Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy Robotok segítik újra járni az agyvérzésen átesetteket Bécsben
No menu items!

Robotok segítik újra járni az agyvérzésen átesetteket Bécsben

Új korszak kezdődött a mozgásszervi rehabilitációban Bécsben © tech2people / kikosotto

November elején kezdte meg működését Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja Bécs új városrészében, Seestadtban. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját. A kezelések ambulánsak és jelentősen növelik a hagyományos fizioterápia hatékonyságát. 

Még Ausztriában is új szintre emeli a fizioterápiát és a rehabilitációt a tech2people mozgásszervi terápiás centruma, amely november elején nyílt meg Bécs Aspern városrészében. A rehabilitációs központban – 1,5 millió euró összértékben – a világ húsz legjobb robotizált mozgásszervi terápiás eszköze valamint kilenc fizioterapeuta várja elsősorban a sztrókos, gerincsérült és sclerosis multiplexes betegeket, hogy a lehető leghatékonyabb terápiát kínálják számukra.

A központ orvosi tanácsadója, Dr. Peter Lackner neurológiai rehabilitációs szakember elmondta, számos tanulmány igazolja már például, hogy azok a szélütésen átesettek, akiknél robotizált terápiával egészítik ki a hagyományos fizioterápiát, kétszer nagyobb valószínűséggel tudnak majd újra járni, mint akik csak klasszikus rehabilitációban részesülnek. Ennek oka többek között, hogy a robotizált eszközöknek köszönhetően sokkal többször tudják megismételni a gyakorlatokat a betegek.

Míg egy hagyományos fizioterápiás kezelés során például 50-250 lépést tesznek meg, addig az önálló járás újratanulását segítő Lokomattal kétezret. Ráadásul ezek a berendezések betegenként kettő helyett csak egy fizioterapeuta jelenlétét igénylik és csak éppen annyira és abban segítik a beteget, amire és amennyire szüksége van. Integrált ügyességi játékok és virtuális valóság biztosítja, hogy a kezelés ne legyen unalmas és élvezzék a betegek.

A rehabilitációs centrumban a kezelések ambulánsak, nincs szükség kórházi tartózkodásra. Egy-egy kezelés 135 euróba kerül, amiből 55 eurót átvállal az osztrák egészségpénztár. A központban bármilyen neurológiai problémával küzdő beteget fogadnak, függetlenül a sérülés súlyosságától, de főként a sclerosis multiplexes betegekre, agyvérzésen átesettekre és traumás gerincsérültekre fókuszálnak.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Tíz év alatt eltűnt a magyar bankfiókok több mint fele

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát.

A legjobb pálinkákat díjazták

Az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot.

Jön a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program.

Tönk szélére kerültek magyar vállalkozások az ukrán áruszállítók miatt

Az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok.

Hírek

Együttműködési megállapodás a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire.,

Európa rájött, hogy védenie kell magát

Európa gazdasági biztonságának érdekében az Európai Bizottság összeállította a kritikus fontosságú technológiai területek jegyzékét.

A game-streaming mellett bejött a vegán bor

Az értékelés során végül az 4 kategóriában összesen 12 hallgatót díjaztak.

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt

Kamatplafon nélkül is viszik a személyi kölcsönt, a lakáshiteleknél ennyit hozna az új THM-maximum Ennyit spórolnának az ügyfelek a lakáshiteleken az ármaximalizálással.

Vadbalesete volt? Már majdnem minden esetben az autóst terheli a kár

A vadászati törvény változásával július elsejétől szinte minden esetben a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának kell megtérítenie a vadgázoláskor keletkezett kárt.

Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos

Egy társasház nem csupán egy épület, hanem egy élő közösség, ahol minden tulajdonos felelősséggel tartozik a közös területekért is.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A NATS közlése szerint egészségügyi okok, köztük koronavírusos megbetegedések miatt az irányítók körülbelül egyharmada nem tudja felvenni a munkát.

A DRK és EGOM közös kollekciója Esztergomban

Közös ruházati kollekciót, két márka együttműködéséből született termékcsaládot mutattak be a közelmúltban Esztergomban. A helyiek úgy vélték, hogy Esztergom beceneve, az EGOM ruhamárkává is vált.

Gazdaság

Az utolsó akadály is elhárult: érkezhetnek az uniós források

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét,

OTP: szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Bár a megtakarítási hajlandóság még csekély, a gazdasági nehézségek hatására szemléletváltás látszik az öngondoskodásban

Gyengült csütörtök reggelre a forint

Gyengült kissé a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Alulteljesített a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 170,58 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 57 346,69 ponton zárt szerdán.