Hirdetés
Kezdőlap Autó Xiaomi márkájú elektromos autó? Nagy dobásra készül az alapító
No menu items!

Xiaomi márkájú elektromos autó? Nagy dobásra készül az alapító

Bár a A Xiaomi társalapítója, Lej Csün leginkább új okostelefonok piacra dobásával van elfoglalva, árulkodó jelek szerint az autógyártási ambícióiról sem mondott le.

A milliárdos üzletember az autóiparban dolgozó barátaitól kér könyveket, hogy jobban megértse az ágazatot – írja a Bloomberg, amely Lej közösségi oldalakon megjelent posztjait nézte át. Az apropó, hogy Lej személyesen áll egy 10 milliárd dolláros projekt élén, amelynek célja, hogy 2024-ig Xiaomi márkájú elektromos járműveket gyártson.

Lej összeállított egy életrajzokkal teli olvasmánylistát is Kína egyhetes nemzeti ünnepe alkalmából. A 12 ajánlás között szerepel Ferdinand Piech, a Volkswagen korábbi vezérigazgatójának Auto.Biographie című könyve, valamint a gyártásról szóló, ezoterikusabb könyvek, például a Toyota Production System: Beyond Large-Scale Production, amelyet a Toyota legendás mérnöke, Óno Taiicsi írt.

Itt egy izgalmas olvasmány, hogy megértsük a nagy márkák, például a Porsche, a Bugatti és a Bentley mögött álló összefonódó történeteket” – írta Lej Piech 2002-es memoárjáról. “Piech nagyszerűen vázolja fel a globális autóipar történetét” – fűzte hozzá.

Az 52 éves férfi, aki egyben a Xiaomi vezérigazgatója is, korábban azt mondta, hogy az elektromos autók lesznek az utolsó startup vállalkozásai.

A technológiai óriás a Beijing Automotive Group vállalatcsoporttal való gyártási együttműködést tervezi, hogy megszerezze az autók gyártására vonatkozó engedélyt, miután a Xiaominak előzőleg gondot okozott a kínai szabályozó hatóságok jóváhagyásának megszerzése. Most azonban fel kell zárkóznia a riválisokhoz, köztük olyan nagy technológiai szereplőkhöz, mint a Huawei Technologies és a Baidu, valamint olyan helyi autógyártókhoz, mint a BYD és a Nio.

De Lej a jelek szerint továbbra sem riad vissza a kihívásoktól. A közelmúltban azt mondta, hogy az elektromos autó üzletág a Xiaomi további növekedésének egyik fő hajtóereje lesz, különösen azért, mert a nyereség csökken a globális okostelefon piac visszaesése közepette.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.

Egyedülálló lehetőség: ingyenes akkreditált továbbképzés tanároknak

A videós tartalmak minősége és témája is a mai diákok igényeinek megfelelő, elsődleges cél a beszédkészség és a szókincs fejlesztése.

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...