Hirdetés
Kezdőlap Hírek Honvédelem. Az illetményfejlesztés részletei
No menu items!

Honvédelem. Az illetményfejlesztés részletei

Benkő Tibor honvédelmi miniszter felidézte, 2015-ben a kormány elfogadta, hogy a katonák illetményét 2019. január elsejével bezáróan összesen 50 százalékkal emelik. A kormány ígéretét betartotta, ennek utolsó 5 százaléka jövő januárban realizálódik – közölte.

A honvédelmi dolgozók jövő évi bérjellegű és béren kívüli juttatásairól szóló dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke, és Hazuga Károly, Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írták alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

Benkő Tibor elmondta: januári 5 százalékos bérfejlesztést úgy valósítják meg, hogy a hivatásos és szerződéses katonák béralapja 44 600 forintra emelkedik. Ennek kapcsán elmondta: ezt a 44 600 forintot az önkéntes tartalékos katonákra is kiterjesztik, ezt az összeget jövőre ők is megkapják, mint honvédelmi szolgálati díjat.

Ezen felül, a kormány már jóváhagyta, s reményeik szerint a parlament is megszavazza majd az új állománykategória, a honvédelmi alkalmazott bevezetését.

A jelenlegi köztisztviselőként dolgozó honvédelmi alkalmazottak jövőre első lépésben 20, majd évente 5-5, összességében 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek - ismertette Benkő Tibor.

A miniszter elmondása szerint a béren kívüli juttatások tekintetében is legalább megőrzik az idei szintet. Ezen felül az eddigi havi 8 ezer forintos pénzösszegű juttatás helyett, Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámlára mintegy 12 ezer forintot kapnak. A felhasználás megkönnyítésére pedig az összes katonai szervezetnél kiépítik a Szép kártya elfogadó terminálrendszert.

Jövőre is megőrzik a havi 7100 forintos önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, s a bankszámla támogatás is változatlanul havonta ezer forint marad. Nevelési támogatásként továbbra is gyermekenként bruttó 30 ezer forintot, plusz tanévkezdési hozzájárulásra gyermekenként 45 ezer forintot  kapnak évente a dolgozók. Mindemellett a munkába járás támogatására a bérlet árának felét továbbra is megfizetik.

A honvédelmi alkalmazottak ruházati költségtérítése bruttó 142 ezer forint marad. Ebben előrelépés, hogy a 2019. májusában folyósított összeget már nem kell számlával igazolni. A katonák pedig jövőre is megkapják 126 ezer forintos ruházati utánpótlásukat.

Magyar Honvédség Forrás: azuzlet.huA nehéz körülmények közé került munkavállalóikról való gondoskodásra a segélyek mértékét legalább a 2018-as szinten kívánják megtartani.

A miniszter azt is elmondta, hogy még ebben az évben két részletben, a tavalyihoz hasonló mértékben ismerik el különjuttatásban azok munkáját, akik készenléti, készültségi szolgálatot biztosítottak, részt vettek a hazai és nemzetközi gyakorlatok megszervezésében, végrehajtásában, továbbá akik a haderőfejlesztési programban működtek közre.

Benkő Tibor úgy értékelt: a változó adószabályozási rendszert is figyelembe véve valamennyi juttatás tekintetében nemcsak megőrizték az eddigi szintet, de előbbre is léptek a jövő évet illetően.

A miniszter kiemelte: a katonai vezetők feladata gondoskodni az emberekről, a katonákról. Ahogy esküjükben megfogadják, alárendeltjeikről minden körülmények között gondoskodnak.

Céljuk, hogy a katonák részére életpályamodellt, s a honvédségnél dolgozó munkavállalóknak olyan versenyképes illetményrendszert biztosítsanak, hogy megfelelő létszámú és megfelelő felkészültségű dolgozóik legyenek.

A honvédség által kínált versenyképes illetményrendszer és kiszámítható pályakép biztonságot jelent a katonák és családjaik számára - szögezte le.

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke Forrás: azuzlet.hu
Czövek János

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke azt mondta: a három szervezet eredményként értékeli a megállapodást, ami a honvédelmi tárca illetmény és egyes illetményen kívüli juttatásainak 2018-as szintjének továbbfejlesztése.

A szakszervezeti vezető elmondta: a honvédelmi tárcánál igen jól működik az érdekegyeztetési rendszer, ezt szeretnék a jövőben is így folytatni.

Czövek János külön köszönetét fejezte ki, hogy a jelenlegi honvédségi közalkalmazottak hosszú ideje várt illetményfejlesztésére is sor kerül. Megköszönte továbbá valamennyi érintettnek, aki közreműködött abban, hogy a túlszolgálat pénzbeli megváltása jövőre is megmaradjon.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A villany vezérelte tüzes ló. Ford Mustang Mach-E Premium RWD teszt

A Mach-E áramvonalas külseje kifejezetten mutatós, az ikonikus Whisper Blue fényezéssel pedig még izgalmasabbá teszi.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.

Az Agrárminisztérium és a Magyar Bankszövetség együttműködési megállapodása

Ma Magyarországon a teljes gazdasági hitelállományon belül 14,6 százalék a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kapcsolódik.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.

Távozik posztjáról a Pénztárszövetség elnöke

A döntésre azután került sor, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a szakember vezetői megbízatása.

Meghaladta a várakozásokat az OTP adózás utáni nyeresége az első negyedévben

Az OTP összesítésében készült eredménykonszenzus szerint az elemzők alacsonyabb, átlagosan 221,645 milliárd forint eredményt valószínűsítettek az idei első három hónapra.