Hirdetés
Kezdőlap Egészség-ügy Forradalmi innováció született az orvosi képalkotásban
No menu items!

Forradalmi innováció született az orvosi képalkotásban

Fotók: Medi-AR

A digitális egészségügyi technológiák rohamos fejlődése új dimenziót nyit a betegellátásban, ahol az egyik legújabb innováció a magyar-ausztrál fejlesztésű Medi-AR applikáció. Ez az alkalmazás egy forradalmian egyedi orvosi-kép áttekintő és kommunikációs platform, amely a legmodernebb 3D technológiák – beleértve az augmentált (AR) és a virtuális valóságot (VR) –integrálásával valósítja meg céljait.

A Medi-AR biztosítja a felhasználói számára, hogy a telefonjukon vagy tabletjükön a saját CT vagy MRI képeiket valódi 3D-ben, egyszerűen és könnyedén megnézhessék. Az interaktív megjelenítés segítségével az applikáció nem csak a képek megtekintését, hanem azok átlátható megértését is segíti, támogatva felhasználhatóságukat. A realisztikus és könnyedén forgatható képekhez a térben elhelyezett pontokban fűzhet megjegyzést az orvos, így a páciens, a kezelő vagy egy másodvéleményre felkért doktor is tűpontos képet kaphat a problémáról. Az eddig piacon lévő hasonló alkalmazások az ehhez hasonló fotórealisztikus minőségű megjelenítésre képtelenek, a különböző szerveket csak szeletekben, nem könnyen átlátható módon mutatják be.

Több, mint egy újabb orvosi app

A felvétel speciális fájlformátumban, előfeldolgozva érkezik meg a telefonunkra, utána pedig rengeteg funkció közül választhatunk: belevágni, nagyítani, elforgatni, vagy akár térben át is lehet utazni a modellen. A fejlesztők célja, hogy az applikáció globálisan elérhetővé váljon, lehetővé téve ezzel a technológia előnyeinek kihasználását világszerte.

A Medi-AR nem csak egy újabb alkalmazás a digitális egészségügyi térben; ez egy valódi innováció, amely hídépítő szerepet tölt be a betegek, az orvosok és az egészségügyi adatok között, egy új korszakot nyitva az orvosi képalkotásban. Sajnos még mindig bevett gyakorlat, hogy az orvos papírra firkálva próbálja meg elmagyarázni a páciensnek a probléma mibenlétét, erre kínálunk most egy gyors és kézenfekvő megoldást” – mondta Ferenc Birloni, PhD.

Az alkalmazás AR/VR funkciói révén a felhasználók aktív résztvevőivé válnak saját kezelésüknek, segítve őket abban, hogy jobban megértsék az orvosi képeken látható komplex leletet. A Medi-AR egy lenyűgöző, könnyedén navigálható 3D modellt hoz létre, amely közvetlenül a mobileszközökön keresztül érhető el, áthidalva ezzel a hagyományos orvosi képalkotó rendszerek adta távolságot a beteg, a lelete és az orvosi informatika között.

Az orvosok életét is megkönnyíti

„Ez a technológia nem csak a páciensek számára nyújt új perspektívát saját egészségügyi állapotuk megértésében, hanem az orvosok közötti kommunikációt is jelentősen megkönnyíti, lehetővé téve számukra, hogy vizuális eszközök segítségével tárgyaljanak meg komplex eseteket” – árulta el Dr. Birloni. Hozzátette, különösen hasznos eszköz lehet orvosok és más egészségügyi szakemberek számára, akik a vizuális adatok alapján szeretnének jobb betegellátást végezni, valamint a betegek számára, akik jobban szeretnék megérteni saját egészségügyi állapotukat.

A bemutatók során jöttek rá arra, hogy a rendszer további rejtett értéke, hogy két orvos közti kommunikációt is jelentősen megkönnyíti. A pilot programok sikeresen lezajlottak, Ausztráliában már több magánintézménybe integrálták a Medi-AR-t. A program iránt már világszerte nő az érdeklődés: kínai intézményekkel is zajlanak a tárgyalások.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

PM: tovább erősödnek a magyar-kínai digitális kereskedelmi kapcsolatok

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősödése kiemelt fontosságú mindkét ország számára - jelentette ki Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára, miután kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Wu Jianggal, Shandong Dihao International Investment Limited Company képviselőjével a szaktárca tájékoztatása szerint.

Az egyéni vállalkozók, őstermelők is használhatják az szja-bevallási tervezeteket

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez.

Tőzsde – Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.

BÉT – Iránykereséssel indulhat a kereskedés az elemző szerint

Iránykereséssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén; a BUX 17,96 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 68 900,51 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Tízezrek menekítik a millióikat az adó elől, a TBSZ az új sztár

Az idei első negyedévben csaknem 33 ezer tartós befektetési számlát (TBSZ) nyitottak a magyarok, ami azt mutatja, hogy az állampapírpiacról kivett százmilliárdok hozamára továbbra...

Jelentősen nőtt az Erste Bank nyeresége az első negyedévben

Kivárás jellemzi a vállalati szektorban a hitelkeresletet, ezért elmaradt a növekedés.

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések