Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Focilázban ég Németország, az Fc Köln stadionban 5 meccset rendeznek
No menu items!

Focilázban ég Németország, az Fc Köln stadionban 5 meccset rendeznek

Többmillió sportrajongót várnak Németországba június 14. és július 14. közt a labdarúgó-Európa-bajnokságra, ekkor minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak. Összesen 51 meccsen drukkolhatnak a rajongók, az előjelzések szerint 2,7 millió néző várja majd a kezdést jelző sípszót a stadionokban, és a szurkolói zónában hétmillió vendéget várnak.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) és Köln város turisztikai hivatalának közös fővárosi sajtótájékoztatóján Czeiszing Miklós, a DZT képviselet-vezetője úgy vélte, hogy ezt az időt jól kell kihasználni arra, hogy növeljék a vendégéjszakák számát.

Köln egymillió lakosú városban öt meccset lehet megnézni, az egyik a Magyarország-Svájc mérkőzés lesz június 15-én. Az Fc Köln stadionban rendezik meg a meccseket, ahol 43 ezer ember fér el. A mérkőzéseknek 10 város (Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Köln, Lipcse, Düsseldorf) ad otthont.

Johanna Kessler, a kölni idegenforgalmi hivatal munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy Köln könnyen megközelíthető, három repülőtér van a város közelében, és hely is van bőven, 200 szálloda várja a vendégeket. A meccs közti szüneteket ki lehet használni arra, hogy a vendégek részt vegyenek egy városnéző túrán, és meglátogassák többek között a Ruhr-múzeumot Esssenben, vagy a Duisburgi Tájparkot. Ki se maradhat Köln jelképe, a 800 éves katedrális meglátogatása, vagy a világ legnagyobb Csokoládé múzeuma, a Sport és Olimpiai Múzeum, és a Michael Schumacher Private Collection, mely ingyenesen látogatható.

Czeiszing Miklós szerint érdemes legalább 3 napot tölteni a városokban, és felfedezni a látnivalókat, nemcsak vasúton és kocsival, de repülőt is igénybe lehet venni, hiszen a WizzAir különgépeket is indít többek között Magyarországról Budapestről a szurkolóknak, mi 10 ezer jegyet kaptunk meccsenként, de azoknak is érdemes elutazni a helyszínre, akik a szurkolói zónában kivetítőn néznék a mérkőzéseket.

Miért is érdemes Kölnben megszállni? Mert onnan vonattal egy órányira vannak további négy rendezvényhelyszínek, Dortmundba, Düsseldorfba és Frankfurt am Mainba kedvezményes jeggyel utazhatnak a drukkerek.

Ha nem sikerült jegyet venni, akkor se kell búsulni, mert több helyen követhetjük a meccse állását a hatalmas kivetítőkön. Olcsó szállások is vannak, a Fan Campben van fürdő és WC, csupán sátrat kell vinnie az embernek. Már most lehet online regisztrálni. A Rajnak két partja között ingyen szállítják a kompok az utasokat az EB ideje alatt.

Végül Czeiszing Miklós a turisztikai adatokat összegezve elmondta, hogy 2023-ban a 2019-es csúcsév adatának 87 százalékát érték el a magyart turisták, és idén elérhető a 2019-es adat, remélhetőleg erre rásegít az Európa-bajnokság. De továbbra is három kiemelt témája van a német turizmusnak: a fenntarthatóság, az UNESCO világörökségek és a kulturális örökségek.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A legversenyképesebb ágazatok között a baromfiágazat

Közvetlen és nemzeti támogatásokkal, állatjóléti támogatásokkal, átmeneti támogatásokkal, valamint a vidékfejlesztési programokból származó támogatásokkal segítjük a baromfiágazatot.

Ettől lehetnek jobbak a vidéki vendéglátóhelyek

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től. A program további ütemeiben júniustól a cukrászdák, júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek, míg augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek pályázhatnak majd a vidéki Magyarországon.

7 új modellel frissít a haszongépjármű bajnok Ford

A Ford a haszongépjárművek piacán Európában 15%-os részesedéssel 9. éve piacvezető 2023-ban

Erősítjük az agrár-digitalizációt

Az innováció és a digitalizáció segítségül hívásával csökkenthetjük a termelés kockázatát, miközben növeljük a hatékonyságot és a versenyképességet.

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...

Erre vigyázzunk a külföldi pénzfelvételnél

Ha a bankkártya elveszik vagy elakad egy ATM-ben, azonnal le kell tiltani. Ezt az adott bank honlapján található letiltási számok segítségével tehetjük meg.