Miután szeptemberben Európa legjobb “külföldi japán” séfje lett, Kurkó Zsolt Tokióban mérhette össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge-en.
A budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1 reggeli műsorában elmondta: a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.
Kurkó Zsolt tizenhat éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. Saját bevallása szerint a japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként.
A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.
A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg – írta az MTI.