Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Új fejlesztés a Valin: minősítő rendszer kkv-knak
No menu items!

Új fejlesztés a Valin: minősítő rendszer kkv-knak

György: a magyarországi vállalkozások 97 százalékát teszik ki a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, amelyek a foglalkoztatás kétharmadát adják. Kép forrása: keol.hu

A Vali.hu vállalkozói információs portálon új funkció, egy minősítő rendszer segíti a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat a fejlesztési lehetőségek megismerésében – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Megjegyezte: a minősítő rendszer azért is fontos, mert a pályázatok jelentős részénél nyilatkozni kell arról, hogy a vállalkozás mikro, kis vagy legfeljebb közepes méretű. Ezek a besorolások ugyanakkor nem minden esetben egyértelműek az árbevétel vagy foglalkoztattak száma alapján, sokszor a tulajdonosi szerkezet a meghatározó – tette hozzá.

Az információs portálon az elmúlt három hónapban négyezer vállalkozás vált felhasználóvá, és ezáltal igénybe vehette a szolgáltatások teljes körét – ismertette az államtitkár utalva arra, hogy regisztráció nélkül ennél jóval többen tájékozódtak a honlapon.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány után, amikor a gazdaság újraindításáé a főszerep, a vállalkozások válogathatnak a fejlesztési lehetőségek és támogatások között. Ahhoz, hogy a vállalkozások élni is tudjanak a lehetőségekkel, fontos, hogy értesüljenek azokról – biztatta az államtitkár a gazdaság szereplőit arra, hogy regisztráljanak a portálon, ezt követően pedig tekintsék át a “testreszabott” lehetőségeket.

Az államtitkár felidézte, hogy a napokban jelent meg a magyar multi program 100 milliárd forintos kerete, amelyből technológiai fejlesztéseket és kapacitás bővítéseket finanszírozhatnak a cégek, illetve szintén újdonság egy 70 milliárd forintos lehetőség a vállalatok belső képzéseire. Ezen kívül nulla százalékos hitelek állnak a cégek rendelkezésére, továbbá szakértők segítségét és képzéseket is igénybe vehetnek a vállalkozások – tette hozzá.

A vállalati továbbképzési programnál például a mikro és kisvállalkozások 70 százalékos támogatási intenzitással vehetik igénybe a támogatást, az 50-250 fő közötti cégek 60 százalékkal, a 250 fő felettiek pedig 50 százalékkal – részletezte.

György László arra is kitért: az ország különböző pontjain 1500 vállalkozóval egyeztetett arról, hogy a technológiaváltásban, digitalizációban miként tudná őket segíteni az állam. A legnagyobb igény arra mutatkozott, hogy a cégvezetők megismerkedjenek a fejlett technológiák működésével a tevékenységi körükhöz hasonló területen működő vállalatoknál a gyakorlatban – folytatta.

Ezért a minisztérium 100 olyan vállalkozást keresett meg, amelyek már a jövő technológiáit alkalmazzák, és mindegyik vállalta, hogy részt vesz abban a programban, amely segíti a többi céget az új megoldások megismerésében – tette hozzá arra biztatva a vállalkozásokat, hogy jelentkezzenek a programra és vegyenek részt ilyen típusú gyárlátogatáson.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az Agrárminisztérium és a Magyar Bankszövetség együttműködési megállapodása

Ma Magyarországon a teljes gazdasági hitelállományon belül 14,6 százalék a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kapcsolódik.

Távozik posztjáról a Pénztárszövetség elnöke

A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a szakember vezetői megbízatása.

Hétmilliárd forint többlettámogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A több mint 670 ezer lakossági díjfizetőt ellátó távhőszolgáltatók bevételekből meg nem térülő kiadásait a távhőkassza útján ellentétezi a költségvetés.

Nagy Márton: Kína és Magyarország kapcsolata erős és töretlen marad

Kína és Magyarország kapcsolata mindig is erős és töretlen volt, ez a jövőben is így fog maradni.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Távozik posztjáról a Pénztárszövetség elnöke

A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a szakember vezetői megbízatása.

Meghaladta a várakozásokat az OTP adózás utáni nyeresége az első negyedévben

Az OTP összesítésében készült eredménykonszenzus szerint az elemzők alacsonyabb, átlagosan 221,645 milliárd forint eredményt valószínűsítettek az idei első három hónapra.

Tízezrek menekítik a millióikat az adó elől, a TBSZ az új sztár

Az idei első negyedévben csaknem 33 ezer tartós befektetési számlát (TBSZ) nyitottak a magyarok, ami azt mutatja, hogy az állampapírpiacról kivett százmilliárdok hozamára továbbra...

Jelentősen nőtt az Erste Bank nyeresége az első negyedévben

Kivárás jellemzi a vállalati szektorban a hitelkeresletet, ezért elmaradt a növekedés.