Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Piacvezető lett Albániában a 4iG
No menu items!

Piacvezető lett Albániában a 4iG

Az albán versenyjogi hivatal jóváhagyását követően a 4iG Nyrt. megvásárolta a One Telecommunications (ONE) 99,899 százalékos közvetett tulajdonát. A 4iG érdekeltségében lévő ALBtelecommal együtt a vezetékes és a mobiltávközlési szolgáltatási szegmensben is piacvezető vállalatcsoport jött létre az albán telekommunikációs piacon.

A 4iG közölte: a ONE sikeres akvizíciójával a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG a nyugat-balkáni ország egyik legnagyobb külföldi befektetőjévé lépett elő.

Jászai Gellért

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: hosszú távon szeretnének jelen lenni az országban, a céljuk, hogy hozzájáruljanak az ország digitális fejlődéséhez és átalakulásához. Ennek megfelelően a távközlési szolgáltatások mellett informatikai megoldásaikkal is szeretnének piacra lépni a nyugat-balkáni országban.

A ONE 1,36 millió előfizetőjével Albánia második, és egyben leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója. A társaság tavaly júniusban állapodott meg mobilhálózatának és szolgáltatásainak korszerűsítéséről szóló ötéves partnerségről az Ericssonnal, amelyben a legmodernebb svéd rendszerekkel és berendezésekkel javították a hálózati minőséget, illetve felkészültek az 5G bevezetésére.

A One az elmúlt két évben 92 millió eurós beruházást hajtott végre az albán távközlési piacon, ami az ország legnagyobb telekommunikációs ipari fejlesztésének számít – ismertették a közleményben.

A One 137 kiemelt ügyfélponttal, illetve 632 saját adótoronnyal rendelkezik, amelyek a 4G/LTE mellett 5G mobilkommunikációra is alkalmasak, így a szolgáltató lakosságarányos lefedettsége 98,5 százalékos. A cég 420 munkavállalót foglalkoztat.

A One Telecommunications mobilpiaci részesedése 2021-ben meghaladta a 41 százalékot, a vállalat EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 2020-hoz képest 28,5 százalékkal, 27 millió euróra emelkedett 2021-ben.

A 4iG két hete jelentette be, hogy megvásárolta az albániai távközlési piac egyik kiemelkedő szolgáltatóját az ALBtelecomot, amely piacvezető a vezetékes hang, internet és tévé szolgáltatások területén.

A 4iG részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények hétfőn 803 forinton zártak. Egy éven belül a legmagasabb értékük 1134 forint, a legalacsonyabb 588 forint volt.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Az Accent Hotels idén Magyarország legvonzóbb munkaadója lett a HORECA szektorban

Az Accent Hotels kiemelkedő eredményt ért el a vizsgált területen, melynek köszönhetően a vállalat lett 2024-ben a „Legvonzóbb munkaadó” HORECA kategóriában.

Érdemes figyelni: felhasználókezelővel erősít online vonalon a NAV

Az elsődleges felhasználók a másodlagos és a technikai felhasználók jogosultságait 2024. április 25-től már nem az Online Számla rendszerben, hanem a NAV Felhasználókezelő felület „Felhasználók” menüjében kezelhetik.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.