Hirdetés
Kezdőlap Hírek Igazságtalan – mondják az ukrajnai háborúra vonatkozó kínai békejavaslatra
No menu items!

Igazságtalan – mondják az ukrajnai háborúra vonatkozó kínai békejavaslatra

Illusztráció: Bigstock

Kína békejavaslata az ukrajnai háború befejezésére “rendkívül igazságtalan”, mivel a terv nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását – mondta az észt védelmi minisztérium állandó titkára.

A “szélesebb globális közösség” kötelessége, hogy segítsen Ukrajnának – mondta Kusti Salm. De Kína terve nem tisztességes Ukrajna népével szemben – tette hozzá.

Amikor megmérjük bármely békemegállapodás megvalósíthatóságát, azt ugyanazon elvek alapján kell mérni. Kiirtjuk-e az agressziót mint eszközt? Tiszteletben tartjuk-e a független nemzetek területi integritását és szuverenitását?” – hangoztatta Salm a CNBC-nek nyilatkozva.

Ezek a “kulcsfontosságú összetevők és elemek hiányoznak” Kína békejavaslatából. Így “ez olyasvalami, amire azt mondanám, hogy rendkívül igazságtalan az ukrán néppel szemben, amely a szabadságáért küzd” – mondta.

Nem történt áttörés a Hszi-Putyin találkozón

Hszi Csin-ping kínai elnök háromnapos oroszországi látogatása múlt szerdán ért véget. Az út során Hszii találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A két vezető meleg szavakat váltott egymással, és “kedves barátnak” nevezték egymást.

A találkozón nem sikerült érdemi áttörést elérni az ukrajnai konfliktus rendezésében. Hszi és Putyin sürgette, hogy “állítsanak le minden olyan lépést, amely feszültséghez és a harcok elhúzódásához vezet, hogy megakadályozzák a válság súlyosbodását vagy akár elszabadulását” – áll a kínai külügyminisztérium által kiadott közös nyilatkozatban.

A nyilatkozat konkrétan nem tett említést Oroszország ukrajnai inváziójáról és a Kreml széles körű katonai támadásáról, amely eddig több tízezer halálos áldozatot követelt.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Heti makronaptár – Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a szolgáltatások külkereskedelméről közöl adatokat.

BÉT – Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 757,89 pontos, vagyis 1,11 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hetet

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...