Hirdetés
Kezdőlap Cégvilág Újabb cégre tett ajánlatot az Est Media
No menu items!

Újabb cégre tett ajánlatot az Est Media

Az Est Media indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására. A cég tulajdonosai az ajánlatot elfogadták.

Az Est Media a kft. teljes körű jogi, pénzügyi, adó- és egyéb szükséges átvilágítását követően dönt a kötelező vételi ajánlat megtételéről.

Az élvonalbeli biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. a 2018-as üzleti évben 3,5 milliárd forintos árbevételt ért el, idén közel 4,5 milliárd forintot várnak. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) idén meghaladhatja a 1 milliárd forintot.

A cég legnagyobb megrendelői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), amelyeket a Communication Technologies Kft. több éves szerződések keretében szolgál ki.

A vállalat többek között egy elektronikus nyomkövetési rendszer forgalmazásával, valamint kapcsolódó tanácsadási és üzemeltetési szolgáltatásokkal foglalkozik.

A nyomkövető rendszert a hazai büntetés-végrehajtási intézmények egyre szélesebb körben alkalmazzák az elítéltek felügyeletére. A tervek között szerepel egy regionális szolgáltató-, illetve fejlesztőközpont kialakítása is, nemzetközi partnercégek bevonásával, amely az egyre bővülő kelet-közép-európai piac ellátásában játszana vezető szerepet – írják.

Az Est Media vezetése közölte: jelentős szinergiákat lát a Delta Systems Kft. infrastruktúra-építési és üzemeltetési képességei, valamint a Communication Technologies Kft. speciális, többek között a börtöninformatikához kötődő megoldásai között.

Az Est Media és a Delta Csoport július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság egy részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció részeként felvásárolja az egyik vezető magyarországi rendszerintegrátort, a Delta Systems Kft.-t, a Delta Csoport holdingcége pedig az Est Media nagytulajdonosává válik. A tranzakciót december elején hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Az Est Media Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, hétfőn délután 143,6 forinton forogtak, 7,2 forinttal, 5,28 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 76 forint, a legmagasabb 171,8 forint volt.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Így húzott el Győr mellett Debrecen, és együtt integetnek Miskolcnak

Az első negyedévi 640 ezer forintról az utolsó negyedévre 678 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár Debrecenben, ez 6 százalékos emelkedést jelent.

Hazánk továbbra is szoros együttműködésre törekszik a FAO-val

A magyar uniós elnökség kapcsán az európai élelmiszerpazarlás csökkentésére és a világ egyes régióiban tapasztalható nélkülözés felszámolására is fel kívánja hazánk hívni a figyelmet

A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába

A Kearney globális tanácsadó cég becslése szerint az AI 2030-ra közel 1 billió dollárral járulhat hozzá a délkelet-ázsiai bruttó hazai termékhez (GDP).

Csökken a kereslet, olcsóbb lehet a benzin

A benzin iránti kereslet globális növekedése idén lelassulhat az elektromos autók kínai és USA-beli térnyerése miatt.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.