Hirdetés
Kezdőlap Hírek Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport
No menu items!

Multifunkcionális ipari csarnok bokréta avatót tartott Szentgotthárdon a XANGA csoport

A debreceni székhelyű ingatlanfejlesztő XANGA cégcsoporthoz tartozó Vendvidék Real Estate Kft. mintegy 3 milliárd forint volumenű befektetésével egy új multifunkciós ipari csarnok fejlesztése van folyamatban az 1997 óta működő szentgotthárdi – heiligenkreuzi magyar osztrák határon átnyúló tudományos, ipari parkban, amely Magyarország ez idáig egyetlen ilyen ipari parkja. Ezzel lehetővé téve a városba már betelepült és a jövőben betelepülő termelő vállalatok megnövekedett kapacitási igényeinek korszerű infrastrukturális környezetben történő kiszolgálását.

A csarnok legmagasabb pontjára a bokrétát Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere, Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke és Herdon István, a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója közösen helyezte el 2024. május 23-án.

Az első ütemben megépülő közel 3.600 m2 alapterületű létesítmény úgynevezett shell and core állapota 2024. év nyarára készül el, amely azt jelenti, hogy az épületbe a betelepülő bérlők elkezdhetik a technológiai transzfert, és azt követően megkezdhetik a tevékenységüket. Az épület műszaki paraméterei multifunkciós hasznosítást tesznek lehetővé, így a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást követően a különböző termelőtevékenységek és ahhoz kapcsolódó logisztika korszerű körülmények között végezhetőek. Az elkövetkező években a 7,6 hektáros fejlesztési területen a XANGA csoport további ütemekben összesen mintegy 25-30 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot tervez megvalósítani, 10 milliárd forintot is meghaladó befektetési volumenben.

A XANGA csoport üzleti modellje huszonöt éve változatlan: kulcsrakész gyártó, logisztikai és szolgáltató infrastruktúrát fejleszt, amelyekben a bérlőként beköltöző magas hozzáadott értéket előállító vállalatok saját technológiájuk és eszközeik telepítését követően kezdhetik meg működésüket. A cégcsoport tevékenysége közel két évtizedig elsősorban Debrecenre fókuszált, azonban az elmúlt években a cégvezetés a befektetési célterületek kibővítése mellett döntött.

Szentgotthárdot, mint új befektetési helyszínt, a város jó elhelyezkedése, az ipari parkokban kiépített korszerű infrastruktúra hálózat, a kiváló munkaerő bázis miatt választották.

A jövőbeni befektetésekhez szükséges pénzügyi források hosszú távon történő biztosítása érdekében 2019. év második felétől kezdődően a XANGA csoport az MFB csoporthoz tartozó MFB Invest Zrt.-vel közösen több iparfejlesztési alapot hozott létre, amelyeket a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. menedzsel. A szentgotthárdi fejlesztéshez a Tranzakciós és Vállalatfejlesztési Alap biztosítja a forrást.

-azüzlet-

A zöld fordulat, az ESG törvény bevezetése alapjaiban változtatja meg a gazdaság szereplőinek jelenét, jövőjét. Mit jelent az ESG keretrendszer (Environmental -környezeti-, Social -társadalmi- és Governance -irányítási)? Miért lett megkerülhetetlen a nagyvállalatok mellett már a KKV-ék számára is? Miként befolyásolják az Ön cégének kötelezettségeit és lehetőségeit a fenntarthatóság egyre szigorodó elvárásai? Erről is szól AzÜzlet, ESG és fenntarthatóság a gyakorlatban című konferenciájaTovábbi információ és jelentkezés ide kattintva érhető el.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

A rendszám nélküli járműveknél a törvény értelmében a használó is üzembentartónak minősül - tette hozzá.

Jelzáloglevél-csereaukciót tartott az MBH Jelzálogbank

Az ajánlatot tevő befektetők átlátható piaci körülmények között újíthatták meg a lejáratához közelítő értékpapírjaikat azzal, hogy a kibocsátó azonnali újrabefektetési lehetőséget kínált.

BÉT – Új történelmi csúcson zárt a BUX

A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Helyreállni látszik a fogyasztói bizalom, így a kiskereskedelem lehet a növekedés legfőbb hajtóereje

A lakosság bizakodását jelzi, hogy tavasztól a nem élelmiszerek forgalma is erőteljes emelkedésnek indult - tette hozzá.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

A vágy megvan de a fiatalok úgy érzik sosem lesz saját lakásuk

Az otpotthon.hu ingatlankereső portál adatbázisa szerint legdrágábban Budapesten lehet egy 35-40 nm-es lakást megvásárolni: ezeket átlagosan 1,13 millió forintos négyzetméteráron hirdetik.

Elképesztő adatok kerültek napvilágra a lakásbiztosításokról

A több mint 840 ezer új szerződés döntő része azonban nem új biztosítás volt, hanem a meglévő ügyfelek kaptak az egyik biztosítónál egy szép kis ajándékot.

Államháztartási, idegenforgalmi, ipari és foglalkoztatási adatok jelennek meg jövő héten

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9 százalékkal, a külföldivendég-éjszakáké 0,9 százalékkal csökkent az adatok alapján.

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A szervezet célkitűzése, hogy hozzájáruljon a fenntartható finanszírozási piac fejlődéséhez, valamint több hitelképes zöld projektet hozzon létre az EMDE-országokban