Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Logisztikai inkubátort fejleszt Miskolcon a Xanga
No menu items!

Logisztikai inkubátort fejleszt Miskolcon a Xanga

A 220 hektáros, Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő Miskolc Déli Technológiai Park egy kiválóan megközelíthető iparterület. Fotó: investmiskolc.hu

Letették a Xanga cégcsoport fejlesztésében létrejövő logisztikai inkubátor alapkövét a Miskolc Déli Tudományos Technológiai Parkban, amelynek üzemeltetésében a Miskolci Egyetem is fontos szerepet vállal majd. A debreceni ingatlanfejlesztő Xanga cégcsoport tagjaként tevékenykedő MIA Rising Kft. mintegy 2,5 milliárd forint értékű beruházásának célja, hogy a városba már betelepült, illetve a jövőben betelepülő termelő vállalatok megnövekedett logisztikai igényeit a legmodernebb környezetben elégítse ki.

A Miskolc Déli Tudományos Technológiai Parkban létrejövő logisztikai inkubátor alapkövét Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Herdon István, a Xanga csoport elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el. Az első ütemben felépülő, mintegy 6000 négyzetméter alapterületű létesítmény úgynevezett shell and core állapota augusztusra készül el, vagyis addigra áll már az épület szerkezete, héjazata, illetve a főbb belső strukturális elemek. Az épület műszaki paramétereit úgy alakították ki, hogy azok multifunkciós hasznosítást tesznek lehetővé, így a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást követően a létesítmény logisztika mellett termelőtevékenység végzésére is alkalmas lesz.

A 6,2 hektáros ingatlanon az következő években a Xanga csoport összesen mintegy 25-30 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot hoz létre, 10 milliárd forintot is meghaladó befektetéssel. Az ünnepélyes eseményen a Xanga csoport és a Miskolci Egyetem egy együttműködési megállapodást is aláírt, amelynek alapján az oktatási intézmény aktívan közreműködik majd a létesítménybe betelepülő vállalatok szakemberképzésében, miközben támogatja a technológiai transzfer folyamatát is.

Miskolcot mint új befektetési helyszínt a város jó elhelyezkedése, az ipari parkokban kiépített korszerű infrastruktúrahálózat, a kiváló munkaerőbázis, valamint a tradicionális egyetemi képzések és a magas színvonalú tudásháttér miatt választotta a Xanga csoport. Amely a fejlesztéseinek megvalósításához szükséges pénzügyi források hosszú távú biztosításához 2019-től az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt-vel közösen, több iparfejlesztési alapot hozott létre, melyeket a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. menedzsel. A miskolci fejlesztéshez a Tranzakciós és Vállalatfejlesztési Alap biztosítja a forrást.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Figyelem! – Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Jelentős adminisztrációs könnyítés továbbá, hogy a bevallást az eÁFA-rendszerben benyújtóknak nem kell az összesítő nyilatkozaton is adatot szolgáltatni, azaz mentesülnek az áfabevallás M lapja kitöltése alól.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Made in America nagy bajban van – az ok hasonlít a magyarországihoz

A német Külkereskedelmi Kamara (AHK) legutóbbi felmérésében az USA-ban működő német vállalatok a szakképzett munkaerő hiányát nevezték meg a legfőbb kockázatként.

Itt a spárga, ette már ma? – a megszokottnál korábban itt a szezon

Hazánkban mintegy 1437 hektáron foglalkoznak spárgatermesztéssel a gazdálkodók, ahonnan éves szinten mintegy 5000-5500 tonna termést takarítanak be.
Hirdetés

Hírek

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön

Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden az OTP-részvények ára 670 forinttal, 3,79 százalékkal 17 030 forintra esett, forgalmuk 8,5 milliárd forintot tett ki.

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására esett a BUX

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat hatására, magas forgalom mellett, elsősorban az OTP, valamint a Richter és a Mol gyengülése miatt esett a BUX-index.

BÉT – Enyhe emelkedés várható a nyitásban

A BUX pénteken 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 67 289,07 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Az Amerikából érkezett kedvező makrogazdasági adat hatására csúcson a BUX

BUX 1027,91 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 66 839,15 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
Hirdetés

Gazdaság

Az emberek már kevésbé félnek a kriptovalutától, pedig van miért

Egyes elemzők a bitcoin közelmúltbeli 70 000 dollár feletti emelkedését annak jeleként értékelik, hogy a befektetők nem foglalkoznak a hivatalos figyelmeztetésekkel.

Tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban

A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.