Hirdetés
Kezdőlap Hírek A koronavírus árnyékában - megnyílt az Utazás 2020 kiállítás
No menu items!

A koronavírus árnyékában – megnyílt az Utazás 2020 kiállítás

Negyven ország, több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren a február 27-től március 1-ig látogatható Utazás 2020 kiállításon. A koronavírus árnyékában tartott rendezvény díszvendége Olaszország és Eger.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról, és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége – mondta.

Kiemelte: Olaszország a világ 5. legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az Utazás 2020 kiállítás megnyitóján a budapesti Hungexpón Kép/MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arról beszélt: az utazás a legjobb befektetés, megvásárlásával biztosan mindenki gazdagabb lesz, az utazás nyitottá tesz, sok mindenre megtanít. Budapest a budapestiek otthona, és az ország fővárosa, meg kell találni az egyensúlyt a két minőség között – mondta.

Az utazók tömegének megjelenése sok városban az ott élőknek elviselhetetlenné vált, ezt kezelni kell. A verseny élesedik a turizmus piacán, a versenyelőny a minőség lehet – tette hozzá.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos fejlesztés valósult meg – mondta.

Massimo Rustico

Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy az idei díszvendégnek az országot választották. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Az ország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint 10 ezer mintát vettek – mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot.

Olaszország a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke a rendezvényt a turisztikai szakma “alapintézményének” nevezte.

A március 1-ig tartó kiállításon 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren.

Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat, közel 50 céggel – ismertette.

A szervezők szerint az Utazás 2020 rendezvényekre látogatók száma elérheti a 40 ezret. Az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg. A kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót.

Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható, a kiállításra a diákok pénteken ingyenesen léphetnek be.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Az Accent Hotels idén Magyarország legvonzóbb munkaadója lett a HORECA szektorban

Az Accent Hotels kiemelkedő eredményt ért el a vizsgált területen, melynek köszönhetően a vállalat lett 2024-ben a „Legvonzóbb munkaadó” HORECA kategóriában.

Érdemes figyelni: felhasználókezelővel erősít online vonalon a NAV

Az elsődleges felhasználók a másodlagos és a technikai felhasználók jogosultságait 2024. április 25-től már nem az Online Számla rendszerben, hanem a NAV Felhasználókezelő felület „Felhasználók” menüjében kezelhetik.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.