Hirdetés
Kezdőlap Francia kapcsolat Károlyi László: a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara katalizátor szerepet tölt be

Károlyi László: a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara katalizátor szerepet tölt be

Miközben a technológiai fejlődés, a digitális transzformáció és a fenntarthatóság fókuszba kerülése új irányt ad a gazdaság fejlődésének az emberi és szakmai kapcsolatok szerepe továbbra is meghatározó az üzleti életben és a kétoldalú kapcsolatokban – vallja Károlyi László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (CCI France Hongrie) újabb három megválasztott elnöke, a Legrand Zrt. vezérigazgatója.

„Az MFKI a magyar üzleti élet megbecsült szereplőjeként már több, mint három évtizede katalizátora a francia-magyar üzletfejlesztésnek. Mindez egy olyan kihívásos időszakban is folytatódott, amikor a korábban sosem látott nehézségek a Covid, majd az ukrajnai háború és a következményeként meglódult infláció, valamint az energiaáremelkedés tette próbára a gazdasági élet szereplőinek ellenállóképességét. A kamara ebben a helyzetben kiemelten fontosnak tartja, hogy a legfrissebb üzleti információkat, előrejelzéseket, a hagyományos online csatornák mellett a személyes találkozásokat, megbeszéléseket is elősegítő üzleti eseményeken is megossza a tagjaival” – magyarázza a 2020-as első megválasztását követően ismét elnöknek választott Károlyi László.

Szavai szerint ezt szolgálják azok a 2021-ben elindított Hot Topik elnevezésű üzleti rendezvények, ahol a tagvállalatok javaslatai alapján, az adott üzleti évben legfontosabbnak tartott aktuális, a cégeket leginkább kihívások elé állító témákat – mint amilyen a home office, vagy az energiaárak – veszik górcső alá. Úgy, hogy az alkalmanként kétórás üzleti fórumon mindig egy kormányzati és egy szakértő véleményét ütköztetik, miközben a közönség soraiból érkező kérdésekre is válaszolnak, hogy a résztvevők az ott elhangzottakból tudjanak informálódni és inspirálódni. A tagság reakciója abszolút pozitív, mert a Hot Topik lett a Kamara leglátogatottabb eseménysorozata.

„A rendezvénysorozat más módon is új impulzust is hozott a kamara életébe. A visszajelzések alapján ugyanis olyan szakmai bizottságokat hozunk létre, amelyek a tagvállalataink többségét érintő témákban fognak olyan részletes javaslatokat, tanácsokat kidolgozni amelyek a mai, rendkívül bizonytalan, számtalan új törvényváltozással terhelt időszakban segíthetnek az eligazodásban. Ha pedig a tagjaink ezt szükségesnek érzik, még a törvényelőkészítő szakaszban olyan javaslatokat is kidolgoznak, amelyeket aztán párbeszédet kezdeményezve, a törvényalkotókhoz is eljuttatunk.”

Károlyi László kifejtette: elnökként az a célja, hogy amikor a Magyar-Francia kamaráról esik szó, az üzleti élet szereplői rögtön tudják, hogy a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok meghatározó előmozdítójáról van szó. A Kamara az elmúlt időszakban ezért úgy finomította a stratégiai céljait, hogy miközben természetszerűleg képviseli és támogatja a Magyarországon tevékenykedő, vagy a magyar piacra lépő francia vállalatokat, emellett a kétoldalú kapcsolatokat erősítve, azoknak a magyar cégeknek is támogatást kíván nyújtani, akik a francia piacra szeretnének belépni és ott érvényesülni. A szervezet emellett folytatja a Károlyi László első elnöki időszaka alatt megkezdett együttműködést a HIPA-val (Nemzeti Befektetési Ügynökség) és a HEPA-val (HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a Magyarországon tevékenykedő vegyeskamarákkal is.

A szervezet elnökeként Károlyi László hozzátette: a kamara súlyának erősítéséhez jó alapot ad az,hogy miközben Franciaország Európa egyik meghatározó gazdasága és a negyedik legnagyobb befektető Magyarországon, a Franciaország és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom 2022- ben meghaladta a 10 milliárd eurót. Ami olyan számottevő potenciált jelent, ami meggyőződése szerint bőven tartogat még fejlesztési lehetőségeket a két ország gazdasága és cégei számára.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Szolgáltatási szerződést kötött az Eco-First és a Mol

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

Tovább erősödhet a magyar-svájci gazdasági együttműködés

Svájc a 9. legnagyobb beruházó hazánkban, a svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Az új HR trend: világtoborzó. Bárkit, bárhonnan

Az egyes országok és a világ munkaerőpiacán egyszerre van jelen a többlet és a hiány. Még az új évezred elején is szinte elképzelhetetlen volt a munkaerőtoborzás nemzetköziesedése, globalizálódása.

A hazai miniraktározás úttörője a fenntarthatóságra fókuszál

Az eredmények alapján a Euro Mini Storage elnyerte a G2Z aranykategóriás szintjét azzal, hogy a szén-dioxid-kibocsátás 43,75%-os csökkentését érte el a bázisévhez képest, 2023. december 31-ig.
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...