Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Megint eladják a Sziget fesztivált! A Sziget is érintett a 600 milliárd...
No menu items!

Megint eladják a Sziget fesztivált! A Sziget is érintett a 600 milliárd forintos európai gigabuliban

 

Gigaüzlet született a nagy európai zenei fesztiválok piacán azzal, hogy az amerikai KKR magántőkealap csillagászati összegért megvásárolta a Sziget Fesztivált is tulajdonló Superstruct Entertainmentet.

Az amerikai KKR 1,3 milliárd font, vagyis több, mit 600 milliárd forint értékben vásárolja meg a Superstructot, amelynek portfoliójába olyan jelentős európai zenei fesztiválok tartoznak, mint a Sziget Fesztivál, a német Wacken Open Air és a Parookaville, a brit Boardmasters és a dán Tinderbox.

A Financial Times híre kapcsán, a worldmusicviews.com szerint a felvásárlás azt tükrözi, hogy a KKR annak ellenére is bízik az öreg kontinensen zajló élő rendezvények iránti növekvő keresletben, hogy az Egyesült Államokban több fesztivált is töröltek.

A Superstruct Entertainment több mint 80 fesztivált rendez 10 országban, és évente 7 millió látogatót vonz. A COVID-19 világjárvány által súlyosan érintett élő rendezvények iparágában erőteljes fellendülés tapasztalható az utóbbi időben, hogy az olyan vállalatok, mint a Live Nation, rekordnyereségről számoltak be az elmúlt két évben, ami egyértelműen közrejátszott a mostani jelentős befektetést létrejöttében.

A KKR a Providence Equity Partners-től vásárolja meg az annak tulajdonában álló Superstructot, amit az 2017-ben azért alapítot, hogy ezzel konszolidálja fesztiválvásárlásait. Érdekességként a Providence a tulajdonjogról való lemondás ellenére is fenntart egy opciót arra, hogy 250 millió eurót fektessen be a Superstructba.

A KKR, amely a Kohlberg Kravis Roberts & Co. rövidítése, már korábban is befektetett az európai szórakoztatóipari szektorba, többek között a BMG zenei csoportba, a ProSiebenSat.1 német műsorszolgáltatóba, a Trainline brit jegyértékesítő alkalmazásba és az FGS Global PR-cégbe.

Az akvizíció az egyik legnagyobb európai kivásárlási tranzakció az idén, ami a nehéz gazdasági körülmények közepette az üzletkötések szerény élénkülését jelzi. Az év első öt hónapjában a globális magántőke-ügyletek értéke így már elérte a 286 milliárd dollárt, ami több mint 30%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Londoni Értéktőzsde Csoport adataiból.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

az erdők számos funkcióval rendelkeznek, így nagy szerepe van a rekreációban is. Hazánkban az erdők turisztikai, idegenforgalmi és az egészséges sportolási szerepe is egyre inkább növekszik.

Nemzetközi dizájndíjakat nyertek a Bahart új hajói

Az új kompoknak és katamaránoknak köszönhetően a Balatonon sűrűbbé vált a menetrend, bővült a programválaszték. Csökkent a tó környezeti terhelése is.

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az olasz piacon az Iveco 12 százalékot veszített az eredménye romlása miatt. Az UniCredit részvénye két és fél százalékkal gyengült.

A belga autósok évente közel 41 órát töltenek forgalmi dugókban – mi mennyit?

Timmermans úthasználati díjrendszer bevezetését is javasolta, a bevételt szerinte a közúti infrastruktúra és a tömegközlekedés fejlesztésére kellene fordítani.
Hirdetés

Hírek

Gyengült szerdán a forint

Az eurót délután hat órakor 393,44 forinton jegyezték a reggel hét órai 390,28 forintos állás után.

Kína drámai kamatlábcsökkentéssel pörgetné fel a gazdaságot

AKínai Kommunista Párt Központi Bizottságának közelmúltbeli ülése után komoly szándék mutatkozik, hogy a világ második legnagyobb gazdasága ismét növekedési pályára álljon.

Mi várható a héten? Adatok az államháztartásról és a fogyasztói árakról

Hétfőn teszi közzé a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről a gyorstájékoztatóját.

Tőzsde – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj 1,50 százalékkal drágult a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 79,99 dollárra, a Brent ára pedig 1,28 százalékkal nőtt, 80,64 dollárra.

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán Bakuban jelentette be a Shah Deniz gázmező 5 százalékos részesedésének megvásárlását, a tranzakciót a harmadik negyedévben fogják lezárni.

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéshez képest.

Iránykereséssel, illetve kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Kedden a BÉT részvényindexe, a BUX 1073,29 pontos, 1,55 százalékos csökkenéssel 68 385,55 ponton zárt.

Devizapiac – Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

A péntek esti jegyzése alapján májust pozitív mérleggel zárta a forint, 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, és 2,0 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Gazdaság

Virág Barnabás: szigorú monetáris politika kell továbbra is

Az MNB azt a kamatpályát szeretné elérni, amely biztosítja az árstabilitás fenntartható elérését és a pénzpiaci stabilitást

MNB: 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a monetáris tanács

A monetáris szigor pozitív reálkamat biztosításával járul hozzá a pénzügyi piaci stabilitás fenntartásához, valamint az inflációs cél fenntartható eléréséhez

A1 besorolással látta el a Moody’s az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-programját

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva a főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Hazánk az iBanFirst legdinamikusabban fejlődő európai piaca lett

A magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták.