Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Nevet vált a magyar alapítású LogMeIn
No menu items!

Nevet vált a magyar alapítású LogMeIn

Fotó: Bigstock

A távmunkát és a távoli elérést segítő szoftvereket fejlesztő, tavaly 1,3 milliárd dollárt meghaladó éves árbevételű LogMeIn mostantól GoTo néven működik tovább, és legalább 20 százalékos létszámbővítést tervez az idén Magyarországon – jelentette be John Ford, a GoTo magyarországi ügyvezető igazgatója.

A LogMeIn Magyarországról indult útjára, mára négy kontinensen, két tucat irodával működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon.

A névváltás összhangban van azzal, hogy a kis- és középvállalatok IT-igényeinek teljes körű kiszolgálását célozták meg – mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve: a névváltoztatással együtt bevezetik a 100 százalékban magyar fejlesztésű GoTo Resolve-ot, ami a piacon elsőként biztosít zsarolóvírusok ellen védett ellátási láncot IT rendszergazdák számára.

John Ford

Kitért arra is, hogy kiválik a LogMeInből a LastPass jelszókezelő szoftvert kezelő részleg. A LastPass fejlesztőinek 90 százaléka Magyarországon dolgozik, jelenleg hibrid formában, főleg otthonról – tette hozzá.

A cég dolgozóinak létszáma világszerte meghaladja a 3 ezret. A magyarországi a legnagyobb fejlesztőbázisuk, de a német, az észak-amerikai és az ausztrál piacokon is működnek ilyenek, ezek együtt a magyarországi létszám alig 20 százalékát teszik ki – mondta.

A magyar csapat alkalmazottainak létszáma az elmúlt két évben évi 20 százalékkal bővült, folyamatosan 60 álláshelyre keresnek embert. A budapesti irodában 150-200 ember fér el, azt azonban főleg a csapatok közötti együttműködésre használják, az országban akár a legkisebb faluból is foglalkoztatnak magasan képzett mérnököt.

Példaként említette, hogy 30-40 fejlesztőjük Szeged térségében dolgozik, egy tucatnyian pedig baranyai falvakban.

A GoTo név sokkal ismertebb a távmunka termékeiket használók körében – indokolta a névváltást Bisztrai Dávid, a GoTo fejlesztési vezetője.

Hozzátette: a végfelhasználók egyesített kommunikációs és közösmunka (UCC), valamint IT-menedzselési és támogatási igényeinek kielégítését szolgáló termékeiket csaknem 800 ezer ügyfél használja, és több mint egymilliárd ember csatlakozott már a GoTO UCC-termékei segítségével létrehozott értekezletekhez, tanfolyamokhoz és webinarokhoz. Emellett félmilliárd kapcsolat létesült a vállalat távelérési és támogatási eszközeinek segítségével.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Versenyképes vállalkozások segítik a fejlődő kistérségeket

A hazai mezőgazdaság 2010 óta látványos fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítékai a Kiskun Expon kiállító vállalkozások, melyek megmutatják  a magyar vidék erejét és versenyképességét

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje

Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában.

Kovács Árpád: a globális blokkolópontok, a tömbösödés ártanak. Az ukrajnai béke üzletté formálódhatna.

Az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus, a közvetlen, szinte jóvátehetetlen károk mellett azért is komoly veszteséget jelent a világgazdaságnak, mert nyomukban megjelentek a világkereskedelmet veszélyeztető blokkolópontok, felerősödött a tömbösödés, ami egyfajta „vasfüggönyt” hozhat létre az európai kontinensen.

Akkumulátor-ökoszisztéma

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter részt vett az Európai Akkumulátorszövetség Brüsszelben megrendezett "European Battery Day" ülésén, ahol a felek megtárgyalták az európai akkumulátor-ökoszisztémát és az elektromos mobilitási ágazatot érintő legújabb fejleményeket. Ennek keretében a részvevők értékelték a 2018. évi akkumulátor-cselekvési terv végrehajtását és számba vették a lehetséges jövőbeli intézkedéseket.

Hírek

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Forinterősödés reggel

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...