Hirdetés
Kezdőlap Hírek A Rambo-filmek kései nem találtak vevőre
No menu items!

A Rambo-filmek kései nem találtak vevőre

Andy Vajna Bentley kabriója 15 millió forintért kel el, a Rambo-filmek viszont nem találtak gazdára – elárverezték a világhírű producer gyűjteményét és filmes relikviáit a budapesti Nagyházi Galériában.

Krisztus Pilátus előtt (Tanulmányfejek)

A neves filmes művészeti gyűjteményéből kiemelkedik Munkácsy Mihály 1880-ban készített Krisztus Pilátus előtt (Tanulmányfejek) című védett képe, amely 28 millió forintos kikiáltási áron kelt el. Kovács Margit alkotásai közül a Fonó lányt 3,8 millió forintért, az Esőlesőt 3 millió forintért vásárolták meg.

A 38 ezer forintos kikiáltási árú filmzenei kotta 1,1 millió forintért, egy ismeretlen festő Majom című képe 950 ezer forintért, egy gyöngydíszítésű gitár 950 ezer forintért talált új gazdára.

A személyes használati tárgyak közül a legértékesebb tétel a Bentley Continental GTC kabrió volt, amelyet a producer még 2007-ben vásárolt az Egyesült Államokban. A 10 millió forint kikiáltási árról induló kocsit végül 15 millió forintért vásárolta meg új tulajdonosa.

Rambo-filmek kései nem találtak vevőre

Andy Vajna (1944-2019) 259 tételből álló kollekciójának tételei között szerepeltek Alan Parker angol filmrendező, producer Andy Vajnának készített rajzai és jegyzetei, a Rambo-filmek kései, valamint a Die Hard és a Rambo forgatási képei. Mindezek mellett licitálni lehetett Andy Vajna személyes tárgyaira, bútoraira.

Az íróasztallá alakított rulettasztal korábban a kaszinós irodájának meghatározó bútora volt, amelyet 1,2 millió forintért, két art deco konzolasztalt 320 ezer és 360 ezer forintért, egy pókerkészletet 420 ezer forintért, produceri székét pedig 300 ezer forintért adták el.
Licitálni lehetett Andy Vajna filmproduceri munkásságának fő állomásait, kapcsolatait, barátok, munkatársak, színészek, rendezők együttműködését dokumentáló fotókra, plakátokra és filmes kellékekre.

Andy Vajna, Cecilia Mong és Justin Vajna a “Rambo” című film forgatásán (Képek forrása: Nagyházi galéria)

A fotókon sok más híresség mellett Robert Redford, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jeremy Irons, Madonna, Demi Moore, Alan Parker, Sean Connery, Samuel L. Jackson látható. Sylvester Stallone dedikált fotója 380 ezer forintért, Arnold Schwarzenegger dedikált képe 700 ezer forintért talált új gazdára.

Az 50 ezer forintos kikiáltási árú Oliver Stone-levél Nixon-bélyegekkel 750 ezer forintos leütési árat ért el. Gazdára lelt többek között az Evita, a Terminator 3 és A miniszter félrelép díszpéldánya, az Angel Heart, a Nixon, a Rambo III és a Total Recall plakátja, mindezek mellett árverésre bocsátották a producer ma már ritkaságnak számító videókazetta- és DVD-gyűjteményét is.

Az aukció bevételének egy része jótékonysági célt szolgál, melyet Andy Vajna özvegye a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára adományoz és ebből az összegből kapnak végkielégítést az elhunyt producer egykori munkatársai.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Közzétették a családi adókedvezmény emelésének összegeit

Jövő év júliusától a beteg, illetve súlyosan fogyatékos eltartottak után a családi kedvezmény 100 000 forinttal növelt összegben vehető igénybe, 2026. januártól pedig eltartottanként 133 340 forinttal.

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.

Felborítja a magyar piacot a Temu új konkurenciája?

Egy új piactér megjelenése nem csak a vállalkozásokra, de a vásárlókra is hatással van, hiszen az új piaci szereplő nem olyan agresszív, mint akár a Temu, amelyet ma már kikerülni is nehezen tudunk, viszont nagyon jó árakat is tud nyújtani.

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

A Revolut magyarországi leánybankjának alapításáról

A Revolutnak továbbá felügyeleti adatszolgáltatási kötelezettséget is teljesítenie kellene az MNB felé.

Devizapiac – Erősödött kedden a forint

A forint az októberi kezdéshez képest gyengébben áll mindhárom devizával szemben, 0,7 százalékkal az euró, 2,8 százalékkal a dollár és 0,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

Erősödött a forint hétfőn

Az év eleje óta a forint 4,6 százalékkal gyengült az euróval, 5,8 százalékkal gyengült a dollárral és 3,2 százalékkal gyengült a svájci frankkal szemben.