Hirdetés
Kezdőlap Autóipar Menesztették az új Renault-vezért is
No menu items!

Menesztették az új Renault-vezért is

A Renault igazgatótanácsa azonnali hatállyal menesztette Thierry Bolloré vezérigazgatót, és helyére ideiglenesen Clotilde Delbos pénzügyi igazgatót delegálta.

Clotilde Delbos az új Renault vezér

A francia autógyártó közleménye szerint az igazgatótanács rendkívüli ülésén az egyetlen napirendi pont az volt, hogy döntsenek a vezérigazgató sorsáról.

Az AFP francia hírügynökség bennfentes forrásokból úgy értesült, hogy Bolloré is jelen volt és felszólalt a tanácskozáson. Az igazgatótanács tagjai a vezetésben és a teljesítményben tapasztalható problémákat vetette a szemére.

Thierry Bolloré váltotta Carlos Ghosn-t

Az igazgatótanács január 24-én nevezte ki a francia autógyártó új vezetőit – az elnöki tisztségbe Jean-Dominique Senard került, a vezérigazgatóiba pedig Thierry Bolloré -, miután Carlos Ghosn, a Renault addigi elnök-vezérigazgatója lemondott tisztségeiről.

Carlos Ghosn

Ghosn 14 évig töltötte be a vezérigazgatói és egy évtizedig elnöki tisztséget is a Renault-nál, Thierry Bolloré volt a helyettese.
Bolloré menesztésével a francia autógyártó lezárni látszik a fényes pályafutást dicstelenül záró, Carlos Ghosn nevével fémjelzett korszakot.

Carlos Ghosn, a Nissan Motor Co., a Renault SA és a Mitsubishi Motors Corp. részvételével létrehozott autóipari szövetség vezetője volt. Japánban tavaly november 19-én őrizetbe vették, majd letartóztatták pénzügyi vétségek miatt, jelenleg házi őrizetben várja perét. A Nissan és a Mitsubishi még novemberben felmentette minden tisztségéből a cégvezért, míg a Renault elnöki és a vezérigazgatói tisztségéről január 23-án mondott le Carlos Ghosn.

A Renault 43,4 százalékos szavazó részesedéssel rendelkezik a Nissanban, az pedig 15 százalékos nem szavazó részesedéssel a francia autógyárban. A Mitsubishi 34 százalékban van a Nissan tulajdonában.

A Ghosn-ügy kirobbanása után rendkívül feszültté vált a francia és a japán vállalatvezetők viszonya, ami az autóipari szövetség felbomlásával fenyegetett.

Néhány nappal ezelőtt a Nissan vezetését is megújították, miután szeptemberben lemondott a vezérigazgatói  tisztségről Szaikava Hiroto.

A Nissan irányítását a jövőben egy elnök-vezérigazgató és két ügyvezető látja el. Az elnök-vezérigazgatói tisztséget Ucsida Makoto kerül.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Orbán Viktor: a gazdasági semlegesség hoz sikert

A Fidesz és a polgári jobboldal állapotáról Orbán Viktor felidézte: 45 százalékot kaptak az európai parlamenti választáson, ami a legjobb európai eredmény, ezzel listavezetők

Bécs: Kerékpárút-hálózat – biztonságosan a bécsi iskolákhoz

z új tanév kezdetével mintegy 260.000 bécsi diák indul útnak, így a város egyik legfontosabb célja, hogy mindenki biztonságosan érjen be az iskolába. Bécs kerékpárút-fejlesztési programja eddig 142 iskolát kapcsolt rá a városi kerékpárút-hálózatra.

Itt a bizonyíték: sokkal többet költenek a magyarok külföldön

Egy átlagos magyar turista akkor költ a legtöbbet, ha az Egyesült Államokba utazik, 484 ezer forint körül volt a fejenkénti átlag. Az Afrikába utazók 300 ezer, az Ázsiába tartók 294 ezer forintot költöttek el az utazásuk során.

Globális unikornist nevelhet az Accessio

Miközben a startupok számát tekintve Magyarország nem áll rosszul,...
Hirdetés

Hírek

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem

A kávé a kőolaj után a második legtöbbet értékesített termék a világon, világszerte 2 milliárd fogyasztóval.

Gazdaság

Rekordokat döntöget a lakossági hitelezés, csúcson a személyi kölcsön

A lakáshiteleket annak ellenére is keresik, hogy a kamatok immár második hónapja emelkednek. Júliusban már a THM-plafon sem fogta vissza a bankokat az árazásban, egy átlagos lakáshitelnél 6,81 százalékos kamatot és 7,24 százalékos THM-et mért az MNB. 

Az új fizetési megoldás, a qvik sikere

Minden magyar ügyfélnek lehetősége van, hogy használja az új fizetési megoldást. A végső döntést a fogyasztók hozzák meg, a qvik akkor terjed el, ha a fogyasztók számára kényelmes, gyors, egyszerű és biztonságos - fejtette ki.

Mi vár a forintra ha Európa és Amerika kamatcsökkentést tervez szeptemberre?

A Bank of Japan szerepe most az, hogy megszilárdítsa Japán gazdasági pályáját. Egy újabb kamatemelésre minden bizonnyal szükség van

162,6 milliárd forint adózás előtti eredmény az első fél évben – MBH Bank

Az MBH Bank mérlegfőösszege 11,8 százalékos éves emelkedés nyomán 11 727 milliárd forintot tett ki a fél év végén. A társaság 19,3 százalékos tőkemegfeleléssel és 17,8 százalékos elsődleges-tőkemegfelelési mutatóval zárta a fél évet.