Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Ezért lesz idén is érdemes a Velencei-tó környékére kirándulni
No menu items!

Ezért lesz idén is érdemes a Velencei-tó környékére kirándulni

forrás: Alekszi Zoltán

Tavasztól őszig rengeteg programlehetőséggel várja a látogatókat a Velencei-tó és környéke. Úgy tűnik, egyre többen szeretnek belföldön utazni, sőt, a csoportos utazásoknak növekszik az utazóközönsége. A megszokott vizes élmények mellett sokan keresik az érdekes, akár edukatív utakat.

Magyarország változatos tájai minden évben tartalmas programlehetőségekkel csábítják a kirándulni vágyókat. A szezonális ajánlatok és a nyári szünet az ovisoktól a nyugdíjasokig minden korosztályt megszólítanak, és utazásra sarkallnak. Sokan választják a csoportos utakat az idősebbek közül, de hamarosan itt van az osztálykirándulások időszaka is. Az éppen a 10. születésnapját ünneplő dinnyési Várpark tavasztól késő őszig tárt karokkal várja a látogatókat. A Velencei tó szomszédságában elterülő Dinnyésen már évek óta látogatható a világon is egyedülálló anyaghűen megépített vármakett park. A számos Guinness világrekordot is magáénak tudó épület különlegesség alkotója Alekszi Zoltán most arról számolt be, hogy miért érdemes idén is ellátogatni a parkba.

Faragás, lovagi torna íjászat mind egy helyen

“A Velencei-tó minden évszakban mesés képet fest! Érdemes körbeutazni, és Dinnyésen is eltölteni egy kis időt. A Várpark, Skanzen, és a szintén közkedvelt Szentek Fala meglehetősen nagy területen, húszezer négyzetméteren várja a látogatókat igényes szabadtéri kiállításokkal, melyek visszavezetnek minket az időben egészen az Árpád-korig. Nagy örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre több a fiatal látogatónk is, és egészen az ovisoktól kezdve, minden korosztály jól érezheti magát. Nekik lehetőségük van jelmezes lovagi hétpróbára, íjászatra, ajándéktárgyak készítésére, fafigurák faragására, festésére, fazekas, textil és bőrtárgyak készítésére, mi több, a Játszósziget keretein belül népi játékok kipróbálására is – mesélt Alekszi Zoltán, és hozzátette, hogy még az étkezés és fagyizás lehetősége is biztosított a parkon belül. Ha mindez még nem lenne elég, Tolcsvay Béla Kossuth díjas énekmondó előadását is lehet kérni a park programjai közül. Az alkotó fontosnak tartotta kiemelni, hogy az egyes csoportlátogatások előtt érdemes, és szükséges bejelentkezni, hogy az áhított programlehetőség biztosan adott legyen.

Nyugdíjasoknak is jó lehetőség

Nem csupán a gyermekek, hanem bizony a felnőttek, és a szépkorúak is jól érezhetik magukat a patinás Várparkban. A kültéri programok március 15-től indultak, és október végéig látogathatók.

“Meg kell említeni a gyerekcsoportokon kívül a nyugdíjaskorú társaságok között is népszerűek vagyunk! Azonban nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a foglalkoztatásra nem szabad elmulasztani az előzetes bejelentkezést sem” – fűzte hozzá a gyönyörű Dinnyésen megtalálható Várpark alapítója, Alekszi Zoltán.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...