Kezdőlap Hirdetés Útmutató a casco kalkulátor használatához
No menu items!

Útmutató a casco kalkulátor használatához

Illusztráció: Pixabay

A casco biztosítások mindenki számára fontosak lehetnek, hiszen mi ugyan vigyázunk az autónkra, de a nap nagyobb részében nincsen a látókörünkben az autó, amikor bármi megtörténhet. Ilyen lehet egy éjszakai utcán való parkolás vagy egy nyaralás idejére leparkolt jármű a parkolóházban. Az alvási idő alatt és a munkahelyeken eltöltött időszak alatt nem igazán van rálátásunk a járműre, ezért ezekben az esetekben nagyon fontos, hogy rendelkezzünk casco biztosítással.

A casco biztosítás ma már online is megköthető

Nem véletlen, hogy egyre többen használnak casco biztosítás kalkulátort, hiszen gyorsan és minden probléma nélkül köthetjük meg a kívánt biztosítást otthonunk kényelméből. A casco biztosítás ugyan nem kötelező járművekre, de a járművek üzemeltetése szempontjából nagyon sok gondtól és problémától szabadíthatjuk meg magunkat. Az üzemeltetés során ismeretlen elkövetők is tudnak kárt okozni a járműveinkben, amely ellen csak casco biztosítással lehet hatékonyan védekezni. A biztosítók fizetnek a töréskárra, a lopáskárra, az elemi kárra és a tűzkárra is. A biztosítók kínálatában számtalan kiegészítő biztosítás található meg, amelyeket nem érdemes figyelmen kívül hagynunk. Köthetünk biztosítást a poggyászainkra, a különféle balesetekre és az extra tartozékokra is. A casco mindenki számára teljesen önkéntes, ami ugyan extra költséget jelenthet ebben a pillanatban, de nem szabad elfeledkeznünk azokról az esetekről, amikor majd nagyon sokat segíthet a casco biztosítás megléte. Hitelre, lízingre vásárolt új jármű és használt járművek esetén elkerülhetetlen a kárszemle a biztosító részéről, de ez is néhány napon belül elintézhető.

Hogyan használjuk a casco biztosítás kalkulátort?

A casco biztosítás kalkulátor használata roppant egyszerű, hiszen csak a tulajdonos, az üzembentartó, valamint a jármű adataira lesz szükségünk. Természetesen mi azt javasoljuk, hogy teljes körű casco biztosítás mellett düntsünk, hiszen az az, ami teljes fedezetet nyújt a különféle káresemények bekövetkezésekor. Minden új gépjármű esetén ügyeljünk arra, hogy a vásárlástól számított 48 órán belül küldjük el a biztosítónak az összes szükséges adatot a casco biztosítás megkötéséhez. A biztoshely.hu portálon összesen 11 biztosító ajánlatát tudjuk összevetni, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb biztosítást tudjuk majd megkötni. A szerződés megkötésekor ne feledkezzünk el a díjcsökkentő lehetőségek kihasználásáról sem, hiszen egy együttkötési kedvezménnyel is nagyon sok pénzt takaríthatunk meg éves szinten. Együttkötési kedvezmény igénybe vehető akkor is, ha például lakásunkra kötünk egy lakásbiztosítást ugyan annál a biztosítónál, ahol most a casco biztosítás megkötését tervezzük. Szintén kedvezményt adnak a biztosítók abban az esetben, ha a díjfizetés gyakoriságát évesre állítjuk be és a csoportos díjbefizetést választjuk. Természetesen a fizetendő díj nagyságát befolyásolhatja a gépjármű értéke és az önrész mértéke is.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Indul az autómosás szezonja: Nanotechnológiával hódít az autómosás Ubere

Beköszöntött a jó idő, ezzel pedig indul az autómosás...

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az...

KF: új elektromos köztisztasági járművek állnak szolgálatba

Hat új elektromos köztisztasági célgép áll szolgálatba Budapesten -...

Kamatdöntés – Egyhangúlag döntött a kamatkondíciókról a monetáris tanács májusban

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris...

Hírek

Az EU lépni akar, hogy az embercsempészek ne reptessék a migránsokat

Az Európai Bizottság új intézkedéseket javasolt annak érdekében, hogy visszaszorítsa a fuvarozás egyre növekvő, bűnözői hálózatok általi visszaélésszerű használatát az EU-ba irányuló irreguláris migráció elősegítésére.

