Hirdetés
Kezdőlap Hírek Izrael. Durva járványügyi szigorítások jönnek
No menu items!

Izrael. Durva járványügyi szigorítások jönnek

járvány: A Jediót Ahronót beszámolójának fényképe - az egészségügy összeomlásától tart az izraeli kormány
A Jediót Ahronót beszámolójának fényképe – az egészségügy összeomlásától tart az izraeli kormány

Durva járványügyi szigorítások jönnek Izraelben. Az emlékeztető vakcinák oltását azonnal meg kell kezdeni a 40 évesek és az idősebbek körében. Így kerülhető el az egészségügy összeomlás az országban. 

Újabb járványügyi szigorításokról döntött az izraeli kormány. A korábbiaknál sokkal fertőzőbb koronavírus-változat miatt, jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Sürgetésére a kormány a “zöld címkekiterjesztéséről határozott augusztus 18-tól a gazdaság szinte minden területén.

Már 3 éves kortól csak oltási, vagy gyógyultsági igazolással, vagy friss negatív teszttel lehet bemenni a kulturális és sportintézményekbe, a szállodákba, az uszodákba, a klubokba, a vendéglőkbe, az egyetemekre és főiskolákra, valamint bármiféle rendezvényre.

Csak a kicsiknek jár az ingyen teszt

A 12 év alatti, még nem oltható gyermekek díjmentesen kapják a negyedórán belül eredményt mutató és 24 órára érvényes gyorsteszteket. Az idősebb,  már oltható embereknek fizetniük kell. Izrael 400 pontján, gyógyszertárakban, rendelőkben elérhető a gyorsteszt.

A zsúfoltság elkerülésére a bevásárlóközpontokban  augusztus 16-tól bevezetik a “lila címkét“. Ahol ezt kiragasztják, ott 7 négyzetméterenként egy vevő tartózkodhat.

Korlátozták a tömegrendezvényeket is: a szabad ég alatt legfeljebb ezren, zárt térben legfeljebb ötszázan gyülekezhetnek, de ahol helyjegyek vannak, például a színházakban, ott nem szabtak felső korlátot.

Az otthoni összejöveteleken a nyitott helyeken csak 100, bent pedig maximum 50 főig gyülekezhetnek az izraeliek.

Ha azonnal elkezdünk emlékeztető oltást adni a 40 éves és idősebb embereknek, akkor szeptemberben elkerüljük az egészségügyi rendszer összeomlását”. Ezt Eran Szegal professzor, a Weizmann Intézet koronavírus-előrejelzési modelljének felelőse jelentette ki.

A szakértők arra figyelmeztettek, az egészségügyi rendszer eléri teljesítőképességének határát, ha napi 20 ezer új fertőzött lesz.

Így szeptember végéig 3000 ember halhat meg a koronavírus  miatt.

Ha nem csökken hamarosan a kritikus állapotú betegek számának duplázódási üteme, akkor szeptember közepén átlépjük a kórházak maximális kapacitásának küszöbét”.

Erről Ran Blitzer professzor, az egészségügyi minisztérium járványkezelő csoportjának tagja beszélt. Ő azonnali, még szigorúbb korlátozásokat sürgetett.

Az újraoltást megkezdték

A múlt héten indult új oltási kampányban már 716 518 hatvanévesnél idősebb izraeli vette fel a koronavírus elleni védelmet megerősítő harmadik adag oltást.

Az idősek újraoltásától azt remélik, hogy megállítja a leginkább veszélyeztetett korcsoportokban a már beoltottak megfertőződését vagy a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedését.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 828 742-t  már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinával.

Újabb járványügyi szigorításokról döntött az izraeli kormány.716 518 hatvanévesnél idősebb izraeli vette fel a koronavírus elleni védelmet megerősítő harmadik adag oltást.Ez az ország lakosságának 62,67 százaléka. Ez nem bizonyult elégnek a SARS-CoV-2 vírus erősen fertőző delta variánsa miatti újabb járványhullám megfékezésére.

Több mint százezer teszt elvégzésével szerdán 5946 új fertőzöttet azonosítottak. 4,62 százalék volt a fertőzöttek aránya.

Jelenleg 42 203 aktív vírushordozót tartanak nyilván Izraelben. 748-an kerültek kórházba. A súlyos betegek száma 421-re emelkedett, és már 65-en szorulnak lélegeztetőgépre.

A pandémia megjelenése óta 921 083 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6593-an haltak meg Izraelben.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A francia elnök sötét és prófétai figyelmeztetést adott ki

Európának fel kell ébrednie erre az új veszélyre. Macron nem hajlandó visszalépni februári nyilatkozatától, miszerint Európának nem szabad kizárnia, hogy csapatokat vezényeljen Ukrajnába.

További két évvel meghosszabbítják a kedvezményes lakásáfát

A költségvetés biztosítja az adócsökkentéshez szükséges forrásokat, az intézkedés a hiánycélt nem veszélyezteti

Véget ért az idei Szakma Sztár Fesztivál

Sikerrel zárult az idei Szakma Sztár Fesztivál. Az esemény zárónapján 65 szakmából 21 agrárszakmában, az ország legjobb tanulói, összesen 63 diák részesült elismerésben, akik példát mutatnak a környezetüknek, iskolájuknak, településüknek, sok száz hozzájuk hasonló fiatalnak. A fesztivál ideje alatt a szakmai bemutatók során, a foglalkoztatószigeteken keresztül az általános iskolások és szüleik is megismerkedhettek az agrár- és élelmiszeripari szakmákkal.

Mit várnak a cégvezetők a mesterséges intelligenciától?

Mit várnak a cégvezetők a mesterséges intelligenciától? A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Begyújtották a rakétát a nyugdíjpénztárak

A magán-nyugdíjpénztári alapok hasonlóan teljesítettek, mint az önkéntes pénztári portfóliók. A legkockázatosabb növekedési alapok árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben 2,7-5,1 százalék között.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.