Hirdetés
Kezdőlap Turizmus Nem kell keresgélni: itt van minden helyszíni info a foci EB helyszínekről
No menu items!

Nem kell keresgélni: itt van minden helyszíni info a foci EB helyszínekről

Elstartolt a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság.  2024. június 14-től négy héten át rendkívüli állapot lesz érvényben a rendező városokban Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Stuttgartban, Hamburgban, Gelsenkirchenben, Frankfurt/Main-ban, Kölnben, Düsseldorfban és Lipcsében. Nézzük mit érdemes tudni a meccsekre induló jegytulajdonosoknak.

Áttekintő grafika: Ezek a 2024-es Európa-bajnokság helyszínei

Forrás: ADAC

Ingyenes tömegközlekedés meccsjeggyel

A német autóklub, az ADAC portáljának információi szerint a busz- és a vonatozás ingyenes az Európa-bajnoki jeggyel A tömegközlekedéssel való utazás valamennyi stadionba ingyenes. A 36 órás jegy a következő tömegközlekedési járatokon érvényes:

Hamburger Verkehrsverbund (HVV), Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB), Mitteldeutscher Verkehrsverbund (MDV), Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV), Verkehrs- und Tarifverbund Stuttgart (VVS), Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS), Münchner Verkehrs- und Tarifverbund (MVV) és Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR).

A jegy a mérkőzés napján reggel 6 órától a következő nap 18 óráig érvényes a teljes közlekedési hálózaton. Ezen felül a Deutsche Bahn az Európa-bajnoki jegy tulajdonosainak 29,90 eurós áron kínál jegyet a mérkőzés helyszínére.

A stadionhoz való közvetlen utazás autóval tehát általában nem ajánlott.

A meccsre érkezőknek ajánlott figyelembe venni, hogy az alábbiakban megadott menetidők a városközpontból a stadionba való eljutáshoz hozzávetőlegesek, az ellenőrzőpontokon eltöltött esetleges hosszabb várakozási időket nem veszi figyelembe.

München, Allianz Arena: Időpontok, útvonalterv, parkolás

A müncheni Allianz Aréna összesen hat Európa-bajnoki mérkőzésnek ad otthont. Az EB, vagyis az EURO 2024 során “Müncheni Futballaréna” néven lesz ismert. Az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén a házigazda Németország Skóciával játszott. Ezt további három előselejtezős mérkőzés követi. Egy 16-os és egy elődöntőt is itt játszanak majd itt.

Müncheni Labdarúgó Aréna: a mérkőzések időpontjai

Románia – Ukrajna június 17.

Szlovénia – Szerbia június 20.

Dánia – Szerbia június 25.

  1. forduló: E csoport győztese – A/B/C/D csoport harmadik helyezettje július 2.

Elődöntő: Győztes VF 1 – Győztes VF 2 július 9.

Utazás busszal és vonattal

Utazási idő a városközponttól a stadionban található helyig: kb. 1 óra 15 perc.

Az Allianz Aréna München belvárosából a 6-os metróval – például a Marienplatz, Odeonsplatz vagy Münchner Freiheit megállókból – érhető el. A főpályaudvarról úgy juthat el a stadionhoz, hogy a Sendlinger Tor állomáson egyszer átszáll az U2-esről az U6-osra.

A Marienplatzról a metró körülbelül 15 perc alatt ér a stadionhoz. Nagyszabású rendezvények idején a müncheni tömegközlekedési vállalat különvonatokat indít. Mivel a metrószerelvények általában rendkívül zsúfoltak a futballmérkőzések előtt, a rövid menetidő ellenére érdemes elegendő puffert betervezni.

Jó tudni: A “Fröttmaning/Allianz Arena” megállótól körülbelül 15 perc alatt el lehet gyalogolni az arénáig. A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt további 45 percet kell számolni a belső kapuknál.

Utazás autóval

A stadiont autóval az A9-es autópályán – 73-as autópálya kijárat, München-Fröttmaning-Süd vagy az A99-es autópályán – 12b autópálya kijárat, München-Fröttmaning-Nord – keresztül lehet megközelíteni.

Az Európa-bajnoki mérkőzésre szóló parkolási engedély 24 euróba kerül, és csak elővételben kapható. A helyszínen nem vásárolható meg. További információk és foglalási lehetőségek az Allianz Arena honlapján találhatók.

