Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken
No menu items!

Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken

A technológiai részvények árfolyamát leszorító eladási hullám miatt nagy indexcsökkenéssel folytatták a szerdai nyitáskor az előző napi veszteséges zárást az amerikai értékpapírpiacok.

New Yorkban a DJIA-30 index 1,03 százalékos, az S&P-500 index 1,30 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,69 százalékos csökkenéssel kezdte a kereskedést.

Szerdán jelenik meg a Fed előző kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve, amelyből a piac útmutatást remél a feltételezett monetáris szigorítás ütemtervére vonatkozóan. Az emelkedő fogyasztói árindex és a fokozódó inflációs várakozások tükrében a piac arra számít, hogy a Fed a gazdaságösztönző monetáris eszközök visszafogására, az irányadó dollárkamat megemelésére kényszerülhet a gazdaság túlfűtöttségének megakadályozása érdekében.

A kamatemelés a kötvényhozamok emelkedését vonja maga után, a kötvényhozamokra érzékenyen reagáló értékpapírpiaci befektetési eszközök árfolyama emiatt csökkenésnek indult. Az olyan technológiai óriások, mint az Apple, a Microsoft és a Facebook részvénye a szerdai kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban 1,0 százalék körüli csökkenést szenvedett el.

A bitcoin árfolyamának esésével párhuzamosan csökkent a kriptodeviza kereskedelemmel és fizetési szolgáltatásokkal, valamint kriptodeviza bányászattal foglalkozó cégek részvényének árfolyama is. A bitcoin árfolyama már 40,0 százalékkal esett az áprilisi csúcs óta, mivel a Tesla bejelentette, hogy nem árulja többé autóit digitális devizáért, Kína pedig megtiltotta a pénzintézeteknek digitális deviza fizetési szolgáltatások nyújtását.

A Coinbase Global és Silvergate Capital fizetési szolgáltatók részvénye 5,0 és 2,0 százalékkal gyengült, a Riot Blockchain és a Marathon Digital Holdings bitcoin-bányák árfolyama pedig 10,0 és 12,0 százalékkal esett.

Az olaj ára a keddi 1,0 százalék után tovább csökkent szerdán. A piaci hangulatot részben a koronavírus-fertőzések ázsiai terjedése terhelte meg, mivel a gazdasági korlátozások ezzel járó életbe léptetése csökkentheti a világ olajkeresletének növekedési ütemét.

A WTI nyersolaj ára az amerikai piacok szerdai nyitásakor 2,72 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 63,72 dolláron a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 2,49 százalékkal csökkent 67,00 dollárra.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2215 dolláron, az arany spot ára 0,09 százalékkal csökkent unciánként 1867,67 dollárra. A dollár árfolyama kissé erősödött a Fed jegyzőkönyvének publikálását megelőzően, ami az euró árfolyamát és az arany árát is csökkentette. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár index az amerikai piacok nyitásakor 89,91 ponton állt 0,18 százalékos csökkenéssel.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...