Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Párizs 2024: a visszaszámlálás megkezdődött

Párizs 2024: a visszaszámlálás megkezdődött

Az ikonikus párizsi helyszínen, az Eiffel-torony lábánál elhelyezett óra, már az olimpiai játékok kezdetéig hátralévő időt mutatja. A párizsi ötkarikás Nyári Olimpiai Játékokat 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik, ezt követően augusztus 28-tól szeptember 8-ig tart a paralimpia.

Miközben a nyári olimpiák újkori története a gigantikus beruházásokról szólt Franciaország és Párizs új fejezetet kíván nyitni az ötkarikás játékok történetében azzal, hogy innovatív, vendégszerető, nagyvonalú, környezetbarát helyszíneken várja a világ legjobb sportolóit valamint a közönséget. A francia főváros már csak azért is hatalmas ambícióval készül az eseményre, mert Párizs legutóbb 100 éve adott otthont a világ leghíresebb sporteseményének.

Miközben a rendezők a fiatalabb generáció érdeklődését is szeretnék felkelteni, Párizs minden szépségét, történelmét, eleganciáját és egyéni stílusát felvonultatva tervezték meg a versenyek lélegzetelállító helyszíneit. Ennek szellemében válik a Champs-Élysées sugárút gigantikus kerékpárúttá, a Champs de Mars park strandröplabda-pályává, miközben az olyan ikonikus helyszínek, mint az Invalidusok, a versailles-i kastély és a Grand Palais is versenyek otthonául szolgál. Melletük természetesen a francia főváros legnagyobb és legjobb sportlétesítményei, a Stade de France, az Arena Bercy, a Parc des Princes és a Roland Garros is felkészült arra, hogy az adott sportágak kíválóságait vendégül lássa .

A fenntarthatóság jegyében megrendezett Olimpia fontos célkitűzése, hogy az esemény kapcsán ellensúlyozzák a széndioxid-kibocsátást, elsősorban a közlekedés, valamint az élelmiszer és energiafelhasználás területén előtérbe helyezve a környezettudatos megoldásokat. A francia főváros ezért arra törekszik, hogy meglévő infrastruktúrájának maximálisan kihasználása mellett, csak olyan beruházásokat hajtson végre, amelyekre a helyi lakosságnak is valóban szüksége van.

És miközben a 2024-es Olimpia a nevében csak Párizshoz kötődik, Franciaország több nagyvárosa, sőt tengerentúli területe is tökéletes helyszínt biztosít az ötkarikás játékok egy-egy eseményének. Így Marseille biztosítja a vitorlás versenyek helyszínét, míg a labdarúgótorna eseményei Párizs mellett Bordeauxban, Lyonban, Saint-Étienne-ben, Nizzaban, Nantesban és Marseilleben kerülnek megrendezésre. A kézilabda Lille-ben, a szörfversenyek pedig a világ egyik legszebb táján Tahitin, a Teahupo’o hullámain zajlanak majd.

A Párizsi Olimpia során világpremiert jelent, hogy a játékok történetében először, a nagyközönségből jelentkezők is indulhatnak a maraton különböző távjain és emellett minden kerékpáros számára is nyitva áll az országúti kerékpárversenyen való indulás lehetősége.

Meichl Gréta

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.