Földrengés volt Horvátország magyar határhoz közeli részén

Földrengés volt kedd hajnalban, 4.14 órakor Horvátországban 3,3-as magnitúdóval, Eszék közelében, a magyar határtól 10 kilométerre - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Elindult Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg évek óta nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója díj pályázatát az OFA Nonprofit Kft. - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Új elnöke lesz a Központi Statisztikai Hivatalnak

A Központi Statisztikai Hivatal elnöke június 11-től Kincses Áron lesz, aki Vukovich Gabriella helyét veszi át - közölte a hivatal.

Váltott gondoskodás az újfajta családmodell

A váltott gondoskodás sokáig ismeretlen fogalom volt hazánkban, annak ellenére, hogy a szülők különválása következtében számos gyermeket érint az a kérdés, hogy ebben a helyzetben mi a legjobb megoldás. Nemzetközi szinten az 1970-es évek óta egyre több országban van jelen ez a fajta családmodell, 2022. január óta pedig hazánkban is jogszabály teszi már lehetővé a váltott gondoskodást bírói döntés esetén is. Mivel ettől függetlenül még kevéssé ismert nálunk ez a gyermeknevelési modell, a napokban kifejezetten a témában rendezett Figyeljetek Rám! elnevezésű konferencián számos hazai szakember beszélt a modellről és az eddigi hazai tapasztalatokról.

Ebben a Ryanair is egyetért a magyar döntéshozókkal

A Ryanair üdvözli a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette a magyar fogyasztóvédelmi hatóság által 2022 augusztusában kiszabott 763 ezer eurós bírságot, amelyet a Ryanair azért kapott, mert a magyar kormány által kivetett extraprofitadót áthárította az utasokra - közölte a légitársaság.

A SPAR megmutatta az első akciós fecskéket

Kormányrendelet kötelezi a 2021-ben egymilliárd forintot meghaladó árbevételt elérő élelmiszer-kiskereskedelmi üzleteket arra, hogy június 1. és szeptember 30. között húsz termékcsoportban, heti szinten 10%-os engedményt nyújtó akciót vezessenek be. A SPAR Magyarország azonban komplex akciós stratégiájának keretein belül ennél többet kínál: számos árucikk esetében 10-40 százalékos árkedvezményt biztosít, a SPAR ÁRSTOP Extra Promóció keretein belül pedig 300 termék árát rögzíti május 31. és július 31. között - közölte az áruházlánc.

Új vezérigazgatója lesz júliustól a magyar Penny-nek

Mathias Mentrop lesz a Penny Magyarország vezérigazgatója július 1-jétől, aki a csehországi hálózat operatív igazgatója jelenleg - közölte a diszkontáruházlánc.

Gazdaság

Kamatdöntés – Egyhangúlag döntött a kamatkondíciókról a monetáris tanács májusban

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa május végi ülésén az alapkamat 13,0 százalékon tartásáról, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlábának...

Ezek a megtakarítások úszhatják meg az új 13%-os adót

Mivel az szja-törvény szerint nem minősül kamatjövedelemnek a legalább 10 évig tartott nyugdíjcélú megtakarítások hozama, nem csak a 15 százalékos kamatadó, hanem a szerda éjjel rendeletben bevezetett 13%-os szocho-t sem kell megfizetni például a nyugdíjcélú megtakarítások után - értelmezi a GRANTIS a szociális hozzájárulási adó (szocho) eltérő alkalmazásáról szóló rendeletet.

MNB: a pénzügyi vállalkozásoknak emelniük kell az induló tőkéjüket

A pénzügyi vállalkozásoknak az idén december 31-ig, illetve 2026 december végéig a biztonságos működés fenntartása érdekében két lépésben jelentősen növelniük kell induló tőkéjüket. Az MNB visszavonhatja a piaci szereplők engedélyét, ha a tőkeemelésre nem kerül sor a jogszabályi határidőkig - figyelmeztetett a jegybank.

A szaktárca reagált a Magyar Bankszövetség kritikáira

Az intézkedések célja nem az állam adóbevételeinek növelése, hanem az állampapír-kereslet fokozása, az állampolgárok pénzügyi tudatosságának megerősítése. Meg kell védeni a családokat, ösztönözni és segíteni kell, hogy a háztartások megtakarításai megőrizzék reálértéküket - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a Magyar Bankszövetség sajtóközleményére reagálva, amelyben többek között a "versenysemleges szabályozást" kérte számon.