Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Itt a lista arról, kik és hol számíthatnak a NAV-revizorok megjelenésére
No menu items!

Itt a lista arról, kik és hol számíthatnak a NAV-revizorok megjelenésére

A KamaraOnline legújabb listája az ADÓtraffipax friss bejegyzéseit mutatja be, amiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 28-ával kezdődő 22. héten.

Kiemelt ellenőrzések

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai (a 22. héten is) kiemelten vizsgálják

a gépjármű – különösen a használt gépjármű – és gépjármű alkatrész kereskedelmi tevékenységet folytató adózók, valamint a gépjármű szervizek adókötelezettségeinek szabályszerű teljesítését,

a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését, és

a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei revizorai május 28. és 30. között Harkányban, Mohácson, Siklóson, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Harkányban és Siklóson a szezonális kiskereskedők számíthatnak a revizorok megjelenésére. A NAV szakemberei különösen a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Mohácson elsősorban a horgászboltokban, cukrászdákban ellenőrizhetnek a revizorok. A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, illetve a sport- és szabadidős szolgáltatók számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére.

Békés megye

2018. május 28. és június 1. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a vendéglátósokat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a megfelelő áfa mérték alkalmazását az éttermi vendéglátásban, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 28. és június 1. között:

május 28. hétfő: Debrecen

május 29. kedd: Debrecen

május 30. szerda: Debrecen

május 31. csütörtök: Hajdúböszörmény

június 1. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 28. és június 1. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 28. hétfő: Oroszlány és környéke,

május 29. kedd: Nyergesújfalu, Lábatlan és környéke,

május 30. szerda: Tata és környéke,

május 31. csütörtök: Esztergom és környéke,

június 1. péntek: Tatabánya és környéke.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, de akár forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. május 28. és 31. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 28. hétfő: Pásztó és környéke

május 29. kedd: Salgótarján és környéke

május 30. szerda: Balassagyarmat és környéke

május 31. csütörtök: Szécsény és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei

májusban a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat,

(április 21-től) június 30-ig pedig a piacokat, vásárcsarnokokat és az ezek környékén működő kereskedőket

ellenőrzik kiemelten.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő településeken végez ellenőrzéseket május 28. és június 1. között:

május 28. hétfő: Zamárdi, Balatonföldvár, Szántód

május 29. kedd: Balatonszárszó, Balatonszemes

május 30. szerda: Fonyód, Balatonfenyves

május 31. csütörtök: Balatonlelle, Balatonboglár

június péntek: Balatonmáriafürdő

A fenti településeken és környékükön a nyári szezonban működő kereskedőknél, szolgáltatóknál vizsgáljak a revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 22. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 28 hétfő: Nyíregyháza

május 29. kedd: Nyírbátor

május 30. szerda: Vásárosnamény

május 31. csütörtök: Fehérgyarmat

június 1. péntek: Nagyhalász

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 28. és 31. között kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedelmi tevékenységet végző adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai emellett folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében. Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 28. és június 8. között kiemelten ellenőrzik a Balaton-parti vendéglátóhelyeket, valamint a strandok környékén működő kereskedőket.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. május 21. és 28. között kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcsárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áru eredetét és a pénzkészletet is vizsgálhatják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Az Accent Hotels idén Magyarország legvonzóbb munkaadója lett a HORECA szektorban

Az Accent Hotels kiemelkedő eredményt ért el a vizsgált területen, melynek köszönhetően a vállalat lett 2024-ben a „Legvonzóbb munkaadó” HORECA kategóriában.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.