Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek szerdán. A mutatókat egy sor kedvező vállalati hír húzta felfelé.

A 30 vezető vállalat DJIA-indexe 0,72 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,70 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,05 százalékos pluszban nyitott.

Az indexek előző nap négyheti csúcsról nagy, 1,5 százalékos veszteségbe fordultak át, miután Donald Trump elnök a Twitteren közölte, hogy megszakítja a demokrata párti képviselőkkel folytatott egyeztetéseket az újabb gazdaságösztönző intézkedésekről. Azt ígérte, hogy ha megnyeri a november 3-i elnökválasztást, majd akkor elfogadtat egy nagy csomagot.

Trump később felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el kisebb, önálló törvényeket, amelyek révén a légitársaságoknak és a kisvállalkozásoknak nyújtanak segítséget, illetve fejenként 1200 dollárt juttatnak a polgároknak.

A nyitás előtti elektronikus kereskedésben a légitársaságok közül a Delta Air Lines, az American Airlines, a United Airlines és JetBlue Airways árfolyama 3,4 és 6,4 százalék közötti mértékben ugrott meg.

A farmereket gyártó Levi Strauss 13,90 százalékos pluszban nyitott a vártnál jobb gyorsjelentés hatására. A vállalat online értékesítése 52 százalékkal nőtt, és az elemzők által várt veszteség helyett részvényenként 8 centes nyereséget termelt a harmadik negyedévben.

Délután fél négykor a londoni FTSE 100-as mutató 0,17 százalékos pluszban, míg a frankfurti DAX-30 0,28 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,18 százalékos, a milánói FTSE MIB 0,04 százalékos, a madridi Ibex-35 0,06 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 0,22 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1775 dollárt adtak, 0,33 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A jenhez képest azonban 0,31 százalékkal erősödött a dollár árfolyama, 105,94 jenen forgott fél négykor.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,64 százalékos mínuszban, 41,95 dolláron, a novemberi szállítású WTI pedig 2,07 százalékos veszteségben, 39,82 dolláron forgott fél négykor.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,41 százalékkal, 1884,82 dollárra nőtt, míg a decemberi szállítású aranyé 1,02 százalékkal, 1889,30 dollárra csökkent a New York-i árupiacon.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Új elnöke van a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre.

Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar

Modernizációval, digitális fejlesztésekkel behozható a lemaradásunk, az élelmiszer-előállítás során magas feldolgozottsági szintre kell törekedni, a vertikális integráció előnyei pedig a termelésbiztonságot erősíthetik.

Nagyot csökken a THM-plafon: olcsóbbak lesznek a legdrágább hitelek 

A jelenlegi és a júliustól érvényes maximum közötti különbséget figyelembe véve egymillió forintos, 60 hónapra felvett személyi kölcsön esetén több mint 160 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben.

Egyszerűbb az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

A korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfeleket kiszolgáló, kizárólag áramügyintézésre alkalmas online felület és az MVM Next EnergiApp hamarosan megszűnik.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...