Hirdetés
Kezdőlap A német kapcsolat Zöld turizmusban utazik az IntercityHotel Budapest
No menu items!

Zöld turizmusban utazik az IntercityHotel Budapest

Budapesten, a Keleti pályaudvar szomszédságában nyílt meg az IntercityHotel Budapest, a német Deutsche Hospitality cégcsoport első magyarországi szállodája. Polgár Tibor igazgató szerint a tradíciók mellett a jövő elvárásait is figyelembe vették azzal, hogy miközben a hotel központi fekvésű, az üzemeltetés során a környezeti fenntarthatóság kerül fókuszba.       

Aki gyakorlott utazó, tudja, hogy a nagy pályaudvarok tradicionálisan a városközpontban, vagy annak közvetlen közelében találhatók. Így múlt századi utazó gyalog is kényelmesen bejárhatta a várost. A főpályaudvarok mellett pedig több szálloda is várta a messziről érkezőket, akik így azonnal kényelembe helyezhették magukat a célállomáson. Ezt a klasszikus utazási stílust helyezik át a mai környezetbe a Deutsche Hospitality, IntercityHotel márkájához tartozó szállodái, amelyek többsége a repülőterek, illetve a vasúti főpályaudvarok közvetlen közelében várja vendégeit Németországban, Ausztriában, Hollandiában, Omanban, Kínában és május óta már Budapesten is. Ahol a Keleti pályaudvarra vonattal vagy a metróval érkező utazók néhány percnyi sétával érhetik el a négycsillagos IntercityHotelt.

„Mivel felgyorsult világunkban a központi fekvés, a belváros jó megközelíthetősége csak egy a legfontosabb vonzerők közül, nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy az utazók számára nélkülözhetetlen, nagy sebességű wifi biztosítása mellett, a legmodernebb technológiai megoldásokat is alkalmazzuk a szállodánkban. Ilyen például, a járványhelyzetben különösen felértékelődött, digitális szobakulcsként is szolgáló IntercityHotel applikáció, amelynek segítségével érintésmentesen tudnak be- és kijelentkezni, illetve fizetni a vendégek” – magyarázza Polgár Tibor.

Miközben a Deutsche Hospitality szállodacsoport terve az, hogy a következő években a vezető szállodaláncok közé kerüljön Europában, a fenntarthatóságot is kiemelt célként kezelve azt tűzte maga elé, hogy 2050-re klímasemlegessé válik az üzemeltetése. Ennek megfelelően a zöldmegoldások már az épülettervezéstől az üzemeltetésen át egészen a karbantartásig kiemelt szerepet kapnak. Emellett a társaság arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy vendégei számára a közösségi közlekedés könnyű elérhetőségét biztosítsa. Ehhez kötődően az IntercityHotel Budapest az elektromos autóval érkezőket pedig e-töltőállomással várja a 230 parkolóhelyes mélygarázsban.

A környezetvédelmet kiemelten szolgálja, hogy az IntercityHotel Budapest üzemeltetésére egyedülálló módon csak zöldenergiát használnak, továbbá a hotel 312 szobáját, a BistroLonge & Bar-t, valamint a konferenciatermeket is úgy tervezték meg, hogy természetes napfénnyel, önállóan is megvilágíthatók legyenek. A beáramló napfény pedig azt a lobbiban található, rengeteg élőnövényt és zuzmófalat is folyamatosan táplálja, amely természetes módon tisztítja, párásítja a közösségi tér levegőjét.

Az IntercityHotel Budapest emellett azzal is tovább fejlesztette a hotellánc zöld koncepcióját, hogy ételeihez a regionális és szezonális alapanyagokat részesíti előnyben. A tojást például csak szabadtartású, ketrecmentes farmokról hozatják, és mivel a húsnak és a halnak is átlagon felüli a szénlábnyoma, a Deutsche Hospitality azt a célt tűzte maga elé, hogy 2021-re az EU-ban található hoteleiben pedig globális szinten is legalább 30 százalékra növeli a vegán és vegetáriánus ételek arányát az étlapon. Ehhez társul az a vállalás, hogy a körforgásos gazdaság megvalósítására törekedve az élelmiszer-hulladék minimalizálását is kiemelt célként kezelik.

„Zöld elkötelezettségünk jegyében az IntercityHotel Budapest elsőként vezette be a Green Meeting koncepciót Magyarországon. Ennek célja az, hogy a náluk rendezett találkozók vagy rendezvények ökológiai hatásait a tervezéstől, a megvalósításon át egészen a vendégek távozásáig minimalizáljuk” – fejti ki Polgár Tibor.

Az IntercityHotel Budapest igazgatója hozzátette: a koncepció a megelőzési, csökkentési és kompenzációs intézkedéseken alapul, amelynek egyes elemei kiegészítik egymást. A szálloda újrahasznosított és fenntarthatóbb anyagokból készült konferencia-felszerelést biztosít, miközben itt is előnyben részesíti a regionális és szezonális élelmiszereket. Nem használnak műanyagpalackozott vizet, továbbá csak fair trade kávét, teát és szezonális, valamint lokálisan beszerzett snackeket biztosítanak a vendégeknek. Így az öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremben megtartott rendezvények ténylegesen hozzájárulnak a vendégek CO2-lábnyomának csökkentéséhez, amelyről a megrendelő ügyfél kérésére egy partnercég által kibocsátott tanúsítvány is kérhető.

További környezetkímélő kezdeményezés, a Green Option nevű program, amely esetében, ha a vendég nem kér másnapi ágyhúzást vagy takarítást, másnap a szálloda 2 italra is vendégül látja a vendégeket a saját Lobby Bárjában.

Elérhetőségek: www.budapest.intercityhotel.com

Apaczeller Krisztina, értékesítési és marketing igazgató, [email protected]

Támogatott tartalom

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába

A Kearney globális tanácsadó cég becslése szerint az AI 2030-ra közel 1 billió dollárral járulhat hozzá a délkelet-ázsiai bruttó hazai termékhez (GDP).

Csökken a kereslet, olcsóbb lehet a benzin

A benzin iránti kereslet globális növekedése idén lelassulhat az elektromos autók kínai és USA-beli térnyerése miatt.

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot

Két új szállodával bővült az Accent Hotels portfóliója.

Itt a kínai versenyképesség alig rejtett titka  

A kínai gyártók kilencszer több állami támogatást kapnak, mint nyugati társaik - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) számításaiból, amelyek segítenek megmagyarázni az ország teljes dominanciáját oly sok ágazatban, a napelemektől az akkumulátorokon át az acélig.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.