Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Felturbózták az elektromos autóárakat
No menu items!

Felturbózták az elektromos autóárakat

A kép illusztráció. Forrás: Bigstock

Az akkumulátoros autók iránti növekvő keresletnek és a gyártásukhoz szükséges alkatrészek drágulásának köszönhetően számos elektromos autógyártó jelentősen megemelte modelljeinek árát.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a GM, a Tesla és a Ford áremelése azt jelenti, hogy az új elektromos autók átlagára elérte az 54 ezer dollárt – ami körülbelül 10 ezer dollárral több, mint egy új benzinüzemű autó átlagos ára.

A WSJ szerint az autógyártók folyamatosan emelik az e-autók árát, “részben azért, hogy ellensúlyozzák a nagyméretű akkumulátorokban felhasznált anyagok drágulását“. Az áremelési hullám következtében az elektromos Hummer ára több mint 6 ezer dollárral emelkedett, a Ford pedig figyelmeztetett, hogy a Mustang Mach-E eladásai már nem hoznak nyereséget.

A vállalatok azt mondják, hogy megpróbálják ellensúlyozni az elektromos autók meghajtására szolgáló akkumulátorokba kerülő nyersanyagok közelmúltbeli áremelkedését, amelyek messze a legdrágább összetevői az e-autóknak. Az AlixPartners LLP tanácsadó cég szerint a lítium, a nikkel és a kobalt ára nagyjából megduplázódott a Covid-19 világjárvány kezdete óta” – írta a WSJ.

Az elmúlt hónapokban a Tesla és a Rivian is megemelte elektromos modelljeinek árát. Ez, valamint az elektromos autókra járó adókedvezmények megszűnése azt jelentik, hogy az e-autók térnyerésének egyik legjelentősebb akadálya egyre nagyobbnak tűnik.

Ahogy azonban egyre több márka dobja piacra akkumulátoros modelljeit, a verseny ellentétes irányba terelheti az árakat. Várhatóan a VinFast, a Hyundai és a Volkswagen új elktromos modelljeinek megjelenése segít ebben. (Jalopnik)

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

A mesterséges intelligencia a magyar gazdaság kitörési pontja lehet

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs felkészültsége a térség legjobbja legyen.

Sikeresen megújult az adóhatóság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát.

Versenyképesség megtartásában szerepet játszanak a szolgáltatóközpontok

A magyar gazdaság versenyképességének megtartásában megkérdőjelezhetetlen szerepet játszanak az üzleti szolgáltatóközpontok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.