Hirdetés
Kezdőlap Hírek Igazságtalan – mondják az ukrajnai háborúra vonatkozó kínai békejavaslatra
No menu items!

Igazságtalan – mondják az ukrajnai háborúra vonatkozó kínai békejavaslatra

Illusztráció: Bigstock

Kína békejavaslata az ukrajnai háború befejezésére “rendkívül igazságtalan”, mivel a terv nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását – mondta az észt védelmi minisztérium állandó titkára.

A “szélesebb globális közösség” kötelessége, hogy segítsen Ukrajnának – mondta Kusti Salm. De Kína terve nem tisztességes Ukrajna népével szemben – tette hozzá.

Amikor megmérjük bármely békemegállapodás megvalósíthatóságát, azt ugyanazon elvek alapján kell mérni. Kiirtjuk-e az agressziót mint eszközt? Tiszteletben tartjuk-e a független nemzetek területi integritását és szuverenitását?” – hangoztatta Salm a CNBC-nek nyilatkozva.

Ezek a “kulcsfontosságú összetevők és elemek hiányoznak” Kína békejavaslatából. Így “ez olyasvalami, amire azt mondanám, hogy rendkívül igazságtalan az ukrán néppel szemben, amely a szabadságáért küzd” – mondta.

Nem történt áttörés a Hszi-Putyin találkozón

Hszi Csin-ping kínai elnök háromnapos oroszországi látogatása múlt szerdán ért véget. Az út során Hszii találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A két vezető meleg szavakat váltott egymással, és “kedves barátnak” nevezték egymást.

A találkozón nem sikerült érdemi áttörést elérni az ukrajnai konfliktus rendezésében. Hszi és Putyin sürgette, hogy “állítsanak le minden olyan lépést, amely feszültséghez és a harcok elhúzódásához vezet, hogy megakadályozzák a válság súlyosbodását vagy akár elszabadulását” – áll a kínai külügyminisztérium által kiadott közös nyilatkozatban.

A nyilatkozat konkrétan nem tett említést Oroszország ukrajnai inváziójáról és a Kreml széles körű katonai támadásáról, amely eddig több tízezer halálos áldozatot követelt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Módosították a bécsi építési szabályzatot: kötelező lesz a napelem

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.

Kétszázmilliárd felett a nyugdíjpénztárak nyeresége

A 2022-es fekete év után az idei eddig az óriás hozamoké volt a nyugdíjpénztáraknál, kilenc hónap alatt csaknem a tavalyi veszteség dupláját nyerték vissza, és még az inflációt is megelőzhetik. A működésük azonban veszteséges maradt, és a taglétszám is csökken.

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól.

A mesterséges intelligencia a magyar gazdaság kitörési pontja lehet

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs felkészültsége a térség legjobbja legyen.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.

Együttműködési megállapodást kötött az MNB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kazah Asztana Nemzetközi Pénzügyi Központ (AIFC) pénzügyi felügyeleti hatósága (Astana Financial Services Authority, AFSA) pénteken Budapesten.