óta otthonról dolgozik. A távmunkát már tavalyi terv szerint törvény igazgatja, amit – mint beszámoltunk róla – aktualizáltak is.

Európa legnagyobb gazdaságában, Németországban a munkavállalók 24 százaléka, 10,5 millió német a járvány kezdete óta döntően otthonról dolgozik. További 20 százalék, 8,3 millió munkavállaló pedig többségében home office-ban van. A pandémia előtt Németországban is kivétel volt a távmunka: 3 százalék dolgozott túlnyomóan, 15 százalék pedig részben otthonról. Egy német reprezentatív felmérése szerint 27 százalék a jövőben is szeretne részben, 8 százalék pedig teljes egészében otthonról dolgozni. 73 százalék kifejezetten támogatja, hogy törvény garantálja a munkavégzés helyének szabad megválasztásához fűződő jogot. Tehát jóval többen, mint amennyien élnének is a lehetőséggel.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Kedd éjfélig döntsünk! Ki kapja az 1+1 százalékunkat?

A személyi jövedelemadó kapcsán idén is élni lehet az öngondoskodási megtakarítási formákhoz kapcsolódó adó feletti rendelkezési jogosultsággal, amely alapján jellemzően a befizetések húsz százalékát lehet visszaigényelni.

Együttműködési megállapodás a magyar Aeroplex és a román Romaero között

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit. Az aláírási ünnepségen Demény Árpád, az ACE ügyvezető igazgatója elmondta: az ACE Európa egyik legnagyobb független repülőgép-karbantartó társasága, a legnagyobb légitársaságokkal dolgoznak együtt. Kiemelte, hogy a román partnerrel kötött megállapodás hosszú távú üzleti stratégiai céljuk megalósítását segíti. Az ACE ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy a világ repülőgépiparában jelentős verseny van, amelyben fontos értéket képvisel az eszközök, a növekedés és a stabilitás megléte. Demény Árpád az MTI kérdésére elmondta: a bukaresti bázison 2024 októberében indulna a karbantartás. Kezdetben egy termelési vonalat (egy termelési vonalon egyidejűleg egy repülőgépet fogadnak) alakítanak ki, majd ezt fejlesztenék fokozatosan öt termelési vonallá. Az ACE tájékoztatása szerint a megállapodással új karbantartó bázis jön létre az Aeroplex égisze alatt, amely lehetőséget kínál arra, hogy a társaság szolgáltatásait még szélesebb körben elérhetővé tegyék a régióban. Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. magyar vállalat, a régió legnagyobb független repülőgép műszaki központja. Fő tevékenységi köre az Airbus és Boeing típusú repülőgépek javítása és karbantartása. Az Aeroplex Budapesten és Debrecenben lát el forgalmi karbantartási tevékenységet, budapesti bázisán hangár szintű karbantartást, illetve repülőgépes berendezésjavítást végez, mintegy 18 ezer négyzetméternyi hangárban és a hozzá kapcsolódó 3,5 ezer négyzetméternyi műhelyterületen. Az ACE 2022-ben 21,6 milliárd forint árbevételt és 960 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2023-ban 31,3 milliárd forintra, nyeresége 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Romaero céget 1920-ban alapították, egykor a román védelmi és repülőgépipar legnagyobb vállalata volt, jelenleg repülőgép-karantartással foglalkozik.

A nyugati és keleti technológiák találkozóhelye lesz Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.