Kezdőlap Cégvilág Az MNB engedélyezte, a CIG igazgatósága nem az eladásra szóló ajánlatot
No menu items!

Az MNB engedélyezte, a CIG igazgatósága nem az eladásra szóló ajánlatot

Cig pannónia biztosító

A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti határozatában jóváhagyta a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. 327 forintos vételi ajánlatát a CIG-részvények felvásárlására, a  CIG Pannonia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága azonban nem javasolja az ajánlat elfogadását – közölte a cég.

Kiemelték: az ajánlat időtartamának kezdő napja szeptember 10., zárónapja október 11.
Az ajánlattevő nem tervez számottevő változást a társaság menedzsmentjében, munkavállalói összetételében és létszámában – állapította meg a cég igazgatósága.

A testület ugyanakkor az ajánlat elfogadását nem javasolja a tőzsde honlapján elérhető dokumentum szerint. A társaság érdeke, hogy a közkézen lévő részvényeinek száma minél nagyobb arányban megmaradjon. Ez a kellő likviditás és a részvényesi ellenőrzés alapja és egyben a hosszútávú szabályozott piaci jelenlét garanciája – érveltek.

Az igazgatóság a társaság részvényeinek értékét a korábban közzétett Növekedési Stratégiára és független pénzügyi tanácsadó véleményére alapozva a vételi ajánlatnál magasabb szintekre pozícionálja – derült ki a közleményből.

A tőzsdén jegyzett életbiztosító júniusban közölte, hogy részvényeire a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kötelező nyilvános vételi ajánlatát benyújtotta a jegybankhoz felügyeleti jóváhagyásra.

A részvénytársaságban legalább ötszázalékos szavazati joggal rendelkezik jelenleg a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. (32,69 százalék), a VINTON Vagyonkezelő Kft. (11,79 százalék), a KAPTÁR Befektetési Zrt. (5,34 százalék) és Móricz Gábor (5,29 százalék).

A CIG Pannónia csoport bevétele a társaság jelentése szerint 18,4 milliárd forintra nőtt az első félévben, ami 68 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest. A biztosítási díjak 16 százalékkal 10,8 milliárd forintra növekedtek idén január-júniusban.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír hétfőn 324 forinton zárt, éves maximuma 379 forint, minimuma 265 forint volt.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő biztosítási megoldásokat kínál. A társaság 2003-ban alakult. A 12 vállalatból álló cégcsoport árbevétele 2020-ban 9 milliárd forintot meghaladó volt. Az általuk közvetített biztosítások díjállománya meghaladta a 100 milliárd forintot.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB)...

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden, korrigálva az előző napi erős veszteségeket.

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Magasabb inflációt és GDP-t vár 2021-re az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 4,6-4,7 százalékra emelte idei inflációs és 6,5-7,0 százalékra GDP-várakozását legfrissebb Inflációs jelentésében.

Hírek

Románia – Koronavírus. Naponta több mint száz halott

Romániában a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára, száz fölött ugrott kedden az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma, és az utolsó 24 órában újonnan diagnosztizált fertőzések is immár több mint kétszer is vannak két hét átlagának.

Katonai konvojra kell számítani többfelé az utakon

Kiképzés miatt katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszloppal találkozhatnak az autósok csütörtökön és pénteken több autópályán és főúton is - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Nagyot gyengült a forint a kamatemelés után

Jelentősen gyengült a forint az MNB kamatdöntésének kihirdetése után: az euró jegyzése 354,56 forintra emelkedett a bankközi devizapiacon. A döntés közzététele előtt egy perccel még 353,04 forinton állt a jegyzés.

Kiskörei vízerőmű – nyolc sérült. Turbinahiba okozhatta a robbanást

A Tiszavíz Vízerőmű Kft. kiskörei telephelyén az egyik turbina tervezett, éves karbantartása során történt robbanás hétfőn - közölte az MVM.

Manny Pacquiao ringbe száll az elnöki székért

A profi ökölvívás sztárja, Manny Pacquiao is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét.

Szlovák maffia. Korrupció – a különleges ügyészt 14 évre és teljes vagyonelkobzásra ítélték

Tizennégy év börtönnel sújtotta a legsúlyosabb bűncselekményekben eljáró szlovákiai különleges ügyészség egykori vezetőjét a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) városának különbírósága.

Rekordot döntött tavaly a könyvkiadás

Tízéves könyvkiadási csúcs dőlt meg a pandémia évében: 2020-ban adták ki a legtöbb művet, a példányszámok viszont csökkentek. A vásárlók jellemzően öt-hatezer forintot költöttek egy könyvvásárlás során.

A gyerekeket is oltják, a harmadik adagot is beadják már Angliában

Már oltják Angliában a 12-15 éves korosztály tagjait az új típusú koronavírus ellen. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) ugyancsak elkezdte a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadását is. 

Gazdaság

Londoni elemzők: az MNB a kamatemelés lassítása ellenére továbbra is szigorú

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris alapállása a kamatemelés ütemének csökkentése ellenére továbbra is meglehetősen szigorú, bár ebben a ciklusban...

Negyedszer is emelte az alapkamatot az MNB – változott a kamatfolyosó is

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. A testület azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,60 százalék közé.

Londoni elemzők: még egy kamatemelés biztos az MNB részéről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül egy kamatemelés még bizonyosra vehető.

Moratórium – Bankszövetség: méltánytalan a kamatok utólagos csökkentése

Méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő - közölte a Magyar Bankszövetség.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom