Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Simonyi András az újranyitásról
No menu items!

Távirati Stílusban – Simonyi András az újranyitásról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Simonyi András, a Möbelix és a Mömax áruházakat üzemeltető MMXH Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatója válaszol.

–  Mit csináltak a munkatársak a bezárás alatt?

– Munkatársaink az áruházak zárva tartása alatt leltároztak, úgymond “rendbe tették” az áruházakat, házhoz szállították az időközben beérkezett, a zárást megelőző áruházi rendeléseket, valamint a bezárás ideje alatt keletkezett webshopos rendeléseket. Sokan sajnos időközben betegek is voltak, de ugyanígy nagyszámban előfordult, hogy otthonukban gyermekükre vigyáztak mivel az iskolák is zárva voltak. Egyetlenegy munkatársunkat sem bocsájtottuk el most sem, ugyanúgy nem, mint a teljes pandémiás időszak alatt sem került létszámleépítésre sor a cégünknél a helyzetre való hivatkozással.

–  Milyen volt az online forgalmuk a bezárás ideje alatt

Az online forgalmunk gyakorlatilag majdnem a háromszorosára növekedett, annak ellenére, hogy a jogszabályok sajnos az áruházi átvételt nem tették lehetővé a vásárlóink számára.

– Hogyan sikerült a gyors nyitást megszervezniük?

–  Mivel sajnos volt elég időnk többféle forgatókönyvvel is felkészülni a nyitásra, gyakorlatilag a bejelentést követően órákon belül készen voltunk a teljes nyitási rend kidolgozásával és a szükséges számitógépes, logisztikai folyamat valamint munkaerő beosztással és a többivel, a kapcsolódó feladatok előkészítésével, megszervezésével.

Miként alakult a forgalmuk az elmúlt héten, és mit várnak a közeljövőtől?

–  A nyitást követő pár napban messze a tavalyi szint felett alakult a forgalmunk, de itt természetesen több tényező is kedvezően befolyásolta az újra nyitás eredményességét. Így például 8-án elindult a Glamour napok, amely Magyarországon köztudottan egy nagyon sikeres, szinte a kiskereskedelem egészét, valamilyen szinten, megmozgató aktivitás. Saját akcióinkat is úgy tudtuk időzíteni, hogy a nyitást követően szinte azonnal igen kedvező ajánlatokkal tudtuk a vásárlóinkat mind a Möbelix, mind a Mömax áruházainkban fogadni.

– Milyen módszerrel kezelik a vásárláshoz kapcsolódó négyzetméter alapú szabályozást?

– Szerencsére az áruházaink eleve rendelkeznek egy a belső kamerarendszerbe integrált beléptető, illetve látogató számláló rendszerrel, így gyakorlatilag minden áruházban és minden pillanatban tudjuk, hogy hányan tartózkodnak az eladótérben.

Profilunkból adódóan – és szerencsére a nagy alapterületeknek köszönhetően – még a hét végén sem szokott problémát okozni ez a szabályozás, mert még a legkisebb, mintegy 4000m2-es eladóterületű áruházainkban is mintegy 400 látogató lehetne bent egy időben, a főváros III. kerületében lévő áruházunk pedig egyszerre 750 érdeklődőt fogadhat.

Számunkra ez a korlátozás nem jelentett problémát, de természetesen ezen túlmenően még intenzívebben figyelünk a fertőtlenítésre, a távolságtartásra, a járványügyi előírások betartására.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Erősödéssel indítottak az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult kedden a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

Megalakult a Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség

Az egészségügyi ágazat tudományos tevékenységeinek összehangolására és a kutatások gyakorlati koordinálásának támogatására megalakult a Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség (NEKÜ). Élére Tarnai Juditot nevezte ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Darknetes piactérre csapott le az Europol – 144 letartóztatott

Közel százötven embert őrizetbe vettek, továbbá készpénzt, kábítószert, kriptovalutát és fegyvereket is lefoglaltak a darkneten végzett Dark HunTOR nevű művelet során - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

Megalakult az új Bundestag – ügyvezető kormánnyal

Megalakult Berlinben az új német szövetségi parlament, és ezzel elkezdődött Angela Merkel politikai pályafutásának utolsó szakasza.

Hírek

Darknetes piactérre csapott le az Europol – 144 letartóztatott

Közel százötven embert őrizetbe vettek, továbbá készpénzt, kábítószert, kriptovalutát és fegyvereket is lefoglaltak a darkneten végzett Dark HunTOR nevű művelet során - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

Megalakult az új Bundestag – ügyvezető kormánnyal

Megalakult Berlinben az új német szövetségi parlament, és ezzel elkezdődött Angela Merkel politikai pályafutásának utolsó szakasza.

Klímaváltozás. 2100-ra két métert is nőhet a tengerszint Hollandiánál

Az alacsonyan fekvő Hollandia partjainál a vártnál gyorsabban emelkedhet a tengervíz, 2100-ra akár két méterrel is - közölte a Holland Királyi Meteorológiai Intézet (KNMI).

Fogyasztóbarát otthonbiztosítás – öt társaságnál online is

Már öt biztosítótársaság fogyasztóbarát otthonbiztosításának megkötése indítható online az MNB összehasonlító oldaláról - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Rákot hazudva gyűjtöttek milliókat – börtön vár az anya-fia párosra

Vádat emeltek egy anya és a fia ellen, mert 160 sértettől több mint 13 millió forintot csaltak ki, azt hazudva, hogy a fiú daganatos beteg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Szlávik: felfutóban a negyedik hullám, óvintézkedésekre lesz szükség

Folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban lévők száma, de kevesebben vannak, mint az előző év azonos időszakában - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa az M1 aktuális csatornán.

Kalóztámadást hiúsított meg egy orosz hadihajó

Kalóztámadást akadályozott meg egy orosz hadihajó Afrika nyugati partjainál, amikor segített egy bajba jutott konténerszállító hajó legénységének - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Rekordárat fizettek Michael Jordan 1984-es cipőjéért

Rekordáron, 1,47 millió dollárért kelt el az első pár Nike-cipő, amelyet kifejezetten az egykori NBA-sztár Michael Jordannek terveztek - közölte a Sotheby's aukciós ház.

Gazdaság

KSH: rekord közelébe nőtt a lakáshitel-állomány

A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Moratórium – MNB: sokan kényelmi okból nem törlesztettek

A moratóriumban lévő ügyfelek legnagyobb hányada képes lenne fizetni tovább a hitelét, ők más okokból, például kényelmi szempontból vették igénybe a lehetőséget - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum

Januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója csütörtökön Szegeden.

Románia. Növelte piaci részesedését az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata elérte a 4 százalékos részesedést a román bankpiacon. Ezzel jó irányba halad afelé, hogy teljesítse a célul kitűzött 5 százalékos részesedés megszerzését - jelentette ki az OTP Bank Románia vezérigazgatója.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom