Hirdetés
Kezdőlap Hírek Koronavírus - WHO: A járvány átpolitizálása súlyosbította a helyzetet
No menu items!

Koronavírus – WHO: A járvány átpolitizálása súlyosbította a helyzetet

A koronavírus-járvány sokkal több egészségügyi krízisnél, gazdasági és társadalmi válságról van szó, egyes országokban pedig politikairól is – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a dubaji székhelyű Kormányzati Világtalálkozó virtuális konferenciáján.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz leszögezte, hogy a járvány átpolitizálása súlyosbította a helyzetet.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz úgy vélte, hogy a legnagyobb fenyegetést már nem a vírus, hanem a globális szolidaritás és vezetés hiánya jelenti. “Nem tudjuk legyőzni a kórt egy megosztott világban” – fűzte hozzá.

A főigazgató figyelmeztetett: Noha sok ország már az újranyitásra készül és számos járványügyi rendelkezést feloldottak, felhívta a figyelmet arra, hogy míg járvány első egymillió fertőzöttjét három hónap alatt regisztrálták, most csupán az elmúlt nyolc napban regisztráltak egymillió új fertőzöttet.

Felszólította a kormányokat és vállalatokat, készüljenek fel további járványokra is, amelyek “bármelyik országban, bármikor kitörhetnek, és emberek millióit ölhetik meg, mert nem vagyunk rá felkészülve“.

Johns Hopkins egyetem statisztikája a Covid-19 világszintű terjedéséről

Az Egyesült Államok, amely csaknem 1,7 millió igazolt Covid-19-fertőzöttel és több mint 99 ezer halálos áldozattal a leginkább érintett ország, áprilisban felfüggesztette az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének nyújtott támogatást, miután Trump bírálta a szervezetet a koronavírus-járvány kezeléséért, és azzal vádolta, hogy túlságosan Kína-párti.

A WHO főigazgatója hozzátette, hogy a következő nagy kihívás a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek halálozási kockázatát egy brit kutatás szerint csökkentő dexamethasone nevű gyógyszer gyártásának és forgalmazásának a növelése.

A hét elejére világszerte meghaladta 9 milliót az igazolt fertőzöttek száma, Brazíliában és Indiában erőteljesen terjed a járvány, az Egyesült Államokban, Kínában és a Covid-19 által erőteljesen sújtott országokban gócokat észlelnek. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség szövődményeiben a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint szerint hétfő estig több mint 469 ezren hunytak el.

Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója

A legfertőzöttebb térség Észak- és Dél-Amerika. Az afrikai kontinensen vegyesen alakul a járványhelyzet, egyes országokban több mint 50 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, míg máshol stabil a helyzet – közölte Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Michael Ryan közölte, hogy a WHO a következő napokban utazási útmutatót ad ki, miközben az országok sorra oldják fel a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat.

Maria Van Kerkhove

Ez nem könnyű dilemma. Nincs zéró kockázat” – jelentette ki.
Maria Van Kerkhove, a WHO munkatársa elmondta, hogy sok országban, ahol sikeresen kezelték a járványt, a fertőzöttek száma növekszik a vallási rendezvények engedélyezése után.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Orbán Viktor: a gazdasági semlegesség hoz sikert

A Fidesz és a polgári jobboldal állapotáról Orbán Viktor felidézte: 45 százalékot kaptak az európai parlamenti választáson, ami a legjobb európai eredmény, ezzel listavezetők

Bécs: Kerékpárút-hálózat – biztonságosan a bécsi iskolákhoz

z új tanév kezdetével mintegy 260.000 bécsi diák indul útnak, így a város egyik legfontosabb célja, hogy mindenki biztonságosan érjen be az iskolába. Bécs kerékpárút-fejlesztési programja eddig 142 iskolát kapcsolt rá a városi kerékpárút-hálózatra.

Itt a bizonyíték: sokkal többet költenek a magyarok külföldön

Egy átlagos magyar turista akkor költ a legtöbbet, ha az Egyesült Államokba utazik, 484 ezer forint körül volt a fejenkénti átlag. Az Afrikába utazók 300 ezer, az Ázsiába tartók 294 ezer forintot költöttek el az utazásuk során.

Globális unikornist nevelhet az Accessio

Miközben a startupok számát tekintve Magyarország nem áll rosszul,...
Hirdetés

Hírek

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem

A kávé a kőolaj után a második legtöbbet értékesített termék a világon, világszerte 2 milliárd fogyasztóval.

Gazdaság

Rekordokat döntöget a lakossági hitelezés, csúcson a személyi kölcsön

A lakáshiteleket annak ellenére is keresik, hogy a kamatok immár második hónapja emelkednek. Júliusban már a THM-plafon sem fogta vissza a bankokat az árazásban, egy átlagos lakáshitelnél 6,81 százalékos kamatot és 7,24 százalékos THM-et mért az MNB. 

Az új fizetési megoldás, a qvik sikere

Minden magyar ügyfélnek lehetősége van, hogy használja az új fizetési megoldást. A végső döntést a fogyasztók hozzák meg, a qvik akkor terjed el, ha a fogyasztók számára kényelmes, gyors, egyszerű és biztonságos - fejtette ki.

Mi vár a forintra ha Európa és Amerika kamatcsökkentést tervez szeptemberre?

A Bank of Japan szerepe most az, hogy megszilárdítsa Japán gazdasági pályáját. Egy újabb kamatemelésre minden bizonnyal szükség van

162,6 milliárd forint adózás előtti eredmény az első fél évben – MBH Bank

Az MBH Bank mérlegfőösszege 11,8 százalékos éves emelkedés nyomán 11 727 milliárd forintot tett ki a fél év végén. A társaság 19,3 százalékos tőkemegfeleléssel és 17,8 százalékos elsődleges-tőkemegfelelési mutatóval zárta a fél évet.