Hirdetés
Kezdőlap Turizmus A top turistaparadicsom a 30%-os alkoholadó eltörlésével segíti a turizmust
No menu items!

A top turistaparadicsom a 30%-os alkoholadó eltörlésével segíti a turizmust

A kép illusztráció. Forrás: Pixabay

A turizmus fellendítése érdekében Dubaj eltörölte a 30 százalékos alkoholadót, valamint rövid időn belül megszünteti az alkoholtartási engedélyt is, amire a lakosoknak szüksége van az otthoni alkoholfogyasztáshoz.

Dubaj egy ideje már lazít a törvényeken: a ramadán idején engedélyezte az alkohol árusítását nappal, a világjárvány idején pedig jóváhagyta a házhozszállítást.

A legújabb lépés vélhetően arra irányul, hogy a szomszédos országok konkurenciájával szemben vonzóbbá tegyék a várost a külföldiek számára – írja a BBC News.

A Dubajban alkoholt forgalmazó két vállalat, a Maritime and Mercantile International (MMI) és az African & Eastern azt közölte, hogy érvényesíteni fogják áraikban az adócsökkentést.

Amióta több mint 100 évvel ezelőtt megkezdtük működésünket Dubajban, az emírség megközelítése dinamikus, érzékeny és mindenkit befogadó maradt” – mondta Tyrone Reid, az MMI szóvivője az AP-nek.

Ezek a nemrégiben frissített előírások hozzájárulnak ahhoz, hogy továbbra is biztosítsuk az alkoholtartalmú italok biztonságos és felelősségteljes vásárlását és fogyasztását Dubajban és az Egyesült Arab Emírségekben” – tette hozzá.

Ugyanakkor nem világos, hogy a vasárnap életbe lépett lépés végleges lesz-e. A Financial Times a lépést egyéves próbaüzemként írta le, “a döntésről tájékoztatott iparági vezetőkre” hivatkozva.

Az Öböl “bulifővárosaként” ismert Dubajban kilencszeres a külföldiek száma a belföldiekéhez képest, és a lakosok gyakran Umm al-Quwainba és más emírségekbe autóznak, hogy nagy tételben vásároljanak alkoholt.

Dubajnak történelmileg sikerült több turistát és gazdag külföldi munkavállalót vonzania, mint szomszédainak, részben azért, mert tolerálja a liberálisabb életmódot.

Most azonban egyre nagyobb konkurenciával kell szembenéznie a vendéglátó- és pénzügyi szektorukat fejlesztő riválisok miatt.

A nem muszlim dubaji lakosoknak legalább 21 évesnek kell lenniük ahhoz, hogy alkoholt fogyasszanak, szállítsanak vagy tároljanak otthon, és rendelkezniük kell alkoholengedéllyel, azaz egy, a rendőrség által kiállított plasztikkártyával.

Elektromos cégautó vásárlás, flottaüzemeltetés. Szakmai konferencia konzultációs lehetőséggel 2024 március 21.-én. A 30 milliárdos kerettel megnyíló, elektromos cégautó beszerzést támogató pályázattal kapcsolatos információk, tanulságok. A KKV-ék számára is egyre meghatározóbb, már hatályos ESG törvény cégautó üzemeltetésre vonatkozó kérdésköre, az elektrifikáció rövid és hosszútávú hatásainak bemutatása.
További információ: https://azuzletkonferenciakozpont.hu

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Az év végén már alig drágult a kötelező

Mindössze 368 forinttal emelkedett a tavalyi IV. negyedévben egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) állománydíja

Kincstár elnök: a fiatalok is látják már a hosszútávú, értékálló befektetések előnyeit 

A Magyar Államkincstár számlavezető rendszerén, a fogadó és küldő oldalon évente hatvankétezer milliárd forint folyik át, amelybe az EU-tól kapott támogatások kifizetése is beletartozik

Szijjártó Péter: A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz

BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom

Hírek

Nemzeti ünnep miatt a tokiói börze zárva

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján,

Erősödés a vezető ázsiai piacokon, a Nikkei rekordszinten zárt

 Elemzők szerint a japán részvények drágulása mögött elsősorban a japán jegybank (BoJ) rendkívül laza monetáris politikája áll, ami lényegében negatív szinten tartja a diszkontrátát,

Őrült autóóriások Pesten: jön a Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is!

A magyar tőzsde követte az európai trendet

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 59,14 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 65 940,94 ponton zárt kedden.

Speciális étrenddel a klimax ellen

Habár nem teljesen szünteti meg a tüneteket és a kapcsolódó betegségek kialakulásának kockázatát, az időben elkezdett életmódváltás késleltetheti a megjelenésüket, javítva a változókori nők életminőségét.

Devizapiac – Gyengült a forint reggel

A hétfő kora esti szintekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Alacsony forgalommal, új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 230,33 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 66 000,08 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn.

Erősödött a forint árfolyama reggelre

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Gazdaság

Futballstadionban értekeztek a pénzügyminiszterek

Az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Rekorderedményt ért el tavaly az Accor szállodaipari csoport

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja rekordmagas, több mint 1 milliárd euró EBITDA-t (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt) ért el 2023-ban.

Startupvilág: felértékelődnek az unikornisok

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is.

Lassult az euróövezeti infláció

Az euróövezeti éves infláció 2,8 százalékra lassult januárban a decemberi 2,9 százalékról - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként csütörtökön.