Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Épületvillamossági szakértői tanácsok az otthonfelújításhoz
No menu items!

Épületvillamossági szakértői tanácsok az otthonfelújításhoz

fotó:Mentavill

Miközben az energetikai korszerűsítésre meghirdetett otthonfelújítási program nagy segítséget jelenthet azoknak, akik élni tudnak a lehetőséggel, az előrejelzések szerint a kedvezményezettek közül sokan olyan, a programban nem szereplő felújításba is belekezdenek, amelyek megvalósítását már régóta tervezték. Mivel mellettük pedig sokan mások is az otthonuk felújításán gondolkodnak, ezért kértünk szakmai tanácsokat Mentes Zsolttól, a Mentavill ügyvezető igazgatójától a Villamosipari Vállalkozók Egyesülete alelnökétől.    

„Az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére meghirdetett otthonfelújítási program kedvezményezettjeinek az a legfontosabb tanácsom, hogy ha lehetőségük nyílik arra, hogy az otthonfelújítási támogatással éljenek, akkor csak az elismert szakemberekkel végeztessék el a munkát. És ha megtehetik, érdemes emellett olyan más felújítást, korszerűsítést is elvégezni, ami az otthonuk komfortjának növeléséhez hozzájárulhat” – magyarázza a szakember.

Aki szerint egy felújítás, minden szempontból csak akkor lehet sikeres, ha a megrendelő pontosan tudja mit és hogyan szeretne. A munkálatok megkezdése előtt ezért mindenkinek érdemes felkeresni a műszaki áruházakat, a villamossági szaküzleteket és emellett fellapozni az aktuális belsőépítészeti magazinokat, valamint az interneten keresgélni a témában, hogy megtalálja azokat a berendezéseket, megoldásokat, ami inspirációt adhat az otthonuk, általuk elképzelt energiatakarékos és vonzó újjászületéséhez.

Hozzátéve: mivel egy épület energetikai felújítása a fűtés, a szellőzés és a melegvíz energiafogyasztás minimalizálását szolgálja, az utólagos hőszigetelés mellett az energiatakarékos hűtés-fűtés megteremtése is kulcskérdés. A kellemes és energiatakarékos belső lakóklíma megteremtéséhez a megfelelő külső szigetelés mellett nagyban hozzájárulnak azok az energiatakarékos, környezetbarát hűtési-fűtési rendszerek amelyek kiválasztásához mindenképpen érdemes a szakemberektől tanácsot kérni.

Ráadásul az otthon felújításhoz kapcsolódó munkálatok azért is szerteágazóak, mert a felújítás a falban futó, évtizedes korú villanyvezetékek cseréjét is magával hozza. Ezért a felújítás kapcsán azt is érdemes újragondolni, hogy a mindennapi életünket egyszerűsítve, hol legyen az elektromos csatlakozók új helye és milyen kapcsolók, csatlakozók illenek leginkább a megújult otthonunkba. Éppen úgy, ahogy az energiatakarékos felújítás részeként a hagyományos izzókat is érdemes LED világítótestekre cserélni, amelynek kapcsán a teljesítmény mellett a világítótest formáját is érdemes körültekintően kiválasztani.

„A Mentavillnél mi is azt tapasztaljuk, hogy az otthonfelújítási program kapcsán már egyre többen érdeklődnek a lehetőségek és a megoldások iránt. Emellett pedig a jó idő beköszöntével, a megszokott lakásfelújítási szezon is ebben az időszakban veszi kezdetét. Ezért minden érdeklődőnek azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb érdemes megkezdeni a tájékozódást azért, hogy ki tudja választani a számára megfelelő műszaki berendezéseket és megoldásokat azért, hogy az elképzeléséhez és a lehetőségeihez legjobban illeszkedő megoldások szülessenek meg. Ehhez az épületvillamosság terén a Mentavill az országos hálózatával és a jól képzett szakembereivel nyújt segítséget az érdeklődőknek” – fejti ki Mentes Zsolt.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Több mint 3 ezren igényeltek a vállalati e-autó programban személyautót

A jövő a zöldenergiáé.  A zöld járművek további terjedését segíti a vidéki elektromos töltőhálózat bővítése.

 Az ipari termelés csökkent. 5,2 százalékkal

Az ipari termelés az év első öt hónapjában 2,4 százalékkal kisebb volt, mint 2023 azonos időszakában.

Elég az aszfaltból! Zöldítési kampány Bécsben

A felújítást várhatóan 2025 elejére fejezik be, így a jövőben a park már mindenki számára menedékként szolgálhat a nyári meleg elől.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Veszteséggel zárt pénteken a főbb európai értékpapírpiacok többsége.
Hirdetés

Hírek

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Devizapiac – Vegyes forintmozgás csütörtök reggel

Reggel hétkor az euró árfolyama 388,20 forintra gyengült a szerda kora esti 388,30 forintról. A svájci frank jegyzése 392,93 forintról 393,75 forintra emelkedett, a dollár pedig 359,02 forintról 359,57 forintra drágult.

Devizapiac – Forintgyengülés reggel

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben

Devizapiac – Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre

A forint jegyzése erősebben áll az egy héttel korábbi kezdésnél.

Gazdaság

1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet áprilisban

Márciushoz viszonyítva az export kiigazított volumene 1,2, míg az importé 1,8 százalékkal csökkent.

Az MNB az ügyfelek haladéktalan kártalanítására szólítja fel a bankokat

Az MNB üdvözli, hogy számos pénzforgalmi szolgáltató már megkezdte az ügyfelek kártalanítási folyamatát,

Már dőlnek a babaváró hitelek, de a java csak júliustól kezdődik

A fizetési problémás babaváró kölcsönök kiváltása, átalakítása eddig sem volt könnyű, és még csak most válhat sok ilyen hitel magas kamatozásúvá az adósok számára

Lakossági reálkamat: élt 4 hónapot

A kamatcsökkentések folyamatosak, ám így is lehet a korábbiaknál jobb ajánlatokat találni a piacon