Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Zöld nemzeti bajnokok - hosszabb határidővel
No menu items!

Zöld nemzeti bajnokok – hosszabb határidővel

A 7,3 milliárd forintos keretösszegű Zöld nemzeti bajnokok konstrukció előminősítésére hosszabb ideig, augusztus 14-ig lehet jelentkezni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A koronavírus-járvány igazolta a 2010 óta követett kormányzati megközelítést, amely szerint, amit csak lehet, érdemes itthon gyártani, hiszen ezzel az önellátási képességek megerősítése mellett a hazai munkahelyeket és a magyar családok megélhetését támogatjuk. Ez az elvárás nemcsak az egészségipar, hanem a zöldgazdaság vállalkozásaira is igaz. A Zöld nemzeti bajnokok esetén éppen ezért döntöttünk a társadalmi egyeztetést követően azonnal keretemelésről: az eredetileg tervezett 3,85 milliárd forint helyett 7,3 milliárd forint forrás áll a vállalkozások rendelkezésére a konstrukcióban” – emelte ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében a támogatásra pályázók vállalják a kiválasztási folyamatban való részvételt. Ennek első lépése egy regisztráció, amelyre a porgram honlapján van lehetőség.

Minden vállalkozás egy alkalommal regisztrálhat, e-mail cím és jelszó megadásával. Az első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám rögzítése után tudja a rendszer a regisztrált profilt az adott céghez társítani, ennek alapján történik meg a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése. Ha a cég megfelel, automatikus üzenet formájában tájékoztatást kap, ezt követően lehet kitölteni a részletes űrlapot az előminősítéshez. A folyamat kedvező értékelés esetén a vállalkozást a pályázata benyújtására feljogosító tanúsítvány kiállításával zárul.

A vállalkozásokat arra kérjük, semmiképpen ne mulasszák el az előminősítésre jelentkezést, az ugyanis a forráshoz jutás előfeltétele. Ahogy a keretösszeg jelentős megemelésével, a határidő meghosszabbításával is minél több cégnél a sikeres, további növekedést megalapozó technológiaváltást igyekszünk elősegíteni” – hangsúlyozta György László.

A Zöld nemzeti bajnokok (GINOP 1.2.11-20) konstrukcióban várhatóan augusztus 31-től lehet majd beadni a pályázatokat – írták.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Így húzott el Győr mellett Debrecen, és együtt integetnek Miskolcnak

Az első negyedévi 640 ezer forintról az utolsó negyedévre 678 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár Debrecenben, ez 6 százalékos emelkedést jelent.

Hazánk továbbra is szoros együttműködésre törekszik a FAO-val

A magyar uniós elnökség kapcsán az európai élelmiszerpazarlás csökkentésére és a világ egyes régióiban tapasztalható nélkülözés felszámolására is fel kívánja hazánk hívni a figyelmet

A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába

A Kearney globális tanácsadó cég becslése szerint az AI 2030-ra közel 1 billió dollárral járulhat hozzá a délkelet-ázsiai bruttó hazai termékhez (GDP).

Csökken a kereslet, olcsóbb lehet a benzin

A benzin iránti kereslet globális növekedése idén lelassulhat az elektromos autók kínai és USA-beli térnyerése miatt.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.