Hirdetés
Kezdőlap Edukáció Erasmus+. Kétnapos program először
No menu items!

Erasmus+. Kétnapos program először

Minden az Erasmus+ projektekről szól október 12-én és 13-án, ígérik a szervezők.  Országszerte 14 megyében és Budapesten várják Erasmus+ támogatottak, pályázó érdeklődőket. Az #ErasmusDays 2018 keretében 64 különböző hazai program közül választhatnak az érdeklődők.

Magyarországon is megrendezik az #ErasmusDays 2018, eseménysorozatot, először csatlakozva 37 ország több mint 1300 helyszínéhez.

Országszágszerte 21 városban előadásokkal, workshopokkal, kiállításokkal és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket pénteken és szombaton az Erasmus Napokon.

A Tempus Közalapítvány az Erasmus Napok keretében 1300 különböző programot szerveznek október 12-13-án a világ mintegy 37 országában, Magyarországon 64 különböző eseményre várják a diákokat, egyetemistákat, tanárokat, ifjúsági szakembereket és munkavállalókat.

A szakmai programok, játékok, élménybeszámolók mellett több flashmobon és interaktív kísérleten vehetnek részt azok, akik szeretnék megtapasztalni, hogy mit jelent bekapcsolódni az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjába.

A Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban például arról lesz szó, hogy miképp használhatják a diákok “okosan” a telefonjaikat a tanórán. A Munka-Kör Alapítványnál egy olyan oktatócsomagot mutatnak be, amelyet kifejezetten hallássérültek foglalkoztatásának támogatására dolgoztak ki. Debrecenben megmutatják, hogyan lehet izgalmasabbá tenni a matematika tanítását, Szegeden pedig látványkonyha és ételkóstoló is lesz a programhoz kapcsolódó rendezvényen.

Az Erasmus+ programban résztvevő magyarországi intézmények és szervezetek ebben az évben az oktatás és képzés területén 13,8 milliárd forint támogatást kaptak, ami tavalyhoz képest több mint 20 százalékkal magasabb összeget jelent.

Ez az Erasmus+ program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány adatai szerint idén 19 ezer résztvevő nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé.

Az Erasmus+ program legismertebb eleme a felsőoktatási hallgatók külföldi tanulmányainak támogatása. Ennek keretében évente csaknem 5 ezer egyetemista kóstolhat bele abba, hogy milyen egy másik országban tanulni, vagy külföldi cégnél, vállalkozásnál szakmai tapasztalatot szerezni.

Rajtuk kívül egyre több egyetemi oktató és intézményi munkatárs is felismeri a nemzetközi mobilitásban rejlő lehetőségeket: ebben az évben már több mint 2.500-an utazhatnak vendégtanításra, továbbképzésre vagy szakmai látogatásra az Erasmus+ programnak köszönhetően.

Nőtt a programban részt vevő köznevelési szereplők aránya is,  áll az MTI közleményében. Idén mintegy 2,5 milliárd forintot nyertek el általános- és középiskolák, óvodák, illetve közoktatással foglalkozó szervezetek az Erasmus+ programban.

A 8 millió eurós támogatási összegből megvalósíthatják más európai intézményekkel közös elképzeléseiket, valamint fejleszthetik pedagógusaik szakmai és módszertani eszköztárát, diákjaik és munkatársaik nyelvi és személyes kompetenciáit.

Az Erasmus Napok teljes programja elérhető: www.tka.hu/erasmusdays oldalon.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.