Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába
No menu items!

A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába

A Microsoft 2,2 milliárd dollárt fektet be Malájziában mesterséges intelligenciába és felhő-infrastruktúrába, hogy támogassa az ország digitális átalakulását – közölte a technológiai óriás, miután hasonló bejelentéseket tett Indonéziában és Thaiföldön is.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella csütörtöki bejelentése egy mesterséges intelligencia kiválósági központ létrehozását, valamint 200 000 ember oktatását és képzését tervezi a délkelet-ázsiai országban – tudósított az Aljazeera.

“Elkötelezettek vagyunk Malájzia AI átalakulásának támogatása mellett, és biztosítjuk, hogy ez minden malajziai számára előnyös legyen” – mondta Nadella, amikor három országot érintő délkelet-ázsiai körútjának utolsó állomásán Kuala Lumpurba látogatott.

“A digitális infrastruktúrába és a szakképzésbe történő beruházásaink segíteni fogják a malajziai vállalkozásokat, közösségeket és fejlesztőket abban, hogy a legújabb technológiát alkalmazzák a befogadó gazdasági növekedés és az innováció előmozdítása érdekében az egész országban.”

Zafrul Abdul Aziz, Malajzia beruházási, kereskedelmi és ipari minisztere szerint a beruházás “mély, bizalomra épülő partnerséget” tükröz. Hozzátéve: a jól kiépített félvezető ökoszisztémának köszönhetően Malájzia egyre keresetteb technológiai befektetési célpont a legismertebb cégek körében. “A Microsoft alapvető felhő- és mesterséges intelligencia-infrastruktúra fejlesztése, valamint a mesterséges intelligencia-képzési lehetőségek jelentősen növelik Malajzia digitális kapacitását, és tovább emelik pozíciónkat a globális technológiai színtéren. A Microsofttal együtt várakozással tekintünk arra, hogy több lehetőséget teremtsünk a kkv-k számára és jobban fizető munkahelyeket a lakosság számára, miközben az AI-forradalmat meglovagolva felgyorsítjuk Malajzia digitálisan megerősített növekedési útját.” – tette hozzá.

A Kearney globális tanácsadó cég becslése szerint az AI 2030-ra közel 1 billió dollárral járulhat hozzá a délkelet-ázsiai bruttó hazai termékhez (GDP).

A Microsoft világszerte igyekszik növelni a mesterséges intelligencia fejlesztésének támogatását, és a közelmúltban tett kezdeményezései között jelentős befektetések is szerepelnek Japánban és az Egyesült Arab Emírségekbeli G42 nevű mesterséges intelligenciával foglalkozó cégnél.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...