Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Dauner Katalin a Dream Shopping tulajdonosa az újranyitásról
No menu items!

Távirati Stílusban – Dauner Katalin a Dream Shopping tulajdonosa az újranyitásról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Dauner Katalin a Dream Shopping Kft. tulajdonosa válaszol.

Mit csináltak a munkatársak a bezárás alatt?

Az első két hétben fizetett szabadságon voltak, amibe beleesett egy fizetett ünnep is, a március 15-e. Utána megérkezett a tavaszi kollekciónk, amelynek a feldolgozását általában külsős, alkalmi munkerő segítséggel oldjuk meg, ez esetben ezt a munkát a kolleganőim végezték. E mellett rendezték, takarították az üzletet, elpakolták az előző kollekcióból maradt árukat és felrakták a feldolgozott, beárazott, új kollekciót a falakra. Tulajdonképpen egész idő alatt készültünk az újranyitásra.

Milyen volt az online forgalom a bezárás idején?

– Volt online forgalmunk, de tavaly a bezárás időszakában nagyobb volt. Valószínűleg az  is közrejátszott ebben, hogy a tavaszi kollekciónk később érkezett idén, tulajdonképpen a bezárás ideje alatt és addig nem tudtuk hirdetni a termékeket, amíg nem érkeztek meg.

Ezután indítottunk egy kampányt, amelynek  egészen jó volt a konverziója. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy mi alapvetően az üzletben való értékesítésre álltunk rá, ezért az online forgalmunk töredéke az üzletekben megvalósítható forgalomnak, ebből nem tudnánk fenntartani a céget.

Hogyan sikerült a gyors visszanyitást megszervezni?

– Mivel egyébként is dolgoztak az üzletben a kolleganők, ezért ahogy megtudtuk kedd este, hogy másnap nyithatunk, teljesen készen álltunk a nyitásra. Az más kérdés, hogy a vásárlók még nemigen jöttek, úgy tűnt, még nem számítottak arra, hogy nyitva lesznek a boltok.

Miként alakult a forgalom az elmúlt héten és mit vár a közeljövőben. Miként alakult a nyitás óta az online forgalom?

– Az első héten várakozáson aluli volt a forgalmunk. A második hét elején viszont , ahhoz képest, hogy  hét eleje volt,  kicsit  erősebb, amelynek oka lehet, hogy célba értek a nyitás utáni, a tavaszi kollekciónkat promotáló kommunikációk, valamint  a fizetések is megérkeztek az emberekhez és természetesen az időjárás is kedvezőbb volt.

Nagy öröm számomra, hogy korábbi tárgyalások eredményeként lett egy viszonteladónk, a tatai Heaven Boutique tulajdonosa, Kovács Virág személyében, aki a csodás üzletében ezentúl Bonatti Fehérneműt is értékesít.

További célunk, hogy ebben az évben újabb viszonteladókkal szerződjünk, hogy a Bonatti Fehérnemű Márka országos szinten elérhető legyen azon vásárlók számára, akik elsősorban a személyes vásárlást preferálják. Az online forgalmunkat is szeretnénk növelni a közeljövőben, amihez nélkülözhetetlen a márka megismertetése, ezért ebben az évben több kampányt is tervezünk megvalósítani

– Milyen módszerrel kezelik a vásárláshoz kapcsolódó négyzetméter alapú szabályozást?

– A mi esetünkben nem jelent igazán korlátot a négyzetméter alapú vásárlás, hiszen az üzleteink nagy méretűek, egyszerre 5-6 ember is benn tartózkodhatna a szabályozás szerint. Mivel egyszerre úgyis csak ketten próbálhatnak, mert két próbafülkénk van, ezért ezt nem érezzük korlátnak, nem jelent problémát. Mi így is biztosítani tudjuk a kényelmes és biztonságos vásárlást a vevőink számára. Természetesen ettől függetlenül kitettük az üzletben egyszerre tartózkodható létszámot, valamint gondoskodunk a rendszeres fertőtlenítésről is.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik
Hirdetés

Friss

Matolcsy: képesek vagyunk a világ legjobbjai közé tartozni

Több ezer éves történelmünkben már többször hoztunk létre világraszóló, az adott korban kiemelkedő teljesítményt, amely döntően a nyelvünkben és kultúránkban élő forrásokból merítettek - írta a novekedes.hu portálon Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Csizmadia Norberttel közös cikkében.

Nem hatásos a koronavírus ellen – betiltották a C-peptid reklámozását

A Gazdasági Versenyhivatal a maximálisan kiszabható 117,8 millió forintra bírságolta a C-peptid termékek forgalmazóját, és véglegesen megtiltotta a termékek jogellenes reklámozását - közölte a hatóság.

Domokos László: itt az idő, hogy költekezzünk

Aki csak teheti, pótolja be elmaradt beruházásait, utazásait, vegyen...

Rendezetlen tőkehelyzet. Az MNB visszavonta a MikroCredit engedélyét

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a MikroCredit Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, illetve pénzügyi szolgáltatás közvetítésére vonatkozó engedélyeit és elrendelte a vállalkozás végelszámolását - közölte a jegybank.

Hírek

Hekkertámadás érte a büntetés-végrehajtást

Támadás érte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) toborzó oldalát, a gyereahuvosre.hu-t.

Öt év börtön. Banki ügyfelek tízmillióit kaszinózta el

Jogerősen öt év börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a szerencsejáték-függő férfit, aki banki pénztárosként egy hónap alatt 62 millió forinttal károsította meg a neki munkát adó pénzintézetet - közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője.

Szerdától olcsóbb lesz a benzin

Szerdán a benzin átlagára 2 forinttal csökken a hazai kutakon, a gázolajé viszont nem változik.

Szja-bevallási határidő: itt a vége

Még 3 napig lehet módosítani a személyi jövedelemadókról készített adóhatósági bevallástervezetet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Megkéselte ápolóját a műtétre érkezett beteg egy borsodi kórházban

Egyelőre nincs információ arról, milyen körülmények vezettek késeléshez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi és egyetemi oktató kórházban: betegágya mellett az őt ellátó ápolónőt szúrta meg egy műtétre érkező idős nő, súlyos sérüléseket okozva.

Marsraszállás. Hamarosan Marsot ér a Tienven-1 kínai űrszonda

A Tienven-1 kínai űrszonda marsjárója pekingi idő szerint május...

Covid 19 – Románia: zavarkeltő, 50 %-os eltérések a halálozást összegző adatbázisokban

Jelentős eltéréseket talált a román egészségügyi minisztérium szakértői bizottsága a koronavírusnak tulajdonított haláleseteket összegző, különböző intézmények által vezetett adatbázisok között.

Kiterjesztett vészhelyzet Japánban – a többség ellenzi az olimpiát

A koronavírus-fertőzések emelkedő adatai miatt, alig három hónappal a tokiói olimpia előtt kiterjesztették a járványügyi vészhelyzetet Japánban.

Az ombudsman a védettségi igazolványt nem kifogásolja, de felülvizsgálatot is javasol

A védettségi igazolvány hatályos szabályozása összességében nem visszás, ám az egyes részletszabályokkal összefüggésben felmerülhetnek alapjogi szempontú korrekciós igények - állapította meg az alapvető jogok biztosa, aki az igazolvány kiállításáról szóló rendelkezések áttekintését javasolta.

Brexit – 5,4 millió EU-állampolgár kért letelepedési engedélyt. Kampányt indított a brit kormány

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,4 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz. A brit kormány csütörtökön széleskörű figyelemfelhívó kampányt indított, kérve, hogy minél több uniós állampolgár adja be letelepedési kérelmét, mivel másfél hónap múlva lejár a benyújtási határidő.

A bölények menthetik meg a spanyol erdőket

A bölények menthetnék meg a spanyol erdőket a tüzektől, mivel a korábban a kihalás szélére sodródott, de manapság újra növekedő populációjú növényevő faj az erdők gyúlékony aljnövényzetével táplálkozik - hívják fel a figyelmet szakemberek.

Maezava Juszaku japán divatmágnás megkerüli a Holdat

Maezava Juszaku japán milliárdos, aki a tervek szerint Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként 2023-ban megkerüli a Holdat, a Nemzetközi Űrállomásra utazik idén.

Gazdaság

Rendezetlen tőkehelyzet. Az MNB visszavonta a MikroCredit engedélyét

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a MikroCredit Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, illetve pénzügyi szolgáltatás közvetítésére vonatkozó engedélyeit és elrendelte a vállalkozás végelszámolását - közölte a jegybank.

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Áprilisban 0,6 százalékkal, 44 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon a tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

MNB-alelnök: érdemes mérlegelni a kamatemelést

Az alapkamat emelésének lehetőségét már júniusban érdemes lesz mérlegelni - mondta a Reuters hírügynökségnek Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.
Támogatott tartalom

Mikor milyen állampapírba érdemes fektetni?

Manapság egyre többet hallunk a hosszú távú befektetések típusairól, előnyeiről, fontosságáról - ez azonban nem jelenti azt, hogy rövid vagy közép távra ne lenne érdemes pénzünk értékének megőrzésén és gyarapításán gondolkodnunk.

USA – emelkedtek az állampapírhozamok, erősödött a dollár, olcsóbb lett az arany

Egyheti mélypontra csökkent az arany ára az amerikai állampapírhozamok emelkedésének és a dollár erősödésének hatására.

PM-államtitkár: 15 százalékos adó jöhet a kriptodevizákra

Az új kriptodeviza-szabály - amely az eddiginél alacsonyabb elvonással fehérítené ki a hazai piacot - növelheti az érdeklődést Magyarország iránt. Több tízezer embernek lehet ilyen megtakarítása, összességében akár háromszázmilliárd forint értékben - mondta az adóügyi államtitkár.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom