Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Dauner Katalin a Dream Shopping tulajdonosa az újranyitásról
No menu items!

Távirati Stílusban – Dauner Katalin a Dream Shopping tulajdonosa az újranyitásról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Dauner Katalin a Dream Shopping Kft. tulajdonosa válaszol.

Mit csináltak a munkatársak a bezárás alatt?

Az első két hétben fizetett szabadságon voltak, amibe beleesett egy fizetett ünnep is, a március 15-e. Utána megérkezett a tavaszi kollekciónk, amelynek a feldolgozását általában külsős, alkalmi munkerő segítséggel oldjuk meg, ez esetben ezt a munkát a kolleganőim végezték. E mellett rendezték, takarították az üzletet, elpakolták az előző kollekcióból maradt árukat és felrakták a feldolgozott, beárazott, új kollekciót a falakra. Tulajdonképpen egész idő alatt készültünk az újranyitásra.

Milyen volt az online forgalom a bezárás idején?

– Volt online forgalmunk, de tavaly a bezárás időszakában nagyobb volt. Valószínűleg az  is közrejátszott ebben, hogy a tavaszi kollekciónk később érkezett idén, tulajdonképpen a bezárás ideje alatt és addig nem tudtuk hirdetni a termékeket, amíg nem érkeztek meg.

Ezután indítottunk egy kampányt, amelynek  egészen jó volt a konverziója. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy mi alapvetően az üzletben való értékesítésre álltunk rá, ezért az online forgalmunk töredéke az üzletekben megvalósítható forgalomnak, ebből nem tudnánk fenntartani a céget.

Hogyan sikerült a gyors visszanyitást megszervezni?

– Mivel egyébként is dolgoztak az üzletben a kolleganők, ezért ahogy megtudtuk kedd este, hogy másnap nyithatunk, teljesen készen álltunk a nyitásra. Az más kérdés, hogy a vásárlók még nemigen jöttek, úgy tűnt, még nem számítottak arra, hogy nyitva lesznek a boltok.

Miként alakult a forgalom az elmúlt héten és mit vár a közeljövőben. Miként alakult a nyitás óta az online forgalom?

– Az első héten várakozáson aluli volt a forgalmunk. A második hét elején viszont , ahhoz képest, hogy  hét eleje volt,  kicsit  erősebb, amelynek oka lehet, hogy célba értek a nyitás utáni, a tavaszi kollekciónkat promotáló kommunikációk, valamint  a fizetések is megérkeztek az emberekhez és természetesen az időjárás is kedvezőbb volt.

Nagy öröm számomra, hogy korábbi tárgyalások eredményeként lett egy viszonteladónk, a tatai Heaven Boutique tulajdonosa, Kovács Virág személyében, aki a csodás üzletében ezentúl Bonatti Fehérneműt is értékesít.

További célunk, hogy ebben az évben újabb viszonteladókkal szerződjünk, hogy a Bonatti Fehérnemű Márka országos szinten elérhető legyen azon vásárlók számára, akik elsősorban a személyes vásárlást preferálják. Az online forgalmunkat is szeretnénk növelni a közeljövőben, amihez nélkülözhetetlen a márka megismertetése, ezért ebben az évben több kampányt is tervezünk megvalósítani

– Milyen módszerrel kezelik a vásárláshoz kapcsolódó négyzetméter alapú szabályozást?

– A mi esetünkben nem jelent igazán korlátot a négyzetméter alapú vásárlás, hiszen az üzleteink nagy méretűek, egyszerre 5-6 ember is benn tartózkodhatna a szabályozás szerint. Mivel egyszerre úgyis csak ketten próbálhatnak, mert két próbafülkénk van, ezért ezt nem érezzük korlátnak, nem jelent problémát. Mi így is biztosítani tudjuk a kényelmes és biztonságos vásárlást a vevőink számára. Természetesen ettől függetlenül kitettük az üzletben egyszerre tartózkodható létszámot, valamint gondoskodunk a rendszeres fertőtlenítésről is.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megnyílt a JÉGVILÁG a Nyíregyházi Állatparkban

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Kedd éjfélig döntsünk! Ki kapja az 1+1 százalékunkat?

A személyi jövedelemadó kapcsán idén is élni lehet az öngondoskodási megtakarítási formákhoz kapcsolódó adó feletti rendelkezési jogosultsággal, amely alapján jellemzően a befizetések húsz százalékát lehet visszaigényelni.

Együttműködési megállapodás a magyar Aeroplex és a román Romaero között

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit. Az aláírási ünnepségen Demény Árpád, az ACE ügyvezető igazgatója elmondta: az ACE Európa egyik legnagyobb független repülőgép-karbantartó társasága, a legnagyobb légitársaságokkal dolgoznak együtt. Kiemelte, hogy a román partnerrel kötött megállapodás hosszú távú üzleti stratégiai céljuk megalósítását segíti. Az ACE ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy a világ repülőgépiparában jelentős verseny van, amelyben fontos értéket képvisel az eszközök, a növekedés és a stabilitás megléte. Demény Árpád az MTI kérdésére elmondta: a bukaresti bázison 2024 októberében indulna a karbantartás. Kezdetben egy termelési vonalat (egy termelési vonalon egyidejűleg egy repülőgépet fogadnak) alakítanak ki, majd ezt fejlesztenék fokozatosan öt termelési vonallá. Az ACE tájékoztatása szerint a megállapodással új karbantartó bázis jön létre az Aeroplex égisze alatt, amely lehetőséget kínál arra, hogy a társaság szolgáltatásait még szélesebb körben elérhetővé tegyék a régióban. Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. magyar vállalat, a régió legnagyobb független repülőgép műszaki központja. Fő tevékenységi köre az Airbus és Boeing típusú repülőgépek javítása és karbantartása. Az Aeroplex Budapesten és Debrecenben lát el forgalmi karbantartási tevékenységet, budapesti bázisán hangár szintű karbantartást, illetve repülőgépes berendezésjavítást végez, mintegy 18 ezer négyzetméternyi hangárban és a hozzá kapcsolódó 3,5 ezer négyzetméternyi műhelyterületen. Az ACE 2022-ben 21,6 milliárd forint árbevételt és 960 millió forint adózott eredményt ért el. A cég árbevétele 2023-ban 31,3 milliárd forintra, nyeresége 1,6 milliárd forintra emelkedett. A Romaero céget 1920-ban alapították, egykor a román védelmi és repülőgépipar legnagyobb vállalata volt, jelenleg repülőgép-karantartással foglalkozik.

A nyugati és keleti technológiák találkozóhelye lesz Magyarország

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.