Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.
A borbál vezető sommelier-je ebben az évben Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier, aki a vacsora borsorát olyan bortípusokra építette, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor, végül tokaji aszú.
Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, a Szepsy, a Barta, a Bock, a Figula, a Garamvölgyi, a Dúzsi és a Koch pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.
Akik az állófogadásos vacsorára váltanak jegyet, azok Majoros Zsolt (Budai Gesztenyés Nagyvendéglő) fogásait élvezhetik, az ételallergiás vendégek számára pedig alternatív (laktóz-, glutén-, rák-, hal-, tojás- és cukormentes) menü is elérhető.
A Magyar Borok Bálja része egy száznál is több magyar bort felvonultató sétálókóstoló is, melynek célja, hogy a teljes hazai borkínálatot bemutassa fajta, stílus és borvidék szerint, a legmagasabb minőségű tételeken keresztül. /MTI/