A mérkőzés vége utáni kijutás gyakran a türelem próbája: akár 2,5 órát is igénybe vehet. München környékén számos Park & Ride létesítmény található (a Garching-Hochbrückben található létesítmény különösen közel van a stadionhoz, ahol közvetlen csatlakozás van a stadionhoz vezető U6-os metróvonalhoz is). Ahhoz azonban, hogy meccsnapokon parkolóhelyet kapjunk, nagyon korán kell érkezni.

Berlin, Olimpiai Stadion: Időpontok, odajutás, parkolás

A berlini Olimpiai Stadionban hat EURO 2024-es mérkőzést rendeznek. A csúcspont a 2024. július 14-i döntő lesz. Három csoportmérkőzést, egy 16-os döntőt és egy negyeddöntőt szintén Berlinben játszanak majd.

Olimpiai Stadion: mérkőzések időpontjai

Spanyolország – Horvátország június 15.

Lengyelország – Ausztria június 21.

Hollandia – Ausztria június 25.

  1. forduló: A csoport második helyezettje – B csoport második helyezettje Június 29.

Negyeddöntő: A 16-osok 7. fordulójának győztese – A 16-osok 8. fordulójának győztese július 6.

Döntő július 14.

Közlekedés

Utazási idő a városközpontból a stadionba: 1 óra 30 perc.

Az Olimpiai Stadion Berlin központjából a 2-es metróval érhető el, például az Alexanderplatz (kb. 35 perc menetidő), Stadtmitte (kb. 25 perc menetidő) vagy Zoologischer Garten (kb. 15 perc menetidő) megállóhelyekről. A főpályaudvarról a stadionhoz a Zoologischer Gartennél egyszer átszállva az S7-esről az U2-esre juthatunk el.

Az S3 és az S9 járatok szintén az Olympiastadionhoz közlekednek. A menetidő a Zoologischer Gartenből kb. 15 perc, a Friedrichstraße felől 23 perc, az Alexanderplatzról pedig kb. 35 perc.

Nagy rendezvények idején a Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) különvonatokat közlekedtet. Mivel a metrószerelvények a futballmérkőzések előtt általában rendkívül telítettek, érdemes elegendő pufferrel számolni: előfordulhat, hogy több egymást követő vonaton nincs hely.

Jó tudni: A tömegközlekedési megállóktól az Olimpiai Stadionig körülbelül 15 perc sétát vesz igénybe. A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt további 45 percet kell számolni a belső kapuknál. És mivel magában az Olimpiai Stadionban is hosszúak lehetnek az utak, ez további 20 perc lehet a helyünkig, ezért a gyaloglás időtartamára is érdemes puffert szánni.

Utazás autóval

A hat Európa-bajnoki mérkőzés alatt az Olimpiai Stadionban nem állnak rendelkezésre nyilvános parkolók. Közvetlen megközelítés autóval tehát nem lehetséges.

Az autósok azonban a Park & Ride parkoló felé vehetik az irányt, és onnan tömegközlekedéssel folytathatják útjukat.

Dortmund, Signal-Iduna-Park: Időpontok, utazás, parkolás

A “BVB Stadion”, ismertebb nevén a dortmundi Signal-Iduna-Park vagy Westfalen-Stadion hat mérkőzésnek ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságon: négy csoportmérkőzésnek, egy 16-os döntőnek és egy elődöntőnek.

BVB Stadion: a mérkőzések időpontjai

Olaszország – Albánia Június 15.

Törökország – Grúzia Június 18.

Törökország – Portugália június 22.

Franciaország – Lengyelország június 25.

  1. forduló: A csoport győztese – C csoport második helyezettje Június 29.

Elődöntő: 3. negyeddöntő győztese – 4. negyeddöntő győztese július 10.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található helyig: 1 óra 20 perc.

A Signal-Iduna-Park Dortmund belvárosából és a főpályaudvarról az U45-ös villamossal (Fredenbaum – főpályaudvar – Westfalenhalle) érhető el. A főpályaudvarról kb. 10 perc, a Westfalenhalle megállótól további 10 perc gyalog. A stadion az U42-es (Theodor-Fliedner-Heim megálló) és az U46-os (Westfalenhalle megálló) járatokkal is megközelíthető.

Nagyszabású rendezvények idején a dortmundi tömegközlekedés különvonatokat közlekedtet. Mivel a villamosok a futballmérkőzések előtt általában rendkívül telítettek, érdemes elegendő puffert tervezni: előfordulhat, hogy több egymást követő vonaton nem lesz hely.

A tömegközlekedési megállóktól a Signal-Iduna-Parkig körülbelül 10 percet kell gyalogolni. A bejáratnál végzett szigorú biztonsági ellenőrzések miatt a stadion kapujánál további 45 percet kell várni. És mivel magában a stadionban az utak hosszúak lehetnek, további 15 percet a helyünkig való sétához érdemes betervezni.

Utazás autóval

Észak, kelet és nyugat felől érkezve a stadiont a B1-es autópályán keresztül érheted el Dortmund felé. Dél felől a B54-es út vezet a Signal-Iduna-Park felé.

Az Európa-bajnoki mérkőzésre szóló parkolási engedély 24 euróba kerül, és csak előre, a Westfalenhalle weboldalán keresztül szerezhető be. A helyszínen nem vásárolható meg.

Alternatív megoldásként az autósok egy Park & Ride parkoló felé vehetik az irányt, és onnan tömegközlekedéssel folytatható az út.

Stuttgart, MHP Arena: Időpontok, utazás, parkolás

A stuttgarti MHP Aréna hivatalos neve az EURO 2024 alatt “Stuttgart Arena”. Neckarparkban, Bad Cannstatt kerületben található. Négy csoportmérkőzésre kerül itt sor, valamint egy negyeddöntőre.

Stuttgart Arena: mérkőzések időpontjai

Szlovénia – Dánia Június 16.

Németország – Magyarország Június 19.

Skócia – Magyarország június 23.

Ukrajna – Belgium június 26.

Negyeddöntő: A 16. forduló 3. helyezettje – A 16. forduló 1. helyezettje július 5.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található székhelyig (Cannstatter Kurve): kb. 45 perc

A főpályaudvarról az U1-es villamossal a Mercedesstraße megállóig, az U11-es nagyrendezvényekre közlekedő különjárattal a NeckarParkig (stadion), az U19-es járattal a NeckarParkig (stadion) vagy az U13-as járattal a Wilhelmsplatz megállóig Stuttgart-Bad-Cannstattban.

Alternatívaként az S1-es S-Bahn vonalával Kirchheim (Teck) irányába a Neckarpark (Mercedes-Benz) megállóig, vagy az S2-es vagy S3-as vonallal a Bad Cannstatt megállóig. Bad Cannstatt állomásról az 56-os busszal a NeckarPark (stadion) megállóig (naponta 8.30-tól 22.00 óráig). Leszállás után kövessük a jelzőtáblákat.

Mivel a stuttgarti tömegközlekedési rendszer (VVS) villamosai a futballmérkőzések előtt általában rendkívül tele vannak, elegendő pufferrel kell számolni: előfordulhat, hogy több egymást követő villamoson nincs hely.

Utazás autóval

München, Augsburg, Ulm irányából az A8-as autópályán keresztül a Wendlingeni csomópontig, Esslingen/Stuttgart irányába, a B10-es autópályán Bad Cannstatt irányába. Karlsruhe irányából a stuttgarti autópálya-csomópontnál Stuttgart Zentrum irányába, B14 Bad Cannstatt irányába. Frankfurt, Heilbronn felől az A81-es autópályán a Zuffenhausen kijáratig, B10 Bad Cannstatt irányába. Aalen, Schwäbisch Gmünd, Waiblingen irányából a B14-es autópályán keresztül Stuttgart felé a Bad Cannstatt-i lehajtóig.

A Stuttgart Arénánál a parkolás drága: a parkolóhelyek meccsenként 24 euróba kerülnek, és előre kell foglalni a VFB Stuttgart online áruházán keresztül. Ezeket a helyszínen nem lehet megvásárolni.

Stuttgart környékén számos Park & Ride parkoló található. Ezek csatlakoznak az S-Bahn-hálózathoz, így a látogatók a helyszíntől függően 20-40 perc alatt könnyen elérhetik a stadiont. A környezetvédelmi zónán kívüli Park & Ride parkolók Plochingen, Waiblingen, Winnenden, Backnang, Bietigheim-Bissingen, Leonberg, Goldberg, Herrenberg, Gärtringen és Leinfelden vasútállomásainál találhatók. A parkolókat az állomás, az S-Bahn vagy a P+R jelével jelzik. A parkolási díj 1-2 euró/nap.

