Tőzsde – Gyengüléssel nyitott New York, csökkent az olaj ára

Mérsékelten süllyedő indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a New York-i tőzsdéken.

A befektetők rosszul fogadták, hogy félbeszakadtak az amerikai-észak-koreai tárgyalások, bár Pompeo külügyminiszter nem zárta ki, hogy rövidesen újrakezdődhetnek a megbeszélések. Később azonban javította a hangulatot, hogy a kereskedelmi minisztérium közleménye szerint az amerikai gazdaság növekedési üteme az elemzők által vártnál lényegesen kevésbé lassult le.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,07 százalékkal, az S&P 500 0,19 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,21 százalékkal állt keddi záróértéke alatt a kereskedés első perceiben.

Szerdán vegyesen zárt New York. A DJIA 0,28 százalékkal, az S&P 500 0,05 százalékkal csökkent a Nasdaq ellenben 0,07 százalékkal emelkedett.

Az olaj ára lemorzsolódott, miután fiaskót hozott az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, és a kínai gazdaság a lassulás jeleit mutatja.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 13 centtel 56,81 dollárra ment le. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 37 centtel, 66,32 dollárra süllyedt.

A dollár gyengült. Az euró kora délután 1,1391 dollár körül forgott a reggeli 1,1370 dollárral szemben.

Az arany ötödik hónapja drágul. A piacon továbbra is mutatkozik az indiai-pakisztáni feszültség hatása, a fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1324,80 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,4 százalékkal magasabban, mint szerda este. (MTI)