Hirdetés
Kezdőlap Tech A Toyota repülni is akar
No menu items!

A Toyota repülni is akar

A Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatai veti be a Joby Aviation légi járművének, az áttörésnek számító eVTOL gyártására. A Toyota 394 millió dollárral, fő befektetőként finanszírozza a Joby C sorozatát.

A világ leginnovatívabb autógyártójaként ismert, magát azonban jövőképben a világ vezető mobilitási szolgáltatójaként definiáló Toyota új terület meghódítására készül a mobilitás területén: a levegőben közlekedésben. A vállalat együttműködésbe kezdett a Joby Aviation (Joby) légi közlekedési eszközöket előállító céggel, amely teljesen elektromos, függőlegesen felszálló és landoló (eVTOL) légi eszközök fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozik.

Ezek a járművek lehetővé teszik a gyors, csendes és kedvező árú légi szállítás széles körű elterjedését. A Toyota felismerte a városi légi mobilitásban rejlő hosszú távú lehetőségeket. Fontos szempont a Toyota számára, hogy a Joby az iparágban vezető szerepet tölt be, valamint biztonságos és megfizethető légi közlekedési lehetőséget teremt.

Akio Toyoda

A légi közlekedés mindig is a hosszú távú célok közt szerepelt a Toyotánál. Miközben folytatjuk autóipari tevékenységünket, tekintetünket már az égbolt felé fordítjuk.” – árulja el Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke.

A Joby a fejlődésben lévő eVTOL terület újítója, ezért velük együtt állunk a légi közlekedés kihívásai elé, hogy ezzel a lehetőséggel forradalmasítsuk a jövő közlekedését. Ez az új és izgalmas kaland remélhetőleg örömet hoz mindenki számára, és a mozgás szabadságát kínálja majd ügyfeleinknek – most már nemcsak a földön, hanem a levegőben is.”

A Joby C sorozat 590 millió dolláros finanszírozásának fő befektetőjeként a Toyota továbbra is támogatja az olyan fejlődő technológiákat, amelyek mindenki számára lehetővé teszik a mobilitást. Amellett, hogy 394 millió dollárt fektet a Jobyba, a Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával is támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását.

 

A Joby a fejlődő légi közlekedési piac igényeit szolgálja ki, ahol a városi központok közt ingázó és utazó ügyfelek napi szinten tudják kihasználni a légi közlekedés előnyeit. A prototípus légi járműről és a gyártási tervekről a Toyota későbbre ígér információkat.

JoeBen Bevirt

„A Toyota befektetése soha nem látott pénz- és forrásbeli elköteleződést jelent számunkra és az új iparág számára. Ez nagy szó, hiszen a világ egyik vezető autógyártójáról van szó. A Toyotát világszerte termékei minőségéről és tartósságáról ismerik, melynek alapját a részletek iránti aprólékos figyelem és a gyártási folyamatok kiválósága képezi. Izgatottan várom, hogy hadra foghassuk a Toyota tervezési és gyártási kapacitását. Ezek fognak segíteni bennünket abban, hogy emberek milliárdjai spórolhassanak egy órát mindennapi ingázásuk során.” – mondja  a Joby Aviation alapító vezérigazgatója, JoeBen Bevirt.

Mindkét vállalat meggyőződése, hogy az autóiparból hozott szinergiák kihasználása és a Toyota gyártási rendszeréből  (Toyota Production System) átvett folyamatok alkalmazása segíti majd a légi jármű hatékony tömegtermelésének kialakítását, miközben segítséget nyújt a Joby számára egy csúcsminőségű, tartós és megbízható jármű elkészítésében, amely mindenben megfelel a biztonsági előírásoknak is. A Toyota ügyvezető alelnöke, Shigeki Tomoyama, a Joby igazgatótanácsának tagja lesz, és aktív szerepet vállal a stratégiai irányok meghatározásában.

Toyota új projektje az eVTOL

A Toyota olyan mobilitási vállalkozássá alakul át, amely egyre jobban megfelel minden ember mobilitási igényeinek, és felkarolja az ezzel kapcsolatos fejlődő technológiákat. A remények szerint ez az új együttműködés a Joby Aviation vállalattal segít a városi, igény szerinti légi közlekedés tömeges elterjesztésében, és új kategóriát teremt az emberek és árucikkek szállításában. Az eVTOL-ok megjelenésével új mobilitási szolgáltatások jöhetnek létre, melyek segítenek enyhíteni az állandó mobilitási problémákat. Ilyenek például a forgalmi dugók a városokban, a növekvő környezeti hatások és a közlekedési lehetőségek hiánya a ritkán lakott területeken.

A Joby vezető szerepet tölt be az eVTOL légi járművek fejlesztésében, amelyek  kombinálják a helikopterek és a kisrepülőgépek elemeit. Előnyük a magas fokú megbízhatóság, a zéró károsanyag-kibocsátás, a gyors repülési sebesség és a csendes működés. Ez a légi jármű alacsony költséggel üzemeltethető, alacsonyak a karbantartási költségei és fejlett biztonsági jellemzőkkel rendelkezik.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A szoftveróriás aki megváltoztatta a világot és most hátralép

A cégvezető több mint 50 év után távozik az SAP szoftvercsoporttól - Németország egyetlen világszínvonalú technológiai óriáscégétől

Így húzott el Győr mellett Debrecen, és együtt integetnek Miskolcnak

Az első negyedévi 640 ezer forintról az utolsó negyedévre 678 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár Debrecenben, ez 6 százalékos emelkedést jelent.

Hazánk továbbra is szoros együttműködésre törekszik a FAO-val

A magyar uniós elnökség kapcsán az európai élelmiszerpazarlás csökkentésére és a világ egyes régióiban tapasztalható nélkülözés felszámolására is fel kívánja hazánk hívni a figyelmet

Összeépült az egyetemekkel a magyar gazdaság

Hankó Balázs véleménye szerint a következő időszakban soha nem látott nagyságú, összesen 340 milliárd forint értékű fejlesztési pályázat jelenik meg.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.