Hirdetés
Kezdőlap Női vonal Müller-Pápai Zsuzsa: a hűség a szállodaiparban is kifizetődik
No menu items!

Müller-Pápai Zsuzsa: a hűség a szállodaiparban is kifizetődik

Szakmai tudás elkötelezettség, rugalmasság, kreativitás és önálló döntési képesség – ezek azok a tulajdonságok, amelyeket a legjobban értékel Müller-Pápai Zsuzsa, aki saját példája alapján, a hűséget is ide sorolhatná, hiszen a szakember 26 éve csatlakozott a hévizi NaturMed Hotel Carbonához, ahol már kilenc éve, igazgatóként irányítja a házat. Emellett hét éve stratégiai igazgatóként vezeti a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa-t is, sikeresen menedzselve azt a drámai kihívást, amikor a Covid alatt le kellett zárni a házakat. Mindezek után a pandémiát követően rögtön kitört ukrajnai háború miatt – az energiaárrobbanás és a kiugró infláció negatív hatásait tovább erősítve – a Carbona gyakorlatilag teljesen elvesztette az akkor jelentős vendégkörének számító orosz és ukrán piacot. .

Müller-Pápai Zsuzsa, aki a szakmai pályafutásának második évétől, 26 éve erősíti a Carbona csapatát a szállodaiparban klasszikus pályaívet bejárva a szakma legalsó fokáról indulva, a recepciós, a rezervációs, a sales-es, majd a marketinges területen szerzett ismeretek után lett a Hotel Carbona Thermal SPA igazgatóhelyettese, majd 2015-től igazgatója.

„Amikor utólag visszagondolok arra, hogy a teljes karrierlépcsőt megmásztam, rájövök, mennyi mindenben segített az így szerzett tapasztalat, mindaz, ami által az összes meghatározó munkafolyamatot és az adott munkaterülethez tartozó minden szépséget és nehézséget megismerhettem. Így sokkal könnyebben tudok azonosulni az esetleges nehézségekkel és jobban tudom értékelni az eredményeket, mert tudom, hogy mi mennyit ér. És ha kell, a megoldásban is gyakran tudok segíteni a kollégáknak azért, mert vezető menedzserként már összefüggéseiben látom az egész szálloda működését”- magyarázza a szállodaigazgatónő.

Aki elsősorban előnyösnek tartja, de olykor a nehézségét is érzi annak, hogy egykori kollégái közül emelkedett vezetővé. Mert miközben előny, hogy többekkel kialakult egy bizalmi kapcsolat és pontosan tudja, hogy kitől, milyen hozzáállást, munkát várhat és mennyire terhelhető az illető, a másik oldalon olykor nem könnyű elérni, hogy az egykori kollégák olyan főnökként kezeljék, amikor kell, akinek menedzserként ma már elsősorban a szálloda érdekeit kell figyelembe vennie.

Müller-Pápai Zsuzsa ugyanakkor kifejezetten pozitívumként értékeli, hogy a turizmusban már régóta nem számít ritkaságnak a női menedzser.

„Szerintem most már fele-fele az arány, sőt talán már több női vezető is van, mint férfi. De amikor én indultam még érezhetően túlsúlyban voltak a férfiak. De hittem abban, hogy az embert úgy is a munkája, meg a hozzáállása minősíti és ezzel nekem sohasem volt problémám. Ezeket a tulajdonságokat mindig elismerték, ha az ember hozta az elvárt nívót és ehhez társult a férfiaknak tulajdonított teherbírás is – amire természetesen a női menedzserek is abszolút képesek.”

Miután 2015 óta sikeresen vezette a Hotel Carbonát, felkérést kapott a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa stratégiai igazgatói pozíció betöltésére is.

„Azért nem ért felkészületlenül az új kihívás, mert executive marketing menedzserként korábban már vittem a két szállodát együtt és ezalatt a Spirit csapatát is mélyebben megismertem. Sikeresen irányítani egy szállodát csak egy kiváló középvezetői gárdára támaszkodva lehet, akik a távollétemben is gondoskodnak az irányok és elvek betartásáról és a vendégélmények maximalizálásáról,  miközben nekem a stratégiaalkotásra is jut időm. Ugyanakkor az operatív irányításban is rendszeresen részt veszek, naprakészen ismerem a házak üzemeltetésével kapcsolatos aktuális kihívásokat.”

És amíg a Carbona négy csillag besorolású és a wellness mellett gyógyászati szolgáltatásaival vívott ki tekintélyt, a Spirit a fővároson kívüli egyik első ötcsillagos szállodaként a felsőkategóriás wellness terén szerzett presztizst magának.

„Ezt a helyzetet úgy egyszerűsítettem le, hogy a sztenderdek és a vendégélmény tekintetében is az ötcsillagos színvonal megvalósítását tartom szem előtt. Amiből a Carbona is profitál, hiszen az eltérő adottságokat figyelembe véve, mindkét házban ugyanazt az üzemeltetési filozófiát alkalmazzuk. Emellett a szinergiák kihasználása is előnyös tud lenni azáltal, , hogy ha  például  egy jó beszállítót találunk a beszerzéshez vagy beruházáshoz, akkor természetesen ez előnyünkre válhat mindkét hotel esetében.”

Müller-Pápai Zsuzsa a legnagyobb menedzserkihívásnak a 2020 utáni időszakot tartja. Kezdve azzal, hogy a Covid kitörése után keservesen nehéz volt elfogadni, hogy a járványhelyzet miatt átmenetileg – ami először három hónapig tartott, majd újabb hat hónapig -, mindkét házat be kell zárni.

“Az egyik legnagyobb feladat a munkatársak lehetőség szerinti megtartása és a motiválása volt, amit a heti online megbeszélésekkel igyekeztem megtartani. És miközben személyesen ingáztam a két helyszín között, furcsa volt látni, hogy a városok üresek, és az utakon alig van forgalom. Mindössze néhány emberrel tartottunk az ügyeletet, de a nyitásra készülve a Carbonában 100 szoba felújítását is elvégeztük. Az első Covid hullám után egy gyors felfutás következett, mert mindenki úgy érezte, hogy végre túl vagyunk a legnehezebb időszakon és az emberek hazai desztinációkat választottak pihenésük helyszínéül. A második Covid utáni nyitást követően viszont már megváltozott a helyzet, mert újra megnőtt az érdeklődés a külföldi nyaralások iránt. Igaz nálunk is megjelentek a külföldi utazók, de messze nem olyan számban, mint korábban.”

A piac visszaépítésnek azonban egy újabb, előre nem látható drámai fordulat, az ukrajnai háború kitörése vetett véget, amely elsősorban a Hotel Carbona vendégkörét érintette

„Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ez még a Covidnál is nagyobb csapást jelentett a hazai szállodaiparnak. Egyrészt azzal, hogy a háború hatására bekövetkezett brutális energia áremelés és a kiugró infláció már önmagában rendkívüli módon megemelte az üzemelési költségeket. Másrészt azzal, hogy az egyik pillanatról a másikra elmaradtak azok a legalább két hétre érkező és sokat költő  orosz és ukrán vendégek, akik a szálloda vendégkörének viszonylag nagy  százalékát biztosították korábban. Az ő hiányukat kell megpróbálni pótolni a belföldi vendégek mellett azokkal a szlovák, cseh, osztrák, német utazókkal, akik csak pár napra érkeznek – elemez az igazgatónő.

“Annak ellenére, hogy a Covid, majd az ukrajnai háború kirobbanása óta számos nehézséggel szembesültünk és közben az új megoldásokat keresve számos alkalommal találtuk meg az eredményesség útját, mindig igyekeztünk rugalmasak maradni és kreatív megoldásokat találni. Még akkor is ezt az utat járjuk, ha egyértelmű, hogy a korábbi eredményeket csak tízszer annyi munkával lehet pótolni” – von mérleget Müller-Pápai Zsuzsa. Aki úgy érzi, hogy a Carbona és a Spirit iránti hűsége most azért is felértékelődik, mert az ilyen kiszámíthatatlan időkben, amikor az azonnali alkalmazkodásra minden korábbinál nagyobb szükség van, igazgatóként nagy könnyebbséget jelent számára, hogy pontosan ismeri az általa vezetett két szállodát, valamint annak adottságait és lehetőségeit.

Érsek M. Zoltán

A cikk testvérlapunk, AzUtazó felületén jelent meg

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Német szakember: öt szigetelési mítosz eloszlatásával sokat lehet spórolni

Nem csak az új radiátor segít az energiatakarékosságban: az...

BÉT – Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6406,60 ponton zárt, ami 1,66 ponttal, 0,03 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

A diák a király a bankoknál: több tízezres jóváírás és ajándék jár a számlanyitásért

A kedvező feltételeket 24-26 éves korig lehet megtartani, a pontos életkori határ bankonként eltérő lehet.

Horvát lap: a Mol Nyrt. új választottbírósági eljárást kezdeményezett a horvát állam ellen

Miután a megjelent a cikk, a Mol rövid közleményben reagált, amelyben megerősítette a hírt, de részletekbe nem bocsátkozott.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban

Az MNB bezárja a követelésvásárlót, de az adósok kötelezettsége megmarad

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A pénzügyi vállalkozás – az MNB többszöri kötelezése,...

MNB alelnök: 2021 óta a nyugat-európai inflációs nyomás duplájával kell megküzdeni

 Az elmúlt évek válságai ellenére a régió gazdaságai továbbra is felzárkózó pályán haladnak, sikeresen megőrizték pénzügyi stabilitásukat, miközben az inflációt is gyorsan sikerült a...

Az amerikai jegybank senkit nem lepett meg

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, a Fed, szerdán változatlanul tartotta a kamatlábakat, miközben a kamatcsökkentés kezdetét legfeljebb decemberre tolta ki. Így a...