Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Markovich Béla, a díjnyertes menedzser az oktatásban és a partnerségben hisz 
No menu items!

Markovich Béla, a díjnyertes menedzser az oktatásban és a partnerségben hisz 

 – Meggyőződésem, hogy építőanyag-gyártóként a mi küldetésünk több annál, hogy kiváló minőségű termékekkel lássuk el a piacot. Legalább ennyire fontos az, hogy a lehetőségünkre álló minden eszközzel oktassuk, segítsük a megrendelőket és a kivitelezőket, hogy a lehető legjobb épületeket építsék fel – fejti ki Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója, aki a közelmúltban vehette át az idei “Év Építőipari Személyisége” díjat.

A szakember, aki több, mint 30 éve áll a Mapei Kft. élén, az elmúlt évtizedek alatt négyfős cégből fejlesztette 33 milliárd forint árbevételű, 246 főt foglalkoztató vállalattá a társaságot. Mindeközben a kezdetektől arra törekszik, hogy a Mapei képezze és inspirálja a mesterembereket és az építőanyag kereskedőket azért, hogy azok, a megrendelők által megálmodott épületek tökéletes kivitelezését megvalósítsák.

Ezt szolgálja a Mapei tudásmegosztási programja is, amely évente több ezer részvevő – diákok, szakemberek, építőanyag kereskedők, tervezők – számára biztosít szakmai képzéseket. Markovich Béla emellett megalapította a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségét, amely mára Magyarország egyik legnagyobb szakmai szervezetévé fejlődött.

A szakember, aki 2024-ben már több jelentős szakmai elismerést kapott most, a Portfolio és a Market Építő Zrt. által közösen alapított “Év Építőipari Személyisége” díj kapcsán, kifejtette: „Azért tartom az egyik legértékesebb díjnak, mert ezt alapvetően olyan generálkivitelezőknek adják, akik valamilyen különleges épületet hoztak létre és a hattagú szakmai zsűri ennek ellenére most mégis rám szavazott” – mondja a cégvezető. A díj indokolásában pedig Koji László az ÉVOSZ elnöke azt emelte ki, hogy Markovich Béla önmaga, illetve a mikro- és kisvállalkozások folyamatos támogatásában éllovas cége, valamint kollégái sokat tesznek az építőipar hatékonyságának javítása érdekében.

„Amivel a termékeinknél többet adunk, az az, hogy az általunk nyújtott szakmai támogatás nem csak a termékeinkhez kapcsolódik, hanem az egész szakmát átöleli, egyrészt azért, hogy segítsünk a kóklerek kiszűrését, másrészt azért, hogy a jól képzett szakemberek a mi termékeinkkel a lehető legjobb minőségű munkát tudják elvégezni. Ahhoz pedig, hogy ez a folyamat fenntartható legyen, a jövőre is gondolva igyekszem mindent megtenni a szakma népszerűsítéséért és az építőipar elismeréséért.”

Markovich Béla hozzátette, a Mapei a 2024-es évre 16%-os forgalomnövekedést tervez, amitől most időarányosan 6-7 %-al van elmaradva.

„Számukra ez nem okoz problémát mert sohasem rövid távon gondolkodunk. A tapasztalatok alapján tudjuk, hogy annak a segítségnek amit az építtetőknek és a kivitelezőknek adunk, idővel mindig megjön az eredménye és végül képesek leszünk elérni a tervezett közel 40 milliárdos árbevételt. Ehhez az egész ágazatnak komoly segítséget nyújthat a kormány által most meghirdetett, az 1990 előtt épült házakra vonatkozó otthonfelújítási támogatási rendszer, ami meggyőződésünk szerint a közvetlen cél, az energetikai felújítás mellett olyan plusz megrendeléseket hozhat az ágazatnak, ami hozzájárulhat az építőipari piac dinamizálásához”- elemez a cégvezető. Hozzátéve: a Mapei külön program kidolgozásával segíti a pályázókat abban, hogy a kormány által biztosított támogatásokon felül további megtakarításokat érjenek el.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Európai Számvevőszék: az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén elmaradnak a világelsők mögött

Az Európai Bizottságnak pedig többet kell tennie azért, hogy az MI-vonatkozású, uniós finanszírozású kutatási projektek eredményei teljes mértékben kereskedelmi forgalomba kerüljenek, illetve más módon hasznosuljanak

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Központban a vidéki kistelepülések fejlesztése

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között.

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat

Az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás
Hirdetés

Hírek

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...