Kerékpárral utazóknak, a Neckar-völgyi kerékpárutat ajánlják.

Hamburg, Volksparkstadion: időpontok, útvonalak, parkolás

A hamburgi Volksparkstadionban öt Európa-bajnoki mérkőzést rendeznek – négy csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt.

Hamburg Volksparkstadion: a mérkőzések időpontjai

Lengyelország – Hollandia június 16.

Albánia – Horvátország június 19.

Grúzia – Csehország június 22.

Csehország – Törökország június 26.

Negyeddöntő: AF5 győztes – AF6 győztes július 5.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található helyig: kb. 1 óra 10 perc.

A hamburgi főpályaudvarról a Hamburgi Közlekedési Vállalat (HVV) járatával az S3-assal Pinneberg felé vagy az S21-essel Elbgaustraße felé juthat el a stadionhoz. A Stellingen-Volksparkstadionnál szálljon le. A menetidő kb. 20-25 perc. Ha Hamburg Dammtor felől érkezik, az S21-es úton az Elbgaustraße irányába kell utazni, és a Stellingen-Volksparkstadionnál kell leszállni. Hamburg Altona felől a stadiont legkönnyebben az S3-as úton Pinneberg irányába lehet megközelíteni.

Az Európa-bajnokság mérkőzésnapjain Stellingen és Othmarschen (S1, S11) felől közvetlenül a Volksparkstadionhoz közlekedő buszjáratok közlekednek. A Volksparkstadion gyalogosan is megközelíthető a Stellingen és Eidelstedt vasútállomásokról kb. 15 perc alatt. A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt további 45 percet kell várni, amíg a helyére ér.

Utazás autóval

A Volksparkstadionban az öt Európa-bajnoki mérkőzés ideje alatt nem állnak rendelkezésre nyilvános parkolók. Közvetlen megközelítés autóval ezért nem lehetséges.

 

Az autósok azonban a Park & Ride parkoló felé vehetik az irányt, és onnan tömegközlekedéssel folytathatják útjukat.

Köln, Rhein-Energie-Stadion: Időpontok, odajutás, parkolás

A kölni Rhein-Energie-Stadion, amely az EURO 2024 során “kölni stadion” néven lesz ismert, összesen öt mérkőzésnek ad otthont, köztük négy csoportmérkőzésnek és egy 16 közé jutásért rendezett mérkőzésnek.

Kölni Stadion: mérkőzések időpontjai és eredményei

Magyarország – Svájc június 15.

Skócia – Svájc június 19.

Belgium – Románia június 22.

Anglia – Szlovénia június 25.

  1. forduló: B csoport győztese – A/D/E/F csoport harmadik helyezettje június 30.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található ülőhelyig kb. 50 perc.

A Rhein-Energie-Stadion a Kölner Verkehrsbetriebe (KVB) 1-es és 7-es villamosvonalával, valamint az S12-es és S19-es S-Bahn vonalakkal érhető el. A “Köln Messe/Deutz” és a “Köln Weiden West” állomások kényelmes átszállási pontok a távolsági és regionális vonatokról az 1-es vonalra.

Az 1-es villamosvonal közvetlenül a stadionnál áll meg. A KVB ezen a vonalon a futballmérkőzések előtt és után további különvonatokat közlekedtet, amelyek a nézőket a mérkőzés előtt a stadionba, a mérkőzés után pedig vissza a városba vagy Köln Weiden Westbe szállítják.

A 7-es villamosvonal a stadiontól délre közlekedik, és a stadion a Stüttgenhof megállóból gyalogosan is könnyen megközelíthető.

Utazás autóval

A szurkolók autóval a stadiont a Köln West autópálya-csomóponton (A1/A4) és a “Köln Bocklemünd”, “Köln Lövenich” vagy “Köln Weiden/Frechen” kijáratokon keresztül érhetik el. Az A4-es autópálya felől a “Köln Klettenberg” vagy a “Frechen Nord” lehajtókon. Ezután kövesse a stadionhoz vezető jelzéseket. A stadion körül mintegy 7500 parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolási díj egy világbajnoki mérkőzésen 24 euró. A foglalás kötelező. A belvárosi parkoláshoz Köln városa egy interaktív térképet kínál, amelyen jól látható az összes parkolási lehetőség, tarifa és további információ. További alternatívát jelentenek a Köln környéki P+R parkolók.

A kerékpárral utazók mintegy 3000 kerékpárparkolóhelyet találnak a stadion környékén. Ezek a Junkersdorfer Straße, az Am Parkplatz S1, valamint a stadion keleti és északi peremén találhatók.

Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena: időpontok, útvonalak, parkolás

A Düsseldorf Aréna – az EURO 2024-en kívül Merkur Spiel-Arena néven ismert – összesen öt mérkőzésnek ad otthont: három elődöntőnek, egy 16 közé jutásnak és egy negyeddöntőnek.

Düsseldorf Arena: mérkőzések időpontjai és eredményei

Ausztria – Franciaország Június 17.

Szlovákia – Ukrajna Június 21.

Albánia – Spanyolország június 24.

  1. forduló: D csoport második helyezettje – E csoport második helyezettje július 1.

Negyeddöntő: győztes AF4 – AF1 július 6.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található helyig: kb. 60 perc.

A Düsseldorf Aréna a főpályaudvarról legkönnyebben az U78-as Rheinbahn vonalon érhető el. A vonat körülbelül negyed óra alatt ér el a “Merkur-Spiel-Arena/Messe-Nord” megállóig. Onnan már csak néhány perc séta a stadion. A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt azonban a stadion kapujánál további 45 percet kell várni.

A mérkőzés után a Rheinbahn fokozott sűrűséggel közlekedik a városközpont irányába. Ennek ellenére némi várakozási idővel kell számolni.

Utazás autóval

A Merkur-Spiel-Arena jól ki van táblázva. A legközelebbi autópálya-lehajtó az A44-es autópálya Düsseldorf-Messe csomópontja. Innen mindössze négy kilométer a stadion. A stadionnál a parkolási lehetőségek nagyon korlátozottak, és csak előre lefoglalt járművek számára állnak rendelkezésre. Ha nincs más lehetőség, mint autóval utazni, használjuk a városi P+R létesítményeket.

Aki kerékpárral szeretne eljutni a stadionhoz, annak a Rajna mellett rengeteg parkolóhely áll rendelkezésre.

Gelsenkirchen, Veltins-Arena: Időpontok, odajutás, parkolás

A gelsenkircheni Veltins-Arena az EURO 2024 alatt “Arena AufSchalke” néven lesz ismert. Összesen négy mérkőzésre, három elődöntőre és egy 16-os mérkőzésre kerül itt sor.

Arena AufSchalke: mérkőzések időpontjai

Szerbia – Anglia június 16.

Spanyolország – Olaszország június 20.

Grúzia – Portugália június 26.

  1. forduló: C csoport győztese – D/E/F csoport harmadik helyezettje június 30.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található ülőhelyig: kb. 60 perc.

Gelsenkirchen főpályaudvaráról a stadionba a Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) 302-es villamosával (irány GE-Buer) lehet eljutni. Így a stadion vendégei közvetlenül a Veltins-Arena megállóig utazhatnak. Az utazás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A nagyobb rendezvényekre elegendő különvonat áll rendelkezésre.

Utazás autóval

A stadionba látogatók autóval közvetlenül az A2 autópálya 6. (Gelsenkirchen-Buer) és 7. (Herten) kijáratán, valamint az A42 autópálya 16. (Gelsenkirchen-Zentrum) és 17. (Gelsenkirchen-Schalke) kijáratán keresztül juthatnak el az arénába. A csomópontokból kövesse a stadionhoz vezető jelzéseket. A stadionnál a parkolás rendkívül korlátozott, 24 euróba kerül, és csak előre lefoglalt járművekkel vehető igénybe. Ha a Medicos parkolóházban szeretnénk parkolni, akkor 40 eurót kell előre fizetni.

Az aréna körül több mint 600 kerékpárparkoló áll a kerékpárral közlekedő szurkolók rendelkezésére. Ezek az 1-es alagút előtt és a keleti jegyiroda mögött találhatók.

Lipcse, Red Bull Aréna: Időpontok, útvonalak, parkolás

A lipcsei Red Bull Aréna – hivatalos nevén “lipcsei stadion” az EURO 2024 alatt – összesen négy mérkőzésnek ad otthont: három elődöntőnek és egy 16-os mérkőzésnek.

Lipcsei Stadion: meccsdátumok

Portugália – Csehország június 18.

Hollandia – Franciaország június 21.

Horvátország – Olaszország június 24.

  1. forduló: Győztes D csoport – második helyezett F csoport július 2.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található ülőhelyig: kb. 1 óra.

A lipcsei stadion a városközpont minden pontjáról könnyen megközelíthető villamossal. A 3-as, 4-es, 7-es és 15-ös járatok a központi fekvésű főpályaudvarról a Waldplatz és a Sportforum Süd megállóig kb. 9 perc alatt közlekednek. Nagy rendezvények idején a Leipziger Verkehrsbetriebe 50-es, 51-es és 56-os különvonalakat is üzemeltet.

Mindkét megállótól 10 perces sétára van a stadion. A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt a stadion kapujánál további 45 percet kell várni.

Utazás autóval

A lipcsei stadionhoz legközelebbi autópálya-lehajtó az A 14-es autópálya (Magdeburg – Lipcse – Drezda) Leipzig Mitte csomópontja. Innen a B2-es úton és a belvárosi utakon keresztül mintegy 11 kilométerre van az aréna.

Az Európa-bajnokság ideje alatt azonban a stadion közvetlen közelében nincsenek parkolók. Ezért ajánlatos a belvárosban található P+R parkolók egyikét használni. Ezek mindegyike közvetlenül az autópályákról ki van táblázva. Innen villamosokkal (esetleg átszállással) az aréna látótávolságában lévő Sportforum Süd vagy Waldplatz megállóhelyekre juthatunk el.

Frankfurt, Deutsche Bank Park: Időpontok, útvonalak, parkolás

A frankfurti Deutsche Bank Park, más néven Waldstadion öt mérkőzésnek ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságon: négy csoportmérkőzésnek és egy 16 közé jutásért rendezett mérkőzésnek. Az Európa-bajnokság ideje alatt a stadion “Frankfurt Arena” néven lesz ismert.

Frankfurt Arena: mérkőzések időpontjai

Belgium – Szlovákia június 17.

Dánia – Anglia június 20.

Svájc – Németország június 23.

Szlovákia – Románia június 26.

  1. forduló: F csoport győztese – A/B/C harmadik helyezettek július 1.

Közlekedés

Utazási idő a városközponttól a stadionban található helyig: kb. 1 óra 15 perc.

A Deutsche Bank Park a főpályaudvarról az S-Bahn S7, S8 és S9 vonalakkal érhető el, minden esetben a frankfurti repülőtér vagy a wiesbadeni főpályaudvar irányába. Az út körülbelül 6 percet vesz igénybe. A Stadion megállótól gyalogosan további 10 percet vesz igénybe. A 21-es villamos is közlekedik a főpályaudvarról a stadionhoz; a megállótól a gyaloglás szintén 10-15 percet vesz igénybe.

A repülőtér 1-es termináljáról a 61-es busszal és a 80-as különjárattal lehet eljutni a Deutsche Bank Parkba. A repülőtér regionális vasútállomásáról az S8-as járat is elviszi a szurkolókat a stadionhoz. Az út körülbelül 20 percet vesz igénybe.

A nagyobb rendezvények idején a Rhein-Main Verkehrsverbund (Rajna-Majna közlekedési szövetség) különvonatokat szervez. Mivel az S-Bahn és a buszok általában rendkívül tele vannak a futballmérkőzések előtt, érdemes elegendő pufferrel számolni: előfordulhat, hogy több egymást követő vonaton nincs hely.

A szigorú biztonsági ellenőrzések miatt a bejáratnál további 45 percet kell várni a belső kapuknál. További 15 perc pedig jó puffer a helyedig való sétához.

Utazás autóval

Az A5 és A3 autópályák szolgálnak a stadionhoz vezető “bekötőútként”, az autópálya mentén táblák jelzik időben a megfelelő kijáratot.

A stadionnál vagy a Mainufer Fan Zone közelében nincsenek nyilvános parkolók. A stadion közelében több parkolóház és nagyméretű, fizetős parkolóhelyekkel rendelkező parkolóház található. A stadionhoz legközelebb eső parkolók a Gleisdreieck, a Waldparkplatz és az Isenburger Schneise.

Kicsit távolabb található a Sandhofstraße parkoló (onnan a 20-as és 21-es villamosokkal 7 perc alatt lehet eljutni a stadionhoz) és az Aculeum parkoló (onnan 20 perc séta a stadionig).

Biztonsági intézkedések

Az Európa-bajnokság ideje alatt valamennyi német határon ideiglenes ellenőrzések lesznek. A migrációs helyzet miatt a szomszédos Lengyelországgal, Csehországgal, Ausztriával és Svájccal szemben is lesznek állandó határellenőrzések.

A tíz rendező városban a látogatók mobiltelefonján lévő, kizárólag elektronikus jegyeket a biztonsági személyzet szemrevételezéssel ellenőrzi, hogy beléphessenek-e egy kezdeti külső biztonsági gyűrűbe. Ezenkívül a személyeket és a magukkal hozott tárgyakat is átvizsgálják. Például A4-esnél nem nagyobb táskák vihetők be.

A külső biztonsági gyűrűt követi a belső biztonsági gyűrű, ahol a jegyet a forgóajtónál ellenőrzik. Ha az ellenőrzés sikeres, a személyt átvizsgálják, és a stadion területére érvényes belépőjegy birtokában van.

 

A tíz rendező városban az Európa-bajnokság minden látogatójának fel kell készülnie a fokozott ellenőrzésekre, nemcsak a helyszíneken, hanem a nyilvános helyeken, a nyilvános nézőtér környékén, a vasútállomásokon, a repülőtereken és az utcán is. Ezért mindig legyenek kéznél a személyazonossági okmányok.

Deutsche Bahn: kedvezményes jegyek az EM-re

A Deutsche Bahn a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság meccsnapjai körül napi 10 000 plusz ülőhelyet kínál a távolsági járatokon, naponta 14 speciális Európa-bajnoki vonat közlekedik. A Deutsche Bahn több tízezer plusz utazóra számít a helyszínekre közlekedő vonatokon.

Aki jegyet váltott az Európa-bajnoki mérkőzésre, és Németországon belül utazik, kedvezményes áron veheti igénybe a vasutat. Az oda- és visszautazás az adott mérkőzésre ezután 29,90 euróba kerül. A jegyek már foglalhatók.

Az Európa-bajnokság ideje alatt este 22 óra után is lesz lehetőség szabadtéri közös meccsnézésre. Az egyébként alkalmazandó zajvédelmi szabályok kivételével a helyi hatóságok engedélyezhetik a szabadtéri közönségtalálkozókat akkor is, ha azok éjszakába nyúlnak.

Kocsis Erika

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A klímaváltozás és az erdőgazdálkodás összefüggése

Az ipari civilizáció által generált probléma egyik legesélyesebb és legköltséghatékonyabb megoldása az erdő.

A Kadarka Kör szürete a Jókai-kertben

A Jókai-kerthez tartozó Steindl-villában a következő évi szüreten már egy újabb látogatóközpont várja az érdeklődőket.

Stratégiai együttműködésre lép a Budapesti Értéktőzsde és a Raiffeisen Bank

A BÉT és a Raiffeisen Bank a közös mentorprogram keretében eseményeket és képzéseket tart a kiválasztott vállalatok vezetőinek.

43 ezerrel többen dolgoznak – augusztusban 4 millió 748 ezer volt a foglalkoztatottak száma

A munkanélküli férfiak száma 112 ezer volt, munkanélküliségi rátájuk 0,3 százalékponttal, 4,3 százalékra emelkedett.

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Stratégiai együttműködésre lép a Budapesti Értéktőzsde és a Raiffeisen Bank

A BÉT és a Raiffeisen Bank a közös mentorprogram keretében eseményeket és képzéseket tart a kiválasztott vállalatok vezetőinek.

Az EXIM Magyarország 120 millió euró forrást vont be a KDB Bank vezette konzorciumtól

Az idén 30 éves EXIM Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja a hazai vállalkozások üzleti terveinek megvalósítását.

Olyan vagyonrobbanás jöhet a leggazdagabbaknál, amit nehéz ésszel felfogni

A jövő privátbankárának így jó eséllyel nem kell majd hivatali időben az irodájában ülnie, ám képesnek kell lennie, hogy akár egyetlen hírt értékelve 2-3 féle scenáriót felvázoló személyes hírlevélben tájékoztassa ügyfelét a hír megjelenését követő perecekben.

Nagy Márton négy pontban kérte a Bankszövetség együttműködését

A növekedést a fogyasztás fokozatos helyreállása mellett a külpiacok gyengélkedése, így elsősorban a német gazdaság kedvezőtlen teljesítménye árnyékolja be.