Hirdetés
Kezdőlap Világgazdaság Moszkva a sarkkörön át kereskedik Kínával
No menu items!

Moszkva a sarkkörön át kereskedik Kínával

A Vaszilij Dinkov jelenleg Kínába tart. Kép forrása: Youtube

Oroszország elküldte eddigi második nyersolajszállítmányát az Északi-sarkkörön keresztül Kínába. Az útvonal a világ legzordabb hajózási körülményein vezet keresztül és számos aggályt vet fel, mégis gyorsabb utat biztosít az oroszoknak az ázsiai vevőkhöz.

A Vaszilij Dinkov, egy speciális jégtörő tartályhajó az északi tengeri útvonalon halad, miután a múlt hónap végén nyersolajat rakodott be egy Murmanszkban horgonyzó tartályhajóról – derül ki a Bloomberg által összeállított hajókövető adatokból. A viszonylag kis rakományt szállító hajó a hétvégén Oroszország északi partjainak közelében mozgott, majd áthaladt az országot Alaszkától elválasztó Bering-szoroson. A hajó november 17-én érkezik a kínai Rizhao kikötőjébe.

Az útvonal egy 5300 kilométeres távot foglal magában a bolygó legzordabb hajózási körülményein keresztül, ahol gyakoriak a jéghegyek és a fagyos körülmények. Ez az út a legrövidebb átkelést biztosítja Európa és Kelet-Ázsia között, mivel így a szállítmány az oroszországi balti kikötőkből feleannyi idő alatt ér Kínába, mint a Szuezi-csatornán keresztül vezető hagyományos útvonalon.

Ám az még nem világos, hogy az útvonal mennyire bizonyul megbízhatónak Oroszország számára, ez az időjárási viszonyok alakulásától is függ. Eddig az ország Jeges-tengeri kitermelésének túlnyomó többségét murmanszki tartályhajókon gyűjtötték össze kis siklótankerekről. Ezt követően nagyobb hajókra rakodták át, hogy főként Európába szállítsák. Ez a kereskedelem az elkövetkező hetekben lényegében leáll, mivel az Európai Unió december 5-től betiltja az Oroszországból származó tengeri behozatal nagy részét.

A Vaszilij Dinkov egy “nagyon fejlett” hajó, amely speciális jégtörő hajótesttel rendelkezik, de Richard Matthews, a londoni E.A. Gibson Shipbrokers kutatási vezetője szerint csak nyolc olyan hajó van, amely képes ilyen utak megtételére. Így az útvonal legkorábban nyár előtt nem lehet különösebben életképes.

“Nem valószínű, hogy ezen az útvonalon nyárig jelentős mennyiséget lehetne szállítani”

– mondta.

Létfontosságú útvonal – veszélyekkel

A Vaszilij Dinkov egyike annak a három hajóból álló flottának, amelyet kifejezetten arra építettek, hogy a Lukoil a varandeji exporttermináljából Murmanszkba szállítsa a nyersolajat, ami általában két hetet vesz igénybe. A hajó használata a nyersolaj Kínába történő szállításához akár nyolc hétre is kivonja azt a szokásos feladatai alól.

Kína növelte az Oroszországból importált nyersolaj mennyiségét, de az európai tilalomra válaszul a tengeri logisztika gondos tervezést igényel. Az Ázsiába történő szállítás a Szuezi-csatornán keresztül az eddiginél jóval hosszabb utakat jelent, ami növeli a hajók iránti keresletet.

Katona Viktor, a Kpler olajipari elemző cég vezető nyersolaj-elemzője szerint az északi tengeri útvonal “létfontosságú lesz“, amikor eljön a nyár.

Európa már most le van zárva” – mondta. “Minek miegkerülni az egész világot, ha az északi-tengeri útvonalon 20 nap alatt el lehet jutni Kínába?” – tette fel a kérdést.

A további olvadás évről évre folyamatosan javítja a régió megközelíthetőségét, egyre inkább megnyitva azt a kereskedelmi forgalom és az ezzel járó környezeti kockázatok előtt.

Emiatt az állami tulajdonú orosz energiaóriás, a Rosznyeft növelheti az északi tengeri útvonalon áthaladó nyersolaj mennyiségét: a Vosztok Oil a becslések szerint 2024-re napi 500 ezer hordónyi olajat termelhet majd ki Oroszország távoli, északi részén. A Szever-öbölben már folyamatban is van egy olajterminál építése, amely biztosítani fogja a Vosztok Oil mezőiről származó olaj szállítását az útvonalon – áll a Rosznyeft sajtóközleményében, amely így Oroszország legnagyobb olajkereskedelmi termináljává válik.

Az első olajszállítás az északi tengeri útvonalon keresztül 2019-ben történt. Katona Viktor szerint azóta nem volt egy sem.

Bár a rövidebb utak csökkentik a kibocsátást, az útvonal környezetvédelmi aggályokat vet fel, mivel az Északi-sarkvidéken átmenő nagyobb forgalom növeli a tartályhajók kéményeiből származó szennyezést. Amikor a korom elsötétíti a jég felszínét, felgyorsítja a felmelegedési folyamatot, mivel több napenergiát nyel el.

Ráadásul a sarkvidéki balesetek a távoli elhelyezkedés és a helyi katasztrófaelhárítási képességek hiánya miatt a szokásosnál is problémásabbak lennének.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ingyen dolgozott, most elképzelhetetlenül nagy fizetést kaphat a Tesla vezér

A Tesla arra kéri a befektetőket, hogy hagyják jóvá Elon Musk 56 milliárd dolláros (!) bércsomagját.

Jó hír a légi utazóknak: nagyot nő a Ryanair flottája a nyáron

A Ryanair tovább bővíti flottáját azzal, hogy 40 új Boeing repülőgép leszállítására számít július közepéig

Oroszország a fejlett országoknál jobban növekedhet 2024-ben

A Reuters múlt havi közvélemény-kutatása szerint az orosz központi bank várhatóan 16%-on tartja irányadó kamatát a következő, április 26-i kamatmeghatározó ülésén. A Reuters által megkérdezett elemzők 2024 végére 12,5%-on várják a kamatlábakat

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.
Hirdetés

Hírek

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

A Richter változatlanul a 9150-9420 forintos sávban mozoghat. A gyógyszerpapír jegyzése csütörtökön 5 forinttal, 0,05 százalékkal 9260 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Úttörő konferencia az autóipar jövőjéről, hazai díjátadóval

A tisztán benzines autók napjai is meg vannak számlálva, miközben az elektromos autók térnyerése kapcsán még bőven akadnak kérdőjelek

Heti makronaptár

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai. A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.