Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok

Emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön. A kínai jüan árfolyama stabilizálódni látszik, és nincsenek újabb sokkoló fejlemények az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban, de a kereskedelmi feszültségek továbbra is izzanak. 

Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 53 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 85 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 51 ponttal emelkedhet a nyitásban.

Csütörtökön a kínai belső piacon 0,2 százalékkal erősödött a jüan a dollárhoz képest, miután a jegybank a vártnál erősebb szinten, de a globális pénzügyi válság óta először a lélektani hetes küszöb fölött, 7,0039 jüan/dollárban határozta meg a középárfolyamot, 43 pippel gyengébben az előző napi 6,9996 jüan/dollárnál.

Némi megnyugvást hozott a piacokra az is, hogy júliusban a vártnál jobban alakult a kínai külkereskedelem. Az export dollárban számított értéke éves összehasonlításban 3,3 százalékkal nőtt, míg az importé 5,6 százalékkal csökkent. Elemzők az export 2,0 százalékos csökkenésére számítottak az előző havi 1,2 százalékos visszaesés után, az import esetében pedig 8,3 százalékos esést vártak a júniusi 7,3 százalék csökkenés után.

Az Egyesült Államokba irányuló kínai export értéke 6,5 százalékkal, az import pedig 19 százalékkal esett vissza, a mérleg 28 milliárd dolláros többlettel zárt Kína javára. A többlet értéke nem sokat változott az előző hónaphoz képest, ez a szint azt jelenti, hogy a Fehér Ház fokozhatja a nyomást Kínára, hogy nagyobb engedményekre késztesse a kereskedelmi tárgyalásokon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára felpattant az előző napi héthavi mélypontokról. Az októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,92 százalékos pluszban, 57,87 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 3,15 százalékos nyereségben, 52,70 dolláron forgott csütörtök reggel háromnegyed nyolckor.

Szerdán Milánó kivételével nyereségben zártak a főbb európai tőzsdék. A londoni FTSE-100 mutató 0,38 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,71 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,61 százalékos pluszban zárt. Milánóban – kivételként – 0,45 százalékkal csökkent, míg Madridban 0,54 százalékkal nőtt az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,24 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,25 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,56 százalékkal emelkedett.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Közzétették a családi adókedvezmény emelésének összegeit

Jövő év júliusától a beteg, illetve súlyosan fogyatékos eltartottak után a családi kedvezmény 100 000 forinttal növelt összegben vehető igénybe, 2026. januártól pedig eltartottanként 133 340 forinttal.

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.

Felborítja a magyar piacot a Temu új konkurenciája?

Egy új piactér megjelenése nem csak a vállalkozásokra, de a vásárlókra is hatással van, hiszen az új piaci szereplő nem olyan agresszív, mint akár a Temu, amelyet ma már kikerülni is nehezen tudunk, viszont nagyon jó árakat is tud nyújtani.

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

A Revolut magyarországi leánybankjának alapításáról

A Revolutnak továbbá felügyeleti adatszolgáltatási kötelezettséget is teljesítenie kellene az MNB felé.

Devizapiac – Erősödött kedden a forint

A forint az októberi kezdéshez képest gyengébben áll mindhárom devizával szemben, 0,7 százalékkal az euró, 2,8 százalékkal a dollár és 0,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

Erősödött a forint hétfőn

Az év eleje óta a forint 4,6 százalékkal gyengült az euróval, 5,8 százalékkal gyengült a dollárral és 3,2 százalékkal gyengült a svájci frankkal szemben.