Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Autóipari megoldással lett sikeres az irodaellátó
No menu items!

Autóipari megoldással lett sikeres az irodaellátó

Mivel a fenntartatóság az irodaellátás területén is egyre erőteljesebb megrendelői igény, a hazai viszonyokra kifejlesztett just in time és crossdocking logisztikai rendszernek köszönhetően a piac meghatározó szereplői közé tartozó I-COM Irodaellátás kft. is ennek szellemében alakította ki új stratégiáját. Kiemelt hangsúlyt fektetve a régióban tevékenykedő minőségi gyártók termékeire és az újrahasznosított alapanyagokból készült irodaeszközökre.     

 

„Mivel minden irodának megvannak a maga speciális igényei, az I-COM olyan, az autóiparban elterjedt, a megadott pillanatra szállított alkatrészeket biztosító just in time elvét követő, saját logisztikai rendszert fejlesztett ki, amit a beérkezett termékek azonnali szétválogatásában és megszemélyesített kiszállításában testet öltő cross doking szisztémával ötvöztünk”- fejti ki Szabó Zsolt ügyvezető igazgató.

A cégvezető szerint ez az újszerű megoldás azért is sikeres, mert bármilyen megrendelői igényt rövid határidőre képesek kielégíteni. Hozzájárulva ahhoz, hogy azoknak a költségtakarékosságra törekvő nagyvállalatoknak is helyszíni kiszállítással biztosítsák az irodaellátást, akik a költséges raktáraikat felszámolva az irodaszer ellátás kiszervezését választották. És mivel a fenntarthatóság szempontjából kulcsfontosságú az erőforrások hatékony felhasználása és a szinergiák kiaknázása, azzal, hogy az I-COM a hagyományos írószerek mellett a korszerű irodák életében szükséges – a papírtól kezdve az elektronikai eszközökön és a konyhai felszereléseken át egészen a tartós élelmiszerig -, minden terméket házhoz szállítva biztosítanak, partnereik számára energiát és erőforrást takarítanak meg.

Szabó Zsolt azt tapasztalja, hogy megrendelőik körében egyértelműen növekszik a fenntarthatóság iránti tudatosság, ami az irodaellátási igényekben is megmutatkozik. Ezért egyre több megrendelő fordul el a „csak minél olcsóbb legyen” hozzáállástól, tudatosan választva a regionális és fenntarthatóbb termékeket.

Szabó Zsolt

„Az I-COM Irodaellátás kft ehhez igazodó fenntartható kínálatának kialakítása három pilléren nyugszik. Egyrészt keressük azokat a minőségi termékeket, amelyeket a tőlünk kevésbé távoli, regionális és – ahol ez minőségi kompromisszumok nélkül megoldható -, magyar gyártóktól tudunk beszerezni. Másrészt nagyra értékeljük azokat a gyártókat, akik zöld energiát, zöld technológiát használnak a működésükhöz és erről tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Harmadrészt igyekszünk minél több újrahasznosított terméket szerepeltetni a kínálatunkban” – elemez Szabó Zsolt.

A cégvezető fontosnak tartja kiemelni, hogy a közhiedelemmel ellentétben a papírgyártás ma már egyáltalán nem jár erdőpusztítással, mert kialakult az az integrált rendszer, ahol a kitermelt fa mennyiségének többszörösét visszatelepítve, minden mérvadó szereplő saját, minősített erdőgazdálkodást folytat. Ráadásul a cellulóz gyártása során keletkező bioiszap, elektromos energia előállítására is alkalmas és így már olyan papírgyárak is vannak, amelyek nemcsak önellátóak, de még a szűkebb környezetüket is képesek ellátni a saját bio erőműveikben termelt  árammal. Nem beszélve arról, hogy a papírgyártáshoz szükséges vízigény kielégítéséhez ma már olyan derítőrendszereket alkalmaznak, amelyekkel a befolyt víznél lényegesen tisztábbat pumpálnak vissza a folyóba. Mindezek okán a papírgyártás ma már a fenntartható fejlődés egyik kifejezetten jó példájának tekinthető.

Az I-COM a saját működésében is törekszik a zöld megoldásokra, minimalizálva a csomagolóanyagokból származó hulladékot, előnyben részesítve az újrahasznosított termékeket. Például ezért váltottak a fa helyett a többször felhasználható műanyag raklapokra, miközben a partnereikkel egyeztetve gyakorlattá tették a szürke-barna kartondobozok újra felhasználását, ezáltal is minimalizálva a hulladék mennyiségét. Szabó Zsolt úgy látja, hogy miközben a fenntarthatóság az I-COM értékrendjének részévé vált, a cég versenyképességét is növeli azzal, hogy olyan fenntartható szolgáltatásokat nyújt, amelyek eredményeként az ESG követelmények szerint üzemelő megrendelők tenderein is eséllyel tud indulni.

Érsek M. Zoltán

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.