Kezdőlap Menedzser-Kihívások Távirati Stílusban - Simonyi András az újranyitásról
No menu items!

Távirati Stílusban – Simonyi András az újranyitásról

Rovatunkban – akár a  mindennapi közérzetünket, életünket befolyásoló – üzleti-, munkahelyi kihívások megoldásáról kérdezzük a vezető menedzsereket, akiktől rövid, néhány mondatos, őszinte választ remélünk, “távirati stílusban” a  megoldásaikról és annak indíttatásairól.

Ezúttal Simonyi András, a Möbelix és a Mömax áruházakat üzemeltető MMXH Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatója válaszol.

–  Mit csináltak a munkatársak a bezárás alatt?

– Munkatársaink az áruházak zárva tartása alatt leltároztak, úgymond “rendbe tették” az áruházakat, házhoz szállították az időközben beérkezett, a zárást megelőző áruházi rendeléseket, valamint a bezárás ideje alatt keletkezett webshopos rendeléseket. Sokan sajnos időközben betegek is voltak, de ugyanígy nagyszámban előfordult, hogy otthonukban gyermekükre vigyáztak mivel az iskolák is zárva voltak. Egyetlenegy munkatársunkat sem bocsájtottuk el most sem, ugyanúgy nem, mint a teljes pandémiás időszak alatt sem került létszámleépítésre sor a cégünknél a helyzetre való hivatkozással.

–  Milyen volt az online forgalmuk a bezárás ideje alatt

Az online forgalmunk gyakorlatilag majdnem a háromszorosára növekedett, annak ellenére, hogy a jogszabályok sajnos az áruházi átvételt nem tették lehetővé a vásárlóink számára.

– Hogyan sikerült a gyors nyitást megszervezniük?

–  Mivel sajnos volt elég időnk többféle forgatókönyvvel is felkészülni a nyitásra, gyakorlatilag a bejelentést követően órákon belül készen voltunk a teljes nyitási rend kidolgozásával és a szükséges számitógépes, logisztikai folyamat valamint munkaerő beosztással és a többivel, a kapcsolódó feladatok előkészítésével, megszervezésével.

Miként alakult a forgalmuk az elmúlt héten, és mit várnak a közeljövőtől?

–  A nyitást követő pár napban messze a tavalyi szint felett alakult a forgalmunk, de itt természetesen több tényező is kedvezően befolyásolta az újra nyitás eredményességét. Így például 8-án elindult a Glamour napok, amely Magyarországon köztudottan egy nagyon sikeres, szinte a kiskereskedelem egészét, valamilyen szinten, megmozgató aktivitás. Saját akcióinkat is úgy tudtuk időzíteni, hogy a nyitást követően szinte azonnal igen kedvező ajánlatokkal tudtuk a vásárlóinkat mind a Möbelix, mind a Mömax áruházainkban fogadni.

– Milyen módszerrel kezelik a vásárláshoz kapcsolódó négyzetméter alapú szabályozást?

– Szerencsére az áruházaink eleve rendelkeznek egy a belső kamerarendszerbe integrált beléptető, illetve látogató számláló rendszerrel, így gyakorlatilag minden áruházban és minden pillanatban tudjuk, hogy hányan tartózkodnak az eladótérben.

Profilunkból adódóan – és szerencsére a nagy alapterületeknek köszönhetően – még a hét végén sem szokott problémát okozni ez a szabályozás, mert még a legkisebb, mintegy 4000m2-es eladóterületű áruházainkban is mintegy 400 látogató lehetne bent egy időben, a főváros III. kerületében lévő áruházunk pedig egyszerre 750 érdeklődőt fogadhat.

Számunkra ez a korlátozás nem jelentett problémát, de természetesen ezen túlmenően még intenzívebben figyelünk a fertőtlenítésre, a távolságtartásra, a járványügyi előírások betartására.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Ipari park, fejlesztések, új üzletek – Dombóvár az autópályára is számít

Dombóvár nagyon számít a régóta várt M9-es autópályára, amely...

Koronavírus – Izraelben az időseket újraoltják

Az idősek augusztus elején kezdődő újraoltásáról, a harmadik adag...

Ókori, birodalmi csatornát és utat találtak Hollandiában

Ókori, a Római Birodalom idejéből származó csatornát és utat találtak az UNESCO világörökségi listájára a nemrégiben felkerült ősi katonai táborok közelében - jelentették be holland régészek.

Amerika. A vártnál gyengébb lett a negyedéves GDP-adat

Jelentősen, de az elemzők által vártnál szerényebb ütemben nőtt az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A növekedéshez hozzájárult, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával gyorsuló ütemben kezdett visszatérni a gazdasági és társadalmi élet a normális kerékvágásba.

Hírek

Nem kísérte pusztító szökőár a 8,2-es alaszkai földrengést

Nem okozott károkat az alaszkai 8,2 es földrengés. Legfeljebb 21 centiméteres szökőárhullámot figyeltek meg az érintett térségben.

Szökőárriadó – 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partjainál

Erős, az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint 8,2-es földrengés volt Alaszka déli partvidékénél helyi idő szerint szerda este, szökőárriadót rendeltek el.

Vádemelés. Milliárdos ingatlant akart átjátszani az élettársának

Vádat emeltek egy felszámolóbiztos - és társai - ellen, aki a vádirat szerint egy egymilliárd forintnál is nagyobb értékű irodaházat akart átjátszani 160 millió forintért partnerének - közölte a fővárosi főügyész.

Gyengülnek a Föld életjelei – tudósok ezrei sürgetnek azonnali beavatkozást

A Föld életjeleinek gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Srí Lanka-i kútásók találtak rá – 100 millió dollárt érhet

Véletlenül egy mintegy 100 millió dollárt (30 milliárd forintot) érő csillagzafír tömböt fedeztek fel egy Srí Lanka-i férfi hátsó kertjében munkások, akik éppen kutat ástak.

Péntektől újra történelmi rekordon a benzinár – drágul a gázolaj is

Az üzemanyagok újabb jelentős drágulásával búcsúzik a július: péntektől a benzin literenkénti átlagára bruttó 5 forinttal - történelmi rekordra - emelkedik, a gázolaj literje pedig bruttó 6 forinttal drágul.

27%. Vasárnaptól a régi lesz a házhoz vitt ételek áfája

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az...

Nagyot erősödött a forint a kamatdöntés után

Jelentősen erősödött a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzet Bank monetáris tanácsa a vártnál nagyobb kamatemelésről döntött és változtatott a kamatfolyosón is.

Gazdaság

Elemzők: tovább szigoríthat az MNB

Nem okozott meglepetést az alapkamat keddi emelése, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) további szigorításokat is bejelenthet a következő hónapokban - közölték az MTI-nek nyilatkozó...

Monetáris tanács: indokolt a kamatemelési ciklus folytatása

Az inflációs kilátásokat övező kockázatok továbbra is felfelé mutatnak: az árstabilitás biztosítása, a másodkörös inflációs hatások megelőzése és az inflációs várakozások horgonyzása érdekében a tanács indokoltnak tartja a kamatemelési ciklus havi ütemű, határozott lépésekkel történő folytatását - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tonetáris tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.

Tovább emelte az alapkamatot a monetáris tanács – változott a kamatfolyosó is

Harminc bázisponttal 1,20 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.

Tovább mélyíti kínai kapcsolatait az MNB

Az információcsere és a tudásmegosztás érdekében kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank.
Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom