Hirdetés
Kezdőlap Menedzser-Kihívások Kiderült, mennyit dolgoznak valójában a cégvezetők
No menu items!

Kiderült, mennyit dolgoznak valójában a cégvezetők

Rendkívül leterheltek a magyar cégvezetők, aminek elsődleges oka, hogy nem tudnak kitörni a vállalkozás gyomrából. Egy friss kutatás szerint a cégvezetők hetente akár több mint 60 órát is dolgozhatnak, mert nem tudnak kinevelni vezetőket, akik az ő fejükkel tudnának gondolkodni, és ezzel állandó mókuskerékben találják magukat. Szerencsére van kitől tanulni, az 1. Szabad Cégvezető Konferencián közismert, sikeres vállalkozók mesélnek arról, hogyan tették a nulláról önjáróvá a cégüket.

Bár a munkavállalók sokszor hajlamosak azt hinni, hogy a munkaadók egész évben csak lógatják a lábukat, a valóság ennél sokkal drámaibb. Ugyanis egy átlagos cégvezető munkaideje jelentősen meghaladja a hagyományos 40 órás munkahetet. A Harvard Business Review által végzett kutatás szerint egy cégvezető átlagosan 62,5 órát dolgozik hetente, ami tartalmazza a hétköznapi, hétvégi és akár a szabadság alatti munkavégzést is.

Nincs ez másként Magyarországon sem. Piroska Gyula, a Seminar Consulting alapítója elmondta, a koronavírus-járvány pozitív hozadéka volt, hogy a cégek elkezdtek tartalékot képezni, és felismerték, hogy bármikor jöhetnek ínségesebb idők. Ugyanakkor az még mindig rendszerszintű probléma, hogy a cégvezetők nem tudják leadni a feladataikat.

„A cégvezetők elképesztő módon leterheltek. Ez rendjén is lenne, ha a jövőt építenék, és a fejlesztésekkel foglalkoznának. De a legtöbben a múltban ragadtak, és próbálják utolérni magukat. A visszajelzések alapján a cégvezetők nagy része évek, évtizedek után is a termelésben dolgozik, nem felülről fogja össze a folyamatokat” – magyarázta a szakértő.

Rámutatott, általánosságban elmondható, hogy egy cégvezető ma többet dolgozik hazánkban, mint az alkalmazottjai. Náluk nem ér véget a munka délután négykor, ötkor, hanem még otthon is dolgoznak.

Meglátása szerint ennek oka az, hogy nem tudnak kinevelni megbízható beosztott vezetőket, akik végeznék helyettük a munkát. Egyrészt erre nincsenek eszközeik, másrészt hiányt szenvednek az ő fejükkel gondolkodni tudó munkatársakból, így állandó kontroll alatt kell tartaniuk a folyamatokat.

„Ha a feladatai egy szeletét át is adja a cégvezető, akkor arra két-három másik kollégát jelöl ki, mert úgy ítéli meg, hogy ő ennyivel hatékonyabb. Csakhogy egy nap neki is 24 órából áll, és ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy ő csinálja a legjobban és a leggyorsabban a feladatait, akkor örökké a rabszolgája marad a vállalkozásának. Mindig szem előtt kell tartani, hogy a cég van értem, és nem én vagyok a cégért” – fogalmazott.

Cégvezetők, akik már megváltoztatták a világot

Piroska Gyula – akinek képzésein több mint 35 ezren vettek részt az elmúlt három évtizedben a cégtulajdonlás, a cégvezetés, az üzleti etika és a menedzsment technológia témaköreiben – hangsúlyozta, nem lehetetlen ugyanakkor a jobb munkaszervezés a cégvezetők számára, és erre számos jó hazai példát is találni.

November 20-án a fővárosi Park Inn by Radisson Budapest Hotelben az 1. Szabad Cégvezető Konferencián mutatja meg a gyorsítósávot az önjáró cég felé Hovány Márton. Ő a Hovány Csoport tulajdonosa, ami 1991-ben indult egy lakásnyi méretű Nissan Hovány Autószalonnal Kecskeméten. Mára a legnagyobb magyar tulajdonban lévő autókereskedő hálózattá nőtte ki magát. Az eseményen a teljesség igénye nélkül ötleteket lehet majd elcsenni Tóth Tamás mesterséges intelligencia specialistától, és Kollár Lászlótól, a bikali Puchner Birtok megálmodójától is. Ők ugyanis már ott tartanak, ahová a legtöbb magyar cégvezető meg akar érkezni.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Kiderült, mennyit dolgoznak valójában a cégvezetők

A koronavírus-járvány pozitív hozadéka volt, hogy a cégek elkezdtek tartalékot képezni, és felismerték, hogy bármikor jöhetnek ínségesebb idők.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is megjelent a madárinfluenza

A baromfikat zárt helyen kell etetni, itatni, emellett a takarmányt és az alomanyagot is zárt helyen kell tárolni.

Új elektromos midibuszt fejlesztettek Baján

A midibuszból jelenleg egy darab létezik, azonban a típusengedély megszerzését követően évi 50 jármű készülhet a GANZ-SOR-ból a bajai gyárban.

Vádolnak három, cégeknek külföldi bankhitelt ígérő csalót

A csalók kizárólag a sértettek regisztrációs és tranzakciós díj címén befizetett pénzét akarták megszerezni.

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Sokan még mindig nem ajánlják fel adójuk 1 százalékát

Nem elég hatékony a civil szervezetek kommunikációja

Még betegebb csütörtök reggelre a forint

Gyengült a forint csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.

400 forint fölött az euró

A forint árfolyamát részben a kedvezőtlen nemzetközi folyamatok, geopolitikai fejlemények befolyásolják.

Jóváírásokkal és ajándékokkal küzdenek a bankok a fiatalok kegyeiért

A fiatalok vonzó ügyfelek a bankoknak, ezért a számlanyitásért cserébe akár több tízezer forintos jóváírásokat és egyéb kedvezményeket, ajándékokat kínálnak nekik. A Bank360.hu összegyűjtötte...