Hirdetés
Kezdőlap Hírek Százezres csepeli távhőszámlák. A Főtáv megnevezte a felelőst
No menu items!

Százezres csepeli távhőszámlák. A Főtáv megnevezte a felelőst

A Főtáv szabályosan járt el a csepeli távhőszámlák kiállításakor, az érintett lakásszövetkezet közös képviselője nyújtott hibás adatszolgáltatást – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. távhőszolgáltatási divíziója.

Azt írták: a következő napokban lefolytatják az ügyben illetékes lakásszövetkezettel az egyeztetést a hiba kijavítására, hogy “az egyértelműen beazonosítható hibás lakásszövetkezet-képviselői ügykezelés miatt az érintett lakók ne szenvedjenek hátrányt, vagyis ne kelljen befizetni a hibás adat miatt keletkezett számlát“.

A Budapesti Közművek keretében működő Főtáv Távhőszolgáltatási Divízió közleményében kiemelte: a Főtáv minden esetben a Budapest Főváros Kormányhivatala által ellenőrzött, hatályos üzletszabályzat rendelkezései szerint járt el. A Főtáv az érintett lakóközösség képviselője által – online ügyfélszolgálaton – rögzített rendelkezésnek megfelelő díjszétosztási arányokkal teljesítette az elszámolást – írták.

Hozzátették: az érintett lakásszövetkezet közös képviselője által nyújtott hibás adatszolgáltatás “a részszámlás díjfizetők használati melegvíz-készítési célú hőszolgáltatás elszámolása kapcsán lépett fel, amelyet a felhasználói közösségen belüli téves költségosztás okozott“.

Az érintett ingatlanoknál a kérdéses időszakban jelentősen módosult a díjszétosztási arány; az új értéket a lakásszövetkezett képviselője, díjfelosztás-rögzítéssel megbízott korábbi dolgozója adta meg a Főtáv online ügyfélszolgálati felületen – közölték. Kiemelték: az adatrögzítéskor az átlagtól jelentősen eltérő díjszétosztási arányok vagy adatok megadásakor figyelmeztető üzenet jelenik meg, és ekkor lehetőség van az adatok ellenőrzésére, módosítására még a díjfelosztás jóváhagyása előtt.

A konkrét esetekben a Főtáv rendszere által jelzett figyelmeztetés ellenére a hibás adatokat az online felületre feltöltötték” – ismertették.

Az érintett ingatlanokkal kapcsolatban a Főtáv telefonos ügyfélszolgálata a megváltozott elszámolási értékek miatt még a számlazárás előtt megkereste a telefonon elérhető ügyfeleket, hogy tájékoztassa őket a megemelkedett mértékű elszámoló számlákról, “de ez jelen esetben többségében nem vezetett eredményre”.

A Főtáv hozzátette: a részszámlák utolsó oldalán összesítetten szerepel a megállapított “tényfogyasztás“, így havonta nyomon követhető a fogyasztás és a számlák várható tartalma, így még az elszámoló számla kiállítása előtt jelezhetik az ügyfelek, ha nem elfogadható mértéket tapasztalnak.

Németh Szilárd vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenve olvasta a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak. Felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert a jogtalan számlák “azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre“.

A főpolgármester a közösségi oldalán erre reagálva azt írta, hogy az ügyben